30 seværdigheder i Alanya, du skal se!

 I Alanya og omegen kan man finde mange skønne seværdigheder og oplevelser. Seværdigheder som man bør opleve mindst et par stykker af på ferien i Alanya.

Hos Alanya.dk har vi lavet en liste med de bedste 30 seværdigheder i Alanya. Vi har selv besøgt og prøvet alle seværdighederne, og har så vidt muligt linket til artikler, hvor du kan fordybe dig i informationerne om seværdigheden. 

borgen i alanya, alanya borg, borgen, Dim cave alanya, dim cave, din cay, drypstensgrotte, grotte tyrkiet, Alanya, ferie i alanya, bolig ejer i alanya, job i alanya, gode råd til ferien, udflugter i alanya, oplevelser i alanya

1# Alanya borgen

En af de allervigtigste seværdigheder i Aanya, og et af byen største varetegn, er borgen. Omkring borgen er borgens mur, som snor sig 6,5 km langs bjergsiden af halvklippeøen, der ligger i centrum af Alanya.

Oppe ved borgen er den mest fantastiske udsigt ud over hele Alanya by. Alanyas borgen har igennem tiden været sted for for mange historier b.la. var det piraterne der styrede området oppe fra borgen indtil 67 f.kr. Dele af borgen af i dag et museum, mens andet gratis kan besøges. Det er muligt at tage svævebanen op til borgen.

Vil du læse mere om Alanya´s borg, så klik her. 

red tower, red tower alanya havn, alanya red tower, Red Tower, alanya havn red tower, Alanya, ferie i alanya, røde tårn, røde tårn alanya, alanya røde tårn, det røde tårn i alanya, museum i alanya, alanya havn, aktiviteter i alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, guide til alanya,

2# Red tower

En af de bedst bevarede seværdigheder i Alanya er det Røde tårn / Red tower, som blev opført af Sultan Alaeddin keykubad i årende 1221 – 1226.

Red Tower blev tidligere brugt som en del af byens forsvar mod angreb fra havet. Tårnet er et ottekantet tårn, 5 etager højt og 12,5 meter bredt.

Red Tower har fået sit navn efter farven på de mange sten tårnet er bygget med. Du finder tårnet forenden af havnepromonaden og er i dag åben for gæster som museeum.

Vil du læse mere om Red Tower, så klik her. 

Alanya skibsværft, skibsværft i alanya, seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, de bedste seværdigheder i alanya, det skal du se i alanya, museums alanya

3# Shipyard/ skribsværftet ved Red tower

Bag ved Red tower finder man indgangen til seværdigheden skibsværftet. Skibsværftet er ligesom Red Tower bygget af sultan Alaeddin Kaykubad i 1226. Skibsværftet er 56 meter langt og 44 meter dybt og indeholder 5 hvælvinger. Skibsværftet er åbent for turister mod entre. Om aften er skibsværftet flot belyst.

Vil du læse mere om Skibsværftet, så klik her. 

Dim cave alanya, dim cave, din cay, drypstensgrotte, grotte tyrkiet, Alanya, ferie i alanya, bolig ejer i alanya, bolig i antalya, lejlighed i alanya, billig lejlighed alanya, job i alanya, gode råd til ferien, udflugter i alanya, oplevelser i alanya

4#Dim cave

Ca 12 km fra Alanya finder man en af Tyrkiets største drypstenshuler. Drypstenshulen strækker sig omkring 350 meter ind i bjerget.

Grotten er naturligt skabt og et af de smukkeste og mest unikke specielle seværdigheder i Alanya og omegn.

Vil du læse mere om Dim Cave, så klik her. 

Dim cay floden, seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, flod alanya, frokost på floden alanya, alanya frokost på floden, alanya seværdiheder,

5# Dim cay floden

Dim Cay er en smeltevandsflods, hvor vandet kommer fra smeltet sne oppe fra bjergende. Det smeltet vand er med til at gøre vandet i Dim cay køligt.

