AprilÅret rundtAugustDecemberFebruarFerie tipsJanuarJuliJuniMajMartsNovemberNyhederNyt fra AlanyaOktoberSeptember

Oversigt over vejret i Alanya – Årets 12 måneder!

Alle vil gerne have godt vejr når de pakker kufferten og tager på ferie.

Det samme gælder for de mange glade turister, som hvert år rejser til Alanya for at slikke sol, dyrke sport eller nyde områdets mange seværdigheder.

På de sociale medier er et af de spørgsmål der oftest bliver stillet “Hvordan bliver vejret, i den periode jeg skal på ferie”.

Selvom ingen kan spå om fremtiden, desværre, så kan man bruge tidligere års statestikker og fakta til at give et ca. svar på hvilket vejr man kan forvente sig i Alanya i de forsekllige måeder af året.

Occo beach club restaurant, Occo Beach Club, Restaurant anmeldelse Alanya, Alanya resturanter, Kleopatra restaurant, restauranter nær stranden i Alanya, Sushi i Alanya, Tyrkisk mad resturant cleopatra siden, Occo beach, Occo Restaurant

Hvordan er vejret i Alanya?

August er den varmeste måned i Alanya med en gennemsnitstemperatur på 31°C, og den koldeste er januar med 15°C.

Den måned med mest solskinstimer er juli, hvor der er op til 13 timer om dagen. Den bedste måned at svømme i havet er august, hvor den gennemsnitlige havtemperatur er 28°C.

Januar er den vådeste måned med et gennemsnit på 227 mm regn.

I tabelen kan du finde årets 12 måneder og ud for hver måned kan du se gennemsnits temperaturen, solskinstimer, havtemperatur og nedbør

MånedGennemsnits temperaturenGennemsnits solskinstimerGennemsnits havtemperaturGennemsnitlig nebør
Januar15 °C517 °C227 mm
Februar16 °C716 °C172 mm
Marts17 °C717 °C106 mm
April20 °C918 °C64 mm
Maj24 °C1120 °C36 mm
Juni 27 °C1224 °C8 mm
Juli 30 °C1327 °C3 mm
August31 °C1228 °C5 mm
September29 °C1127 °C10 mm
Oktober25 °C924 °C80 mm
November21 °C721 °C171 mm
December17 °C519 °C224 mm

Vejret i Alanya – Måned for måned

Alanya vejret, vejret i Alanya, Marts i Alanya, Alanya marts,

Vejret i januar i Alanya

Den gennemsnitlige temperatur i Alanya, Tyrkiet, er omkring 15°C i januar. Let, varmt tøj som frakker, tørklæder og lange bukser er passende tøj.

Der er cirka 10 timer med gennemsnitlig daglig solskin i januar. Længden af dagen øges lidt i løbet af måneden. Den korteste dag er den 1. januar med 9,41 time dagslys; den længste er den 31. januar med 10,19 time.

Den gennemsnitlige havtemperatur omkring Alanya er cirka 17°C, hvilket ofte betragtes som for koldt til at svømme.

Du kan forvente 14 dages i gennemsnit i januar. Mængden af regn måler cirka 227 mm. Hver dag er der cirka 36% chance for nedbør, der opstår som let regn eller tordenvejr. Foevent der er deltvis skyet (65%) over halvdelen af måneden.

Luftfugtigheden varierer fra behagelig 41% til fugtig 83%. De daglige vindhastigheder varierer fra let luft til moderat brise. Vindene blæser typisk fra nord eller nordvest, dog sommetider fra syd. I løbet af januar forbliver de gennemsnitlige temperaturer forholdsvis konstante.

Den 1. januar begynder med gennemsnit på 11°C, med højdepunkter på 16°C og lavpunkter på 6°C. Dette falder meget lidt ved månedens udgang til gennemsnit på 10°C, med højdepunkter på 15°C og lavpunkter på 5°C.

