BørnefamilierFerie tipsSeværdigheder

30 seværdigheder i Alanya, du skal se!

I Alanya og omegen kan man finde mange skønne seværdigheder og oplevelser.

Alanya er en smuk og populær feriedestination i Tyrkiet, der tilbyder en rig kulturarv og en imponerende naturlig skønhed.

Byen har noget for enhver smag, hvad enten du er interesseret i historie, arkitektur, strande eller naturlige landskaber. I denne artikel vil vi præsentere dig for 30 seværdigheder i Alanya, der bør være på din liste over steder at besøge under dit ophold.

Fra den ikoniske Alanya-borg, der højt hæver sig over byen og giver en fantastisk udsigt over Middelhavet, til skønne naturoplevelser i Alanya fantastiske bjerge. Besøg også det berømte Røde Tårn, der engang fungerede som en forsvarsstruktur og nu er et vartegn for byen.

Alanya byder også på et væld af spændende aktiviteter, herunder vandsport, bådture og dykning. Uanset om du er en eventyrlysten sjæl eller søger afslapning, vil du finde noget, der passer til dine interesser.

Hos Alanya.dk har vi lavet en liste med de bedste 30 seværdigheder i Alanya. Vi har selv besøgt og prøvet alle seværdighederne, og har så vidt muligt linket til artikler, hvor du kan fordybe dig i informationerne om seværdigheden og reklamelinks hvor du kan købe en udflugt til Alanya seværdigheden. 

borgen i alanya, alanya borg, borgen, Dim cave alanya, dim cave, din cay, drypstensgrotte, grotte tyrkiet, Alanya, ferie i alanya, bolig ejer i alanya, job i alanya, gode råd til ferien, udflugter i alanya, oplevelser i alanya

1# Alanya borgen

En af de allervigtigste seværdigheder i Aanya, og et af byen største varetegn, er borgen. Omkring borgen er borgens mur, som snor sig 6,5 km langs bjergsiden af halvklippeøen, der ligger i centrum af Alanya.

Oppe ved borgen er den mest fantastiske udsigt ud over hele Alanya by. Alanyas borgen har igennem tiden været sted for for mange historier b.la. var det piraterne der styrede området oppe fra borgen indtil 67 f.kr. Dele af borgen af i dag et museum, mens andet gratis kan besøges. Det er muligt at tage svævebanen op til borgen.

Hvis du gerne vil på en guidet tur til borgen, kombineret med svævebanen og en tur i Damlatas grotten, kan du finde turen her.

Vil du læse mere om Alanya´s borg, så klik her. 

red tower, red tower alanya havn, alanya red tower, Red Tower, alanya havn red tower, Alanya, ferie i alanya, røde tårn, røde tårn alanya, alanya røde tårn, det røde tårn i alanya, museum i alanya, alanya havn, aktiviteter i alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, guide til alanya,

2# Red tower

En af de bedst bevarede seværdigheder i Alanya er det Røde tårn / Red tower, som blev opført af Sultan Alaeddin keykubad i årende 1221 – 1226.

Red Tower blev tidligere brugt som en del af byens forsvar mod angreb fra havet. Tårnet er et ottekantet tårn, 5 etager højt og 12,5 meter bredt.

Red Tower har fået sit navn efter farven på de mange sten tårnet er bygget med. Du finder tårnet forenden af havnepromonaden og er i dag åben for gæster som museum.

Vil du læse mere om Red Tower, så klik her. 

Alanya skibsværft, skibsværft i alanya, seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, de bedste seværdigheder i alanya, det skal du se i alanya, museums alanya

3# Shipyard/ skribsværftet ved Red tower

Bag ved Red tower finder man indgangen til seværdigheden skibsværftet. Skibsværftet er ligesom Red Tower bygget af sultan Alaeddin Kaykubad i 1226. Skibsværftet er 56 meter langt og 44 meter dybt og indeholder 5 hvælvinger. Skibsværftet er åbent for turister med entre. Om aften er skibsværftet flot belyst.

Vil du læse mere om Skibsværftet, så klik her. 