Langs Dim Cay finder man en masse restauranter, hvor mange tyrker ynder at komme om sommeren for at blive kølet ned og slappe af fra byens larm og stress. En ting næsten alle restaurenter har til fælles i dette områder, er deres tømmerflåder, hvor man kan side og nyde sin mad helt tæt på vandet.

Vil du læse mere om Dim Cay, så klik her. 

seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, Drypstenshulen på Damlatas, Drypstenshulen alanya, Drypsten alanya, dansk Tv i Alanya, dansk tv i udlandet, dansk tv i Tyrkiet, dr i udlandet, tv3 i udalndet, tv i udlandet, se dansk fjernsyn i tyrkiet, home service i alanya, Home service, se tv over internettet, fakta om alanya, tips til alanya, gode råd alanya, guide til alanya. ferie i alanya, alt om alanya, alanya.dk, alanya dk

6# Damlatas grotten

Ved starten af halvklippeøen, for enden af Kleopatra stranden, finder man Damlatas grotten. Damlatas grotten er en lille og mindre drypstenshule end Dim Cave, som man kan finde i centrum af Alanya.

Hulen kan hurtigt besøges, hvis man trænger til at køle efter en lang dag på strande. Man kan også besøge grotten i kombination med at tage svævebanen.

Vil du læse mere om Damlatas grotten, så klik her. 

Alanya svævebane, svævebane alanya, opelvelser i alanya, nyheder om alanya
Vogene fra svævebanen pynter flot på den blå himmel.
7# Svævebanen

I 2017 stod Alanyas nye svævebane klar til at fragte turister fra Kleopatra stranden op til Alanya Borg. På turen kan man nyde den smukke udsigt udover byen på en helt ny møde. For enden af svævebanen går en gangbro op til borgen.

Vil du læse mere om Svævebanen, så klik her. 

seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, bådtur i Alanya, bådtur alanya, alanya bådtur, tur med båd alanya, brother five, alanya catamaran, catamaran alanya, familiebåd alanya, stille bådtur alanya, alanya stillebådtur, turistbåd i alanya, feriebåd alanya, båd tur alanya, alanya båd tur

8# Bådtur

I Alanya centrum finder man havnen, hvor alle “piratskibende” ligger til havn. Om dagen tager de turisterne med ud på bådture. På bådturende kan man se Alanya fra søsiden, når skibet b.la. sejler forbi borgen, Red tower, skibsværftet og nogle af de forskellige grotter, der gemmer sig langs halvklippe øen.

I løbet af dagen på havet, vil det være flere bade stop, hvor man kan bade i det krystalklare vand. De fleste skibe servere også frokost ombord på turen.

Vil du læse mere om bådturende, så klik her. 

Alanya city tog, oplevelser i alanya, oplevelser for børn i alanya, alanya city train, alanya sightseeing, sightseeing alanya

9# Sightseeing med citytoget

Alanyas Citytog er et tog, der køre rundt i Alanya centrum med turister. Citytoget har givet sightseeing turer rundt i Alanya siden 2013, og “toget” har igennem tiden vist tusindvis af turister Alanya på en spænende ny måde.

Vil du læse mere om Citytoget, så klik her. 

seværdigheder i alanya, Atatürks hus, Atatürk, ataturk, tyrkiets leder, hus i alanya, gratis oplevelser i alanya, Atatürk hus i alanya

10# Atatürks hus

Den 18 ferbuar 1935 besøgte Atatürk Alanya. Under dette besøg opholdte han sig nogle timer i dette hus, hvor han slappede af og opfriskede sig selv.

Dette hus er i dag et museum og bliver kaldt Atatürks hus. I huset kan man b.la. se gamle smukke møbler, gammelt tyrkisk tøj, traditionelt tyrkisk køkken og meget mere.

Vil du læse mere om Atatürks hus, så klik her. 

Alanya museum, museum alanya,

11# Arkæologisk museum.

Det arkæologiske museum i Alanya ligger tæt på Damlatas stranden og Alanya svævebane.

På musset kan man se arkælogiske fund fra Alanya området og Anatolien. Du kan læse om de forskellige genstande på museumet både på Tyrkisk og Engelsk, eller gå på opdagelse i den store have omkring museet.