Solnedgang ramadanen, solnedgang iftar, Ramadanen 2023, solnedgang Alanya, Alanya solnedgang, helligdage i Tyrkiet, Tyrkiet Helligdage, Hvad er ramadanen,

Verjret i februar i Alanya

Februar vejret i Alanya har tendens til at være kølig med dage med skyer og nedbør. Den tøj som lange bukser, langeærmet trøjer, frakker og tørklæder anbefales.

Der er cirka 9 timers gennemsnitlig daglig solskin. Dagen bliver lidt længere i løbet af måneden med omkring en times stigning. Den korteste dag er den 1. februar med 10,22 timers dagslys, og den længste dag, den sidste i måneden, er 11,21 timer.

Den gennemsnitlige havtemperatur omkring Alanya er omkring 16°C, som for mange er for koldt til at svømme.

Du kan forvente regn i gennemsnitligt 12 af dagene i februar. Den månedlige gennemsnitlige nedbør måles til omkring 172 mm. Hver dag er der cirka 37% chance for nedbør, med større chance tidligt på måneden. Nedbøren forekommer som let regn eller tordenvejr.

I Alanya i februar er der typisk delvis skyet 63% af tiden. Luftfugtigheden varierer fra behagelig 42% til fugtig 84%.

Daglige vindhastigheder varierer fra let luft til moderat brise. Vindene blæser typisk ind fra nord eller nordvest, selvom de nogle gange kommer fra syd.

I løbet af februar stiger gennemsnitstemperaturerne gradvist, med daglige maksimumtemperaturer omkring 16°C. I begyndelsen af måneden har februar maksimumtemperaturer på 15°C og minimumtemperaturer på 6°C. Men som måneden skrider frem, stiger temperaturerne og kulminerer i et gennemsnit på 12°C, med maksimumtemperaturer på 17°C og minimumtemperaturer på 8°C ved månedens afslutning.

Tyrkiets nationalblomst, Tyrkiets nationalblomst er tulipan, tulipan på tyrkisk, hvad er tyrkiets nationalblomst, fakta om tyrkiet, fakta om alanya, tulipaner Alanya, Alanya blosmter, alanya forår

Vejret i marts i Alanya

Marts i Alanya, Tyrkiet, er præget af køligt vejr og hyppige lette regnbyger.

Der er cirka 10 timers gennemsnitlig daglig solskin. Dagen bliver lidt længere i løbet af måneden med cirka 1,10 timers stigning. Den korteste dag er den 1. marts med 11,24 timers sollys, og den længste dag er den 31. marts med 12,34 timers sollys.

Den gennemsnitlige havtemperatur omkring Alanya er omkring 17°C, så det er stadig for tidligt at tage på stranden.

Du kan forvente regn på gennemsnitligt 11 dage i marts. Mængden af nedbør måler typisk omkring 106 mm i løbet af måneden. Hver dag er der cirka 25% chance for nedbør, med større chance tidligt på måneden. Nedbør forekommer typisk som let regn eller tordenvejr.

Himlen over Alanya i marts er typisk delvis skyet, i 58% af tiden. Luftfugtigheden varierer fra behagelig 36% til fugtig 84%. Daglige vindhastigheder varierer fra let luft til moderat brise. Vindene blæser typisk ind fra nord eller nordvest, selvom de nogle gange kommer fra syd.

I takt med at marts skrider frem, stiger de gennemsnitlige temperaturer i Alanya gradvist. I begyndelsen af måneden oplever byen i gennemsnit 12°C, med maksimumtemperaturer på 17°C og minimumstemperaturer på 8°C. Dette stiger lidt ved månedens afslutning, med gennemsnitstemperaturer på 15°C, maksimumtemperaturer på 21°C og minimumstemperaturer på 10°C.

støt de lokale i alanya, corona virus alanya, alanya

Vejret i april i Alanya

April i Alanya, Tyrkiet, er præget af længere dage med solskin, stigende temperaturer og lejlighedsvise regnbyger.