Dim cave alanya, dim cave, din cay, drypstensgrotte, grotte tyrkiet, Alanya, ferie i alanya, bolig ejer i alanya, bolig i antalya, lejlighed i alanya, billig lejlighed alanya, job i alanya, gode råd til ferien, udflugter i alanya, oplevelser i alanya

4#Dim cave

Ca 12 km fra Alanya finder man en af Tyrkiets største drypstenshuler. Drypstenshulen strækker sig omkring 350 meter ind i bjerget og har en stabil temperatur hele året rundt.

Grotten er naturligt skabt og et af de smukkeste og mest unikke specielle seværdigheder i Alanya og omegn, som er perfekt at kombinere med en tur til Dim Cay.

Vil du læse mere om Dim Cave, så klik her. 

Dim cay floden, seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, flod alanya, frokost på floden alanya, alanya frokost på floden, alanya seværdiheder,

5# Dim cay floden

Dim Cay er en smeltevandsflods, hvor vandet kommer fra smeltet sne oppe fra bjergende. Det smeltet vand er med til at gøre vandet i Dim cay køligt.

Langs Dim Cay finder man en masse restauranter, hvor mange tyrker ynder at komme om sommeren for at blive kølet ned og slappe af fra byens larm og stress. En ting næsten alle restaurenter har til fælles i dette områder, er deres tømmerflåder, hvor man kan side og nyde sin mad helt tæt på vandet.

Vil du læse mere om Dim Cay, så klik her. 

seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, Drypstenshulen på Damlatas, Drypstenshulen alanya, Drypsten alanya, dansk Tv i Alanya, dansk tv i udlandet, dansk tv i Tyrkiet, dr i udlandet, tv3 i udalndet, tv i udlandet, se dansk fjernsyn i tyrkiet, home service i alanya, Home service, se tv over internettet, fakta om alanya, tips til alanya, gode råd alanya, guide til alanya. ferie i alanya, alt om alanya, alanya.dk, alanya dk

6# Damlatas grotten

Ved starten af halvklippeøen, for enden af Kleopatra stranden, finder man Damlatas grotten. Damlatas grotten er en lille og mindre drypstenshule end Dim Cave, som man kan finde i centrum af Alanya.

Hulen kan hurtigt besøges, hvis man trænger til at køle efter en lang dag på strande. Man kan også besøge grotten i kombination med at tage svævebanen.

Vil du læse mere om Damlatas grotten, så klik her. 

Alanya svævebane, svævebane alanya, opelvelser i alanya, nyheder om alanya
Vognene fra svævebanen pynter flot på den blå himmel.

7# Svævebanen

I 2017 stod Alanyas nye svævebane klar til at fragte turister fra Kleopatra stranden op til Alanya Borg. På turen kan man nyde den smukke udsigt udover byen på en helt ny møde. For enden af svævebanen går en gangbro op til borgen.

Vil du læse mere om Svævebanen, så klik her. 

seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, bådtur i Alanya, bådtur alanya, alanya bådtur, tur med båd alanya, brother five, alanya catamaran, catamaran alanya, familiebåd alanya, stille bådtur alanya, alanya stillebådtur, turistbåd i alanya, feriebåd alanya, båd tur alanya, alanya båd tur

8# Bådtur

I Alanya centrum finder man havnen, hvor alle “piratskibende” ligger til havn. Om dagen tager de turisterne med ud på bådture. På bådturende kan man se Alanya fra søsiden, når skibet b.la. sejler forbi borgen, Red tower, skibsværftet og nogle af de forskellige grotter, der gemmer sig langs halvklippe øen.

I løbet af dagen på havet, vil det være flere bade stop, hvor man kan bade i det krystalklare vand. De fleste skibe servere også frokost ombord på turen.

Hvis du gerne vil på en bådtur i Alanya, er her nogle turer som du kan købe online

Vil du læse mere om bådturende, så klik her. 

Alanya city tog, oplevelser i alanya, oplevelser for børn i alanya, alanya city train, alanya sightseeing, sightseeing alanya

9# Sightseeing med citytoget

Alanyas Citytog er et tog, der køre rundt i Alanya centrum med turister. Citytoget har givet sightseeing turer rundt i Alanya siden 2013, og “toget” har igennem tiden vist tusindvis af turister Alanya på en spænende ny måde.