Vil du læse mere om det Arkæologisk museum, så klik her. 

moske alanya, alanya moske

12# Besøg en moske

Da Tyrkiet er et muslimsk land, kan man selvfølgelig både se og hører moskeerne når man besøger Alanya.

Har man aldrig set det indvendige af moske, så kan dette klart anbefales at gøre på ferien. De fleste moskeer er meget smuke både udvendig og indvendig og en af de gratis seværdigheder i Alanya.

Vil du læse mere om hvordan du besøger en moské her. 

Ubåd alanya, alanya ubåd, oplevelser i alanya, værd at vide om alanya, alanya guide, alanya dk, alanya blog, fakta om alanya, submarine alanya, alanya submarine

13# Ubåden Nemo i Alanya

I 2017 fik Alanya deres egen ubåd med navnet Nemo. Både turister og lokale kan få en unik oplevelse i den særlige turist ubåd. Turen vare en time. Ubåden Nemo er 12 meter lang og 3 meter bred. Under de daglige ture er der en dykker med på turen, som svømmer rundt om ubåden og underholder den gæster med at fodre b.la. fisk og posere ved bilvraget.

Vil du læse mere om ubåden Nemo, så klik her. 

tyrkisk bad, tyrkisk bad alanya, hamam alanya, alanya hamam, alanya tyrkisk bad, kvidne hamam alaya, alanya kvinde hamam, turkish bath alanya, alanya turkish bath

14# Tyrkisk bad / Hamam

En af de ting, du bare skal prøve på ferien i Alanya, er et Tyrkisk bad (også kaldet Hamam). Tyrkisk bad er også noget som de lokale tyrker har benyttet sig af i tusindvis af år.

Man kan finde tyrkiske bade flere steder i Alanya. I tyrkisk bad kan man nyde mange gode og afslappende timer, imens der bliver kræset om en.

Vil du læse mere om tyrkisk bad, så klik her. 

Alanya december bazar, alanya sæson frugter, hvad er på sæson i december, bazar i alanya, frugter fra Alanya, Alanya frugter, vindruer fra Tyrkiet, eksotiske frugter i Tyrkiet

15# Gå på Bazaar

På de forskellige bazare i Alanya, kan man opleve en helt unik stemning, når de lokale går på indkøb for at købe frugt og grønt, mens de forskellige købmænd råber tilbud efter de mange handlende.

Der er bazar hver dag i ugen, men hver dag er i en ny bydel (se Alanya.dks bykort over bazarer). Mange af bazarene har også tøj og tasker.

Vil du læse mere om bazerne i Alanya, så klik her. 

Paragliding alanya, alaya paragliding, seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, oplevelser i alanya, rejseblog,

16# Paragliding fra 700 moh

Oplev Alanya fra 700 moh mens du sidder behageligt i stolen på en tandem paragliding tur.

Paragliding er den absolut smukkeste måde at se Alanya oppefra, og de højtuddannede firmaer i Alanya har styr på sikkerhed og fotos på turen.

Vil du læse mere om paraglding i Alanya, så se rejseblogggeren Tea´s indlæg her

Alanya go kart, alanya park karting, oplevelser i alanya, seværdigheder i alanya, adrenalin i Alanya, Alanya gokart, Tosmur gokar, gokart alanya, oplevelser i Alanya, kør gokart i alanya, action i alanya, nyheder fra Alanya, Alanya nyheder

17# Go kart i Tosmur

Lidt undenfor Alanya by, nærmere bestemt Tomur, ligger en 5000 m2 stor indendørs Go kart bane, med i alt 10 Go karts.

Efter et godt race er der på Go kart banen er det også muligt at få stillet tørsten. Da banen er indendørs er dette en perfekt aktivitet, man kan lave på en regnfuld dag.

Vil du læse mere om Go kart i Alanya, så klik her. 

upside down villa alanya, alanya upside down villa, reverse villa alanya, reverse house alanya, seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, oplevelser i alanya, seværdigheder for børn i alanya, alanya seværdigheder for børn

18# Upside Down Villa ved Dim Cay

Alanyas Upside Down Villa er et hus, hvor alt inde i huset er limet fast i loftet, hvilket på billeder giver en illision om at du står på hovedet.

Upside Down Villa er 100 m2 stort fordelt på 2 etager. I stueetagen er entreen og et farverigt børneværelse. På 1. salen er der køkkenalrum med stue og køkken, et soveværelse og et badeværelse. Alle værelserne er indrettet farverigt og med mange genstande og hjørner til at tage billeder i.

Vil du læse mere om Upside Down Villa Alanya, så klik her.

tyrkisk morgenmad, morgenmad fra tyrkiet, mad fra tyrkiet

19# Tyrkisk morgenmad

En af de ting Tyrkiet er mest kendt for er deres mad. En oplevelse man bestemt ikke skal snyde sig selv for er at tage ud og spise en rigtig tyrkisk morgenmad.

Her vil man så meget forskelligt mad serveret, at det kan være helt overvældende. Der serveres æg, ost, oliven, grøntsager, brød, honning og meget meget mere. Du kan i Alanya få denne morgenmad flere forskellige steder b.la. på restauranter lidt oppe i bjergende, hvor man kan se ud over hele Alanya by.

Vil du læse mere om tyrkisk morgenmad, så klik her. 

alanya dæmning, dæmning i alanya, dim dæmning, alanya dim dæmning, seværdigheder i alanya

20# Dæmningen

I 2009 stod Dim dæmningen færdig. Du finder den store dæmning for enden af Dim Cay floden.

Dæmningen blev bygget for at sikre at floden ikke oversvømmer, også er den med til at sikre mere stabil strøm til Alanya og omegen.

Man kan som turist tage nogle utrolige flotte billeder oppe fra dæmningen og ud over bjergende, og dæmningen er en af de gratis seværdigheder i Alanya.

Vil du læse mere om Dæmningen, så klik her. 

kultur huset i alanya, alanya silke produktion, gratis museum alanya, alanya gratis museum, museum alanya, seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder

21# Kultur huset ved borgen

Oppe på halvklippe øen ved Alanyas borg, finder du et hus fra det 19 århundred. Huset er i dag et museum og på husets 1. sal kan du se, hvordan man indrettede husende i det 19 århundred. På husets stueetage kan man se en udstilling om silke og silkelarver.

Dette museum åbnede for gæster i 2008, og er en af de gratis seværdigheder i Alanya.

Vil du læse mere om Kultur huset i Alanya, så klik her. 

Cücemler grotten, dværg grotten, drypstensgrotte alanya, drypstensgrotte sapadere, drypstenshule sapadere, drypstenshule, drypstens grotte alanya, drypstensgrotte tyrkiet

22# Cüceler cave

Cüceler cave, også kaldet dværg grotten, finder man tæt på det populære Sapadera vandfald. Denne grotte er den 3. drypstenshule i Alanya området.

Nogle kalder også denne grotte for regnbuegrotten, da der inde i grotten er et smukt farvespil fra de forskellige mineraler som er i grotte.

Dværg grotten fik sit navn fordi en dværg i 1900 tallet gemte sig fra sine forældre i grotten.

Vil du læse mere om Dværg grotten, så klik her. 

sapadere vandfaldet, vandfald alanya, alanya vandfald, sapadere, sapadere canyon, canyon sapadere

23# Sapadere vandfald og landsby

Ca 50 km fra Alanya, oppe i Taurus bjergende, finder man Sapadere landsbyen og Sapadera vandfaldet. For at komme ud til vandfaldet går man af en  800 meter land gangbro.

Undervejs på gangbroen er der trapper ned til det kolde vand og et lille pause sted hvor man kan hvile sig. Dette er utroligt smukt og velbesøgt vandfald, som mange turselskaber og jeep safarier besøger.

I Sapadere landsbyen kan du opleve livet i en lille tyrkisk landsby, og kommer du i foråret kan du også se hvordan silke dyrkes i området.

Vil du læse mere om Sapadere vandfaldet, så klik her.

landsby tur, alanya bjerge, bjerge i alanya, oplevelser i alanya, alanya seværdigheder

24# Kørertur i bjergene

Er man til en smuk og anderledes natur, så kan det helt klart anbefales at leje en bil i Alanya og køre en tur op i de smukke Tarus bjerge der omkranser Alanya.

Her kan du opleve smuk natur, små landsby samfund, og måske også være heldig at møde en af de få tilbageværende nomader, som stadig lever i Tyrkiet.

alanyum, seværdigheder i alanya, alanyum shopping center, shopping center alanya, alanya alanyum, alanyum alanya,

25# Shopping i Alanyum

På 35 meter vejen, ude ved Cikcilli finder I shoppingcenteret Alanyum. I centeret finder man forskellige butikker, cafer, dagligvare butikker og en biograf.

Er der overskyet en af dagene i ferien eller vil I gerne bruge dagen på shopping i etableret butikker, er dette shoppingenter ideelt.

Vil du læse mere om Alanyum, så klik her.

alanya aquapark, aquapark alanya, oplevelser i alanya, aquapark antalya, badeland alanya, alanya badeland, Aquapark i Alanya, badebassiner alanya, udendørs badeland alanya, alanya udendørs badeland

26# Vandlandet på Damlatas

Inde i Alanya centrum finder I vandlandet Aquapark. Dette vandland er ideelt til familier med børn, eller voksne, der elsker lidt fart over feltet og gerne vil prøve andet end den ene rutchebane der er på hotellet.

I aquapark finder man forskellige rutchebaner, så der er nogle til både børn og voksne. Du kan også få slukket sulten og tørsten inde i aquaparken.

Vil du læse mere om Vandlandet Aquapark, så klik her.

alanya biograf, biograf alanya

27# Gå i biografen

Selvom der ikke vises mange engelsk talende film i Alanyas biografer, kan man alligevel nogle gange være heldig.

Det er som regel de helt store Hollywood film der er på engelsk. I Alanya er det super billigt at gå i biografen. En billet koster typisk mellem 10-12 TL + lidt ekstra hvis det er 3D. Der er en biograf ved siden af Aquapark i Alanya centrum og en i Alanyum.

GAZIPASA, seværdigheder i gazipasa, seværdigheder i Alanya, Alanya seværdigheder,

28# Køretur til Gazipasa

Ca 40 minutters kørsel fra Alanya finder man en charmerede landsby der hedder Gazipasa. Byen er mest kendt for dens lufthavn, men den har så meget mere at byde på.

I Gazipasa kan man b.la. også finde smukke gammel ruiner, små butikker, lækre morgenmads steder, smuk natur og smukke strande.

Side, besøg Side, Fakta om side, fakta om alanya, alt om alanya, j.o dreams, Home service alanya, ferie i alanya, oplevelser på egen hånd i alanya, oplevelser på egen hånd i Side, fakta om Alanya, Tips til alanya, ture i alanya, ture i side, besøg tyrkiet, hvordan kommer man til side, bus til side fra alanya, bus itl side,

29# En dags tur til Manavgat & Side

Ca 1 times kørsel fra Alanya mod Antalya finder man byerne Side og Manavgat.

Vil i gerne ud og køre en tur på ferien, kan det klart anbefales at man besøger Manavgat og Side. Side er en hyggelig lille by, der er bygget op rundt omkring fortidens ruiner, som ligger i byens centrum ned til havnen.

I Manavgat finder man en af områdets største og smukkeste moské og pulserende storby liv. I Manavgat finder I også shoppingcenteret Novamal, hvori etableret butikker med b.la. tøj, sko og kosmetik kan findes.

Vil du læse mere om Side, så klik her.

tyrkisk kaffe, kaffe fra tyrkiet, alanya kaffe, om tyrkisk kaffe, fakta om tyrkisk kaffe, kaffe fra tyrkiet, kaffe i tyrkiet

30# En kop tyrkisk kaffe

Alle kaffe-elskere, der er på ferie i Tyrkiet, skal gøre sig selv den chance at prøve Tyrkisk kaffe. Det er en lille men intens kaffe med en helt speciel smag, som de fleste kaffe elsker vil sætte pris på.

Vil du læse mere om tyrkisk kaffe, så klik her. 

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.