Der er ca. 11 timers gennemsnitligt dagligt solskin. Dagen bliver lidt længere i løbet af måneden med cirka en times stigning. Den korteste dag er den 1. april med 12,37 timers sollys, og den længste dag er den 30. april med 13,41 timers sollys.

Den gennemsnitlige havtemperatur omkring Alanya er omkring 18°C, så for nogle er det varmt nok til at svømme mens andre vil finde det koldt.

Du kan forvente regn i gennemsnitlig 9 dage i april. Den gennemsnitlige månedlige nedbør måler omkring 64 mm. Nedbør forekommer typisk som let regn eller tordenvejr.

Luftfugtigheden varierer fra behagelige 39% til fugtig 85%. Daglige vindhastigheder varierer fra let luft til moderat brise. Vindene blæser typisk ind fra nord eller nordvest, selvom de nogle gange kommer fra syd.

I løbet af april stiger de gennemsnitlige temperaturer gradvist. I begyndelsen af april er i gennemsnitstemperaturen 15°C, med maksimumtemperaturer på 21°C og minimumstemperaturer på 10°C. Dette stiger lidt ved månedens afslutning, med gennemsnitstemperaturer på 18°C, maksimumtemperaturer på 24°C og minimumstemperaturer på 13°C.

Alanya festival 2023, festival i alanya, koncerter i Alanya, Alanya koncert, turistfestival alanya, festival for kultur i Alanya, turist og kunst festival Alanya, oplevelser i Alanya, juni i Alanya

Vejret i maj i Alanya

I maj begynder vejret i Alanya, Tyrkiet, at ligne sommeren som man kender den i Danmark.

Der er ca. 13 timers gennemsnitligt dagligt solskin. Dagen bliver lidt længere i løbet af måneden med cirka 50 minutter. Den korteste dag er den 1. maj, med 13,43 timers dagslys; den længste dag er den 31. maj med 14,31 timers dagslys.

Den gennemsnitlige havtemperatur omkring Alanya er omkring 20°C, hvilket betyder vandet er behageligt for mange at svømme i.

Du kan forvente regn på gennemsnitligt 9 dage i maj. Den gennemsnitlige månedlige nedbør måler omkring 36 mm. Hver dag er der cirka 24% chance for nedbør, med lidt større chance tidligest på måneden. Nedbøret er ofte i form af tordenvejr med lette eller moderate regnbyger.

Luftfugtigheden varierer fra behagelig 39% til meget fugtig 85%. Daglige vindhastigheder varierer fra let luft til moderat brise.

I løbet af maj stiger de gennemsnitlige temperaturer gradvist. I begyndelsen af måneden er gennemsnittet omkring 19°C, med maksimumtemperaturer på 24°C og minimumstemperaturer på 14°C. Som maj måned skrider frem, stiger temperaturerne, med et gennemsnit på 22°C, maksimumtemperaturer på 28°C og minimumstemperaturer på 18°C.

Sankt hans Alanya, Alanya Sankt hans, Day One Alanya, alanya Day One, En Vie Beach sankt hans, Alanya, Alanya 2023, Eurodan Sankt Hans, Midsommer i Alanya, Alanya Midsommer fest, begivenheder i Alanya, Day One Beach

Vejret i juni i Alanya

Alanya har to distinkte årstider – vinter og sommer. I maj begynder temperaturne at stige men juni officielt starten på sommeren. Temperaturen stiger kraftigt, mens nedbøren falder til næsten ingenting. Dagen er lang nok til at nyde alle former for udendørsaktiviteter før solnedgangen og efter solnedgang starter det spændende natteliv i varme temperaturer.

Der er cirka 14 timers gennemsnitligt dagligt solskin, hvilket forbliver relativt konstant i løbet af måneden. Den korteste dag i måneden er den 1. juni med 14,32 timers solskin, og den længste dag er den 21. juni med 14,42 timers solskin.

Den gennemsnitlige havtemperatur i juni er omkring 24°C, så husk at pakke dit badetøj, for vandet er perfekt at svømme i.

Du kan forvente at opleve regn på gennemsnitligt 6 dage i juni. Den gennemsnitlige månedlige nedbør måler omkring 8 mm. Hver dag er der cirka 11% chance for nedbør, med lidt større chance tidligere på måneden. Nedbør manifesterer sig typisk som let regn eller lejlighedsvise tordenstorm.

Luftfugtigheden varierer fra behagelig 31% til meget fugtig 84%. Daglige vindhastigheder varierer fra let luft til moderat brise.

I løbet af juni stiger de gennemsnitlige temperaturer. I begyndelsen af måneden er gennemsnittet omkring 23°C, med maksimumtemperaturer på 29°C og minimumstemperaturer på 18°C . Ved månedens afslutning kan maksimumtemperaturerne nå op på helt op til 34°C, og gennemsnittet er 26°C.

Alanya svævebane, svævebane alanya, opelvelser i alanya, nyheder om alanya

Vejret i juli i Alanya

Juli i Alanya, Tyrkiet, plejer at være solrig og varm med få skyer. Den gennemsnitlige temperatur er omkring 28°C, når den når op på omkring 30°C og falder til omkring 21°C . Det betyder sommertøjet skal pakkes og jakken skal blive derhjemme.

Der er cirka 14 timers gennemsnitligt dagligt solskin, hvilket forbliver relativt konstant i løbet af måneden. Den længste dag er den 1. juli med 14,38 timers solskin. Den korteste dag er den 31. juli med 14,03 timer.

Den gennemsnitlige havtemperatur i juli er omkring 27°C, hvilket betyder at havet og luften er ca. samme behagelige varme temperatur.

Der er meget lidt nedbør i juli, med kun 4 dages chance for nedbør. Den gennemsnitlige månedlige nedbør måler omkring 3 mm. Når det regner, kan det være som let regn eller den sjældne sommertordenstorm.

Himlen over Alanya i juli er typisk mest klar eller delvis skyet. Luftfugtigheden varierer fra tør 29% til fugtig 79%. Daglige vindhastigheder varierer fra let luft til moderat brise. Vindene blæser typisk ind fra nord eller nordvest, selvom de nogle gange kommer fra syd.

Juli karakteriseres af forholdsvis konstante temperaturer, med en let stigning i løbet af måneden. I begyndelsen er gennemsnittet omkring 28°C, med maksimumtemperaturer på 34°C og minimumstemperaturer på 23°C. Ved månedens afslutning kan maksimumtemperaturerne nå op på helt op til 36°C og gennemsnitlig omkring 25°C.

Dim Cay, Dim Cay floden Alanya, Alanya floden, Dim floden alanya, oplevelser i Alanya, Seværdigheder i Alanay, hvad kan man lave i Alanya, alanya gode oplevelser, spise på flod Alanya, Tømmerflåder Alanya,

Vejret i august i Alanya

August i Alanya, Tyrkiet, er der fuld sommer med brændende dagstemperaturer og lune nætter. Strande og pools myldrer med rejsende, der prøver at køle ned i varmen. Den gennemsnitlige temperatur er omkring 28°C, når den når op på omkring 31°C og falder til omkring 21°C, hvilket kun sker om natten. Dette skaber utroligt varme, solrige dage hele måneden.

Der er ca. 13 timers gennemsnitligt dagligt solskin, hvilket forbliver relativt konstant i løbet af måneden. Den længste dag er den 1. august med 14 timer dagslys, den korteste dag er den 31. august med 13 timer.

Den gennemsnitlige havtemperatur i august er omkring 28°C – dejligt varmt vejr til at svømme i havet.

Der er meget lidt nedbør i august, med kun 4 dage med chance for nedbør. Den gennemsnitlige månedlige nedbør måler omkring 5 mm. Når det regner, kan det være som let regn eller den sjældne sommertordenstorm.

Himlen over Alanya i august er typisk mest klar eller delvