NyhederTyrkisk mad og opskrifter

Ingen lakrids i Tyrkiet

Lakrids er noget mange danskere er små afhængige af.

Men der er ingen lakrids i Tyrkiet.

Eller næsten da. For der er ingen tvivl om der hvert år bliver ført store mængder lakrids ind i Tyrkiet, for at have lidt hygge til ferien, eller glæde de fastboende danskere.

Løber man derimod tør, så er den eneste anden mulighed vi har fundet grammofonpladerne fra Haribo. De kan købes i nogle Migros butikker og i bland-selv-slik butikken i toppen af Alanyum.

– Går det helt galt må man snubbe sig en Rakı, som er en anislikør, der smage lidt af lakrids.

Men hvorfor er der ingen lakrids i Tyrkiet?

Toms hjemmeside skriver de følgende: “I Danmark elsker vi lakrids. Det gør vi også hos Toms! Men det er der mange i resten af verden, der ikke kan forstå. Det er nemlig faktisk kun her i Norden samt Tyskland og Holland, at man bryder sig om salt- og salmiaklakrids. Andre steder i verden bliver en lakrids, som vi kender den, næsten regnet som medicin.”

Hvor kommer lakridsen fra?

Nu bliver det lidt komisk. Lakridsrod dyrkes nemlig især i Tyrkiet, Rusland, Iran, Grækenland, og Asien. Så på trods af de ikke selv spiser det, så dyrker de det altså stadig, så vi kan få glæde af det.

En kærlig spøg blandt venner

At tilbyde en tyrker et stykke lakrids er altid lidt sjovt. Rigtig mange af dem bliver nemlig lidt sjove i hovederne efter at have smagt det, men tyrkere er som regel også for høflige til at spytte det ud foran andre. HUSK kun at gøre det med folk du holder af, og i en kærlig spøg, eller risikere du bare, det bliver gengæld med en portion fårehjerne eller tyrenosser til frokost.

Fakta om lakrids

– Lakrids er saften af lakridsrod, der inddampes til en tykt­flydende, sødlig og næsten sort masse.

– Lakrids blev fra starten også brugt som medicin i Danmark. Og derfor kunne den kun købes på apoteket. I slutningen af 1800-tallet begyndte man at spise lakrids som slik.

– Lakridsrod kan ikke gro i Danmark

– Meget af verdens lakridsproduktion bliver brugt som aroma og sødestof i tobaksproduktionen.
Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.