Vil du læse mere om Citytoget, så klik her. 

seværdigheder i alanya, Atatürks hus, Atatürk, ataturk, tyrkiets leder, hus i alanya, gratis oplevelser i alanya, Atatürk hus i alanya

10# Atatürks hus

Den 18. februar 1935 besøgte Atatürk Alanya. Under dette besøg opholdte han sig nogle timer i dette hus, hvor han slappede af og opfriskede sig selv.

Dette hus er i dag et museum og bliver kaldt Atatürks hus. I huset kan man b.la. se gamle smukke møbler, gammelt tyrkisk tøj, traditionelt tyrkisk køkken og meget mere.

Vil du læse mere om Atatürks hus, så klik her. 

Alanya museum, museum alanya,

11# Arkæologisk museum.

Det arkæologiske museum i Alanya ligger tæt på Damlatas stranden og Alanya svævebane.

På musset kan man se arkælogiske fund fra Alanya området og Anatolien. Du kan læse om de forskellige genstande på museet både på Tyrkisk og Engelsk, eller gå på opdagelse i den store have omkring museet.

Vil du læse mere om det Arkæologisk museum, så klik her. 

Seker bayram tyrkiet, helligdage i tyrkiet, moské, guide til moské, tyrkiske traditioner

12# Besøg en moske

Da Tyrkiet er et muslimsk land, kan man selvfølgelig både se og hører moskeerne når man besøger Alanya.

Har man aldrig set det indvendige af moske, så kan dette klart anbefales at gøre på ferien. De fleste moskeer er meget smuke både udvendig og indvendig og en af de gratis seværdigheder i Alanya.

Vil du læse mere om hvordan du besøger en moské her. 

Oplevelser i Alanya, Alanya paragliding, rejseblog, guide til Alanya, Paragliding tur i Alanya, Seværdigheder i Alanya, adrenalin oplevelser i Alanya, guide til paragliding i Alanya

13# Paragliding i Alanya

Alt efter vejrforholdene starter paragliding fra 700 moh eller 400 moh på et af Alanya’s to område, som er lavet specifikt til paragliding. Derefter har man omkring 20 minutter i luften, påkoblet en professionel paraglidning pilot, som styre turen, så du kan fokusere på at nyde udsigten og suset i maven.

Alanya er uddannelsesområde for uddannelse af paragliding piloter og derfor har Alanya også nogle af Tyrkiets dygtigste og mest erfarne piloter.

Hvis du gerne vil på en paragliding tur i Alanya, er her nogle links, som du kan købe turen fra.

Vil du læse mere om paragliding i Alanya, så klik her. 

tyrkisk bad, tyrkisk bad alanya, hamam alanya, alanya hamam, alanya tyrkisk bad, kvidne hamam alaya, alanya kvinde hamam, turkish bath alanya, alanya turkish bath

14# Tyrkisk bad / Hamam

En af de ting, du bare skal prøve på ferien i Alanya, er et Tyrkisk bad (også kaldet Hamam). Tyrkisk bad er også noget som de lokale tyrker har benyttet sig af i tusindvis af år. Et tyrkisk bad er den perfekte kombination af luksus og rengøring af kroppe. Man bliver skrubbet med en grov handske og smurt ind i sæbe, efterfulgt af en lækker krops massage

Man kan finde tyrkiske bade flere steder i Alanya. I tyrkisk bad kan man nyde mange gode og afslappende timer, imens der bliver kræset om en. Du kan f.eks benytte dig af Zenn spa eller booke hamam online her.

Vil du læse mere om tyrkisk bad, så klik her. 

Juli måned bazar, marked i Alanya juli, hvad kan man købe på Alanya bazar, hvor finder man Alanyas frugt marked, frugt i Alanya, Juli i Alanya, hvad er på sæson i juli, frugt og grønt bazar i Alanya

15# Gå på Bazaar

På de forskellige bazare i Alanya, kan man opleve en helt unik stemning, når de lokale går på indkøb for at købe frugt og grønt, mens de forskellige købmænd råber tilbud efter de mange handlende. Det perfekte sted at se og købe sæsonen friske grønt, som efterfølgende kan nydes på ferien.

Der er bazar hver dag i ugen, men hver dag er i en ny bydel (se Alanya.dks bykort over bazarer). Mange af bazarene har også tøj og tasker.

Vil du læse mere om bazerne i Alanya, så klik her. 

Green canyon bådtur, bådtur på Green canyon, Bådtur Alanya, bådtur manavgat, anderledes bådture i Alanya, den grønne flod alanya, Oymapınar-dæmningen, Oymapınar floden, seværdigheder i Alanya, oplevelser i Alanya, alanya seværdigheder

16# Bådtur på Green Canyon

Green Canyon, også kendt som Oymapınar-dæmningen, er en naturskøn destination beliggende i nærheden af Manavgat i Tyrkiet. Det er en imponerende kunstig sø, der er dannet ved at opdæmme Manavgat-floden.

Green Canyon er kendt for sin betagende skønhed og rolige atmosfære. Det omkringliggende landskab er fyldt med frodig grøn natur, høje klipper og smaragdgrøn vand. Den bedste både at se Green Canyon er med en bådtur, hvor man sejler på den store sø og nyder en frokost tæt på vandet.

Hvis du gerne til på en dags udflugt til Green canyon, så kan du via nedstående links booke forskellige ture. Priserne starter fra omkring 260 kr. og turen var i gennemsnit 8 timer.

Vil du læse mere om Green Canyon i denne artikel

Alanya go kart, alanya park karting, oplevelser i alanya, seværdigheder i alanya, adrenalin i Alanya, Alanya gokart, Tosmur gokar, gokart alanya, oplevelser i Alanya, kør gokart i alanya, action i alanya, nyheder fra Alanya, Alanya nyheder

17# Go kart i Tosmur

Lidt udenfor Alanya by, i Tosmur, ligger en 5000 m2 stor indendørs Go kart bane, med i alt 10 Go karts.

Efter et godt race er der på Go kart banen er det også muligt at få stillet tørsten. Da banen er indendørs er dette en perfekt aktivitet, man kan lave på en regnfuld dag.

Vil du læse mere om Go kart i Alanya, så klik her. 

upside down villa alanya, alanya upside down villa, reverse villa alanya, reverse house alanya, seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, oplevelser i alanya, seværdigheder for børn i alanya, alanya seværdigheder for børn

18# Upside Down Villa ved Dim Cay

Alanyas Upside Down Villa er et hus, hvor alt inde i huset er limet fast i loftet, hvilket på billeder giver en illision om at du står på hovedet.

Upside Down Villa er 100 m2 stort fordelt på 2 etager. I stueetagen er entréen og et farverigt børneværelse. På 1. salen er der køkkenalrum med stue og køkken, et soveværelse og et badeværelse. Alle værelserne er indrettet farverigt og med mange genstande og hjørner til at tage billeder i.

Vil du læse mere om Upside Down Villa Alanya, så klik her.

tyrkisk morgenmad, morgenmad fra tyrkiet, mad fra tyrkiet

19# Tyrkisk morgenmad

En af de ting Tyrkiet er mest kendt for er deres mad. En oplevelse man bestemt ikke skal snyde sig selv for er at tage ud og spise en rigtig tyrkisk morgenmad, kendt som serpme kahvalti.

Her vil man så masser af forskelligt mad serveret, at det kan være helt overvældende. Der serveres æg, ost, oliven, grøntsager, brød, honning, syltetøj og meget meget mere. Du kan i Alanya få denne morgenmad flere forskellige steder b.la. på restauranter lidt oppe i bjergende, hvor man kan se ud over hele Alanya by.

alanya dæmning, dæmning i alanya, dim dæmning, alanya dim dæmning, seværdigheder i alanya

20# Dæmningen

I 2009 stod Dim dæmningen færdig. Du finder den store dæmning for enden af Dim Cay floden.

Dæmningen blev bygget for at sikre at floden ikke oversvømmer, også er den med til at sikre mere stabil strøm til Alanya og omegen.

Man kan som turist tage nogle utrolige flotte billeder oppe fra dæmningen og ud over bjergende. Dæmningen er en af de gratis seværdigheder i Alanya, som alle bør opleve.

Vil du læse mere om dæmningen i Alanuya, så læs vores artikel her. 

kultur huset i alanya, alanya silke produktion, gratis museum alanya, alanya gratis museum, museum alanya, seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder

21# Kultur huset ved borgen

Oppe på klippehalvøen ved Alanyas borg, finder du et hus fra det 19 århundred. Huset er i dag et museum og på husets 1. sal kan du se, hvordan man indrettede husende i det 19 århundred. På husets stueetage kan man se en udstilling om silke og silkelarver.

Dette museum åbnede for gæster i 2008, og er en af de gratis seværdigheder i Alanya.

Vil du læse mere om Kultur huset i Alanya, så klik her. 

Cücemler grotten, dværg grotten, drypstensgrotte alanya, drypstensgrotte sapadere, drypstenshule sapadere, drypstenshule, drypstens grotte alanya, drypstensgrotte tyrkiet

22# Cüceler cave

Cüceler cave, også kaldet dværg grotten, finder man tæt på det populære Sapadera vandfald. Denne grotte er den 3. drypstenshule i Alanya området, du kan læse om alle drypstengrotterne her.

Nogle kalder også denne grotte for regnbuegrotten, da der inde i grotten er et smukt farvespil fra de forskellige mineraler som er i grotte.

Dværg grotten fik sit navn fordi en dværg i 1900 tallet gemte sig fra sine forældre i grotten, hvilket du kan læse mere om i denne artikel om grotten.

Dværggrotten ligger tæt på Sapadere vandfaldet og det er oplagt er besøge de to steder samlet på en dagsudflugt som denne.

sapadere vandfaldet, vandfald alanya, alanya vandfald, sapadere, sapadere canyon, canyon sapadere

23# Sapadere vandfald og landsby

En af de hyggeligste natur seværdigheder i Alanya er en tur til Sapadere vandfaldet og landsbyen, som ligger ca. 50 km fra Alanya.

Ved ankomst til det naturskønne område går man af en  800 meter lang gangbro for at komme ud til enden, hvor vandfaldet er.

Undervejs på gangbroen er der trapper ned til det kolde vand og et lille pause sted hvor man kan hvile sig. Dette er utroligt smukt og velbesøgt vandfald, som mange turselskaber og jeep safarier besøger.

I Sapadere landsbyen kan du opleve livet i en lille tyrkisk landsby, og kommer du i foråret kan du også se hvordan silke dyrkes i området.

Der findes forskellige arrangeret ture til Sapaderes vandfaldet, men her er nogle eksempler på ture du kan købe online til omkring 150-250 kr.

Vil du læse mere om Sapadere vandfaldet, så klik her.

alanyum, seværdigheder i alanya, alanyum shopping center, shopping center alanya, alanya alanyum, alanyum alanya,

24# Shopping i Alanyum

På 35-meter vejen, ude ved Cikcilli finder I shoppingcenteret Alanyum. I centeret finder man forskellige butikker, cafeer, dagligvare butikker og en biograf. I alt er centeret 3 etager stort.

Er der overskyet en af dagene i ferien eller vil I gerne bruge dagen på shopping i etableret butikker, er dette shoppingcenter ideelt.

Vil du læse mere om Alanyum, så klik her.

alanyum, seværdigheder i alanya, alanyum shopping center, shopping center alanya, alanya alanyum, alanyum alanya, shopping center i Alanya, hvor kan man shoppe i Alanya, Biograf i Alanya, Alanya biograf, Alanya sinema, alanya biograf, biograf alanya, Alanyum biograf, biograf i Alanya, vinterferie i Alanya, regnvejr i Alanya

25# Gå i biografen

Selvom der ikke vises mange engelsk talende film i Alanyas biografer, kan man alligevel nogle gange være heldig.

Det er som regel de helt store Hollywood film der er på engelsk. I Alanya er det super billigt at gå i biografen. En billet koster typisk mellem 90-100 TL + lidt ekstra hvis det er 3D. Der er en biograf ved siden af Aquapark i Alanya centrum og en i Alanyum.

Alanya jeep safari, Jeep safari tur i Alanya, oplevelser i Alanya, Seværdigheder i Alanya, Alanya seværdigheder, 4-hjuls tur i Alanya, udflugter i Alanya, Dim cay Alanya, Oba Cay floden Alanya, besøg en landsby i Alanya, Alanya landsbytur.

26# Jeepsafari tur i Alanya

Jeep Safari er en populær aktivitet i Alanya, Tyrkiet, der tilbyder spænding, eventyr og muligheden for at udforske det naturskønne og spektakulære landskab i området. Det er en fantastisk måde at opleve Alanyas omgivelser på og få en anderledes turistoplevelse.

På en Jeep Safari bliver du kørt rundt i robuste jeeps, der er velegnede til terrænkørsel. Du vil opleve spændingen ved at krydse udfordrende terræn, passere gennem små vandløb og blive omgivet af den naturlige skønhed i området.

Undervejs vil du have mulighed for at nyde fantastiske udsigtspunkter, besøge traditionelle landsbyer og interagere med de lokale indbyggere. Du kan få et glimt af den lokale kultur, se traditionelle husdyr som geder og får, og måske endda prøve lokale delikatesser og specialiteter.

Hvis du vil læse mere om hvordan Jeep Safari foregår i praksis, så kan du læse om den tur vi var på her.

Du kan også booke din egen Jeep Safari tur på et af disse links:

aspendos, aspendos Manavgat, aspendos side, aspendos tyrkiet, aspendos teater, teateret aspendos, hvor ligger aspendos, Tyrkiet aspendos, side aspendos, oplevelser i side, oplevelser i manavgat, rejser til tyrkiet, rejs til Tyrkiet, alanya dk, oplevelser i Alanya, oplevelser nær Alanya, seværdigheder i Alanya, Alanya seværdigheder

27# Det smukke Aspendos teater

Aspendos teateret er et verdens mest velbevarede teatre fra sin tid og bestemt et besøg værd når man besøger Tyrkiet. Teateret ligger i Serik, ca. halvanden time fra Alanya.

Teatret er verdenskendt for dens perfekte akustik og siges at være verdens bedst bevarede romerske teater. Selv efter næsten 2000 år og et utal af jordskælv er Apendos stadig i god stand og akustikken så god, at hvis der tales med normal stemmeføring fra scenen, kan det høres tydeligt i selv det fjerneste hjørne af teatret.

Du kan enten leje en bil og tage på en hyggelig roadtrip til Aspendos eller du kan booke et guidet tur til Apendos teateret kombineret med en tur til Side og Manavgat vandfaldet.

Ubåd alanya, alanya ubåd, oplevelser i alanya, værd at vide om alanya, alanya guide, alanya dk, alanya blog, fakta om alanya, submarine alanya, alanya submarine

28# Professionel dykkertur i Middelhavet

At tage på en arrangeret dykkertur i Alanya er en spændende og uforglemmelig oplevelse. Byen, der er kendt for sine klare blå farvande og smukke undervandsliv, som tilbyder en perfekt kulisse for at udforske de skjulte skatte under havets overflade.

Under dykkerture vil du blive guidet af erfarne dykkerinstruktører, der sikrer din sikkerhed og komfort under vandet. På en dykkertur i Alanya vil du blive ført til nogle af de bedste dykkersteder i området.

Uanset om du er en erfaren dykker eller nybegynder, kan du deltage i dykkerture i Alanya. Dykkercentre og turoperatører tilbyder ofte dykkerkurser og muligheden for at leje udstyr, hvis du ikke har dit eget.

Hvis du gerne vil være sikker på at komme ud at dykke i Alanya, kan du kigge på en af disse turer:

GAZIPASA, seværdigheder i gazipasa, seværdigheder i Alanya, Alanya seværdigheder,

29# Køretur og stranddag i Gazipasa

Gazipasa er en charmerende by beliggende tæt på den populære ferieby Alanya i Tyrkiet (ca. 40 km). Mens Alanya tiltrækker store turistmængder, er Gazipasa et mere fredeligt og autentisk alternativ for dem, der ønsker at opleve en mere lokal atmosfære og udforske en mindre kendt del af kysten.

I Gazipasa kan man b.la. også finde smukke gammel ruiner, små butikker, lækre morgenmads steder, smuk natur og smukke strande. Stranden i Gazipasa er populære blandt både lokale og besøgende. Her kan man nyde solen, svømme i det forfriskende vand og slappe af på de gyldne sandstrande. Stranden i Gazipasa er mindre overfyldt end i Alanya og giver en mere afslappet strandoplevelse.

Byens centrale torv er hjertet af Gazipasa, hvor lokale og besøgende mødes for at nyde en kop kaffe, shopper i de små butikker og nyder det rolige lokale liv. Centrum er også hjemsted for nogle gode restauranter, hvor man kan smage på lækre tyrkiske retter og lokale specialiteter. Det er en ideel plads til at slappe af, nyde atmosfæren og observere det daglige liv i byen.

Lidt udenfor Gazipasa kan du finde den smukke skjulte perle “Delik Deniz Kral Koyu”, som på dansk oversættes “Kongens bugt af havet med hul”. Et meget beskrivende navn, for det der er så unikt ved stedet er hullet i klippen, som giver udsigt direkte ud til havet og perfekt baggrund til at tage nogle fantastiske billeder. Læs mere om Delik Deniz i denne artikel.

Side, besøg Side, Fakta om side, fakta om alanya, alt om alanya, j.o dreams, Home service alanya, ferie i alanya, oplevelser på egen hånd i alanya, oplevelser på egen hånd i Side, fakta om Alanya, Tips til alanya, ture i alanya, ture i side, besøg tyrkiet, hvordan kommer man til side, bus til side fra alanya, bus itl side,

30# En dags tur til Manavgat & Side

Ca 1 times kørsel fra Alanya mod Antalya finder man byerne Side og Manavgat.

Hvis I gerne vil på en dagstur fra Alanya, kan det klart anbefales at man besøger Manavgat og Side. Side er en hyggelig lille by, der er bygget op rundt omkring fortidens ruiner, som ligger i byens centrum ned til havnen.

I Manavgat finder man en af områdets største og smukkeste moské og pulserende storby liv. I Manavgat finder I også shoppingcenteret Novamal, hvori etableret butikker med b.la. tøj, sko og kosmetik kan findes.

Vil du læse mere om Side, så klik her. På rejsebloggen TeaTougaard.dk kan du også se en komplet oversigt over alle de seværdigheder der er i Side.

tyrkisk kaffe, kaffe fra tyrkiet, alanya kaffe, om tyrkisk kaffe, fakta om tyrkisk kaffe, kaffe fra tyrkiet, kaffe i tyrkiet

31# En kop tyrkisk kaffe

Alle kaffe-elskere, der er på ferie i Tyrkiet, skal gøre sig selv den chance at prøve Tyrkisk kaffe. Det er en lille men intens kaffe med en helt speciel smag, som de fleste kaffe elsker vil sætte pris på.

Vil du læse mere om tyrkisk kaffe, så klik her. 

landsby tur, alanya bjerge, bjerge i alanya, oplevelser i alanya, alanya seværdigheder

32# Kørertur i bjergene

Er man til en smuk og anderledes natur, så kan det helt klart anbefales at leje en bil i Alanya og køre en tur op i de smukke Tarus bjerge der omkranser Alanya.

Her kan du opleve smuk natur, små landsby samfund, og måske også være heldig at møde en af de få tilbageværende nomader, som stadig lever i Tyrkiet. Næsten lige meget hvilken retning du køre, vil du få et eventyr, men vil du gerne have en bestemt retning, så kør mod det flyvende vandfald (uçansu şelalesi), som du kan læse mere om på Rejsebloggen Teatougaard.dk

alanya aquapark, aquapark alanya, oplevelser i alanya, aquapark antalya, badeland alanya, alanya badeland, Aquapark i Alanya, badebassiner alanya, udendørs badeland alanya, alanya udendørs badeland

33# Vandlandet på Damlatas

Inde i Alanya centrum finder I vandlandet Aquapark. Dette vandland er ideelt til familier med børn, eller voksne, der elsker lidt fart over feltet og gerne vil prøve andet end den ene rutsjebane, der er på hotellet.

I aquapark finder man forskellige rutsjebaner, så der er nogle til både børn og voksne. Du kan også få slukket sulten og tørsten inde i aquaparken.

Vil du læse mere om Vandlandet Aquapark, så klik her.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

 • Unikke oplevelser i Tyrkiet
 • Delik Deniz Kral Koyu
 • Jeep safari Alanya
 • Sapadere vandfaldet
 • Alanyum shoppingcenter
 • Dykkertur i Middelhavet
 • Paragliding i Tyrkiet
 • Seværdigheder i Alanya
 • Bedste Seværdigheder i Alanya
 • Oplevelser i Alanya
 • Dagsudflugter fra Alanya
 • Oplevelser i Gazipasa

PIN IT!

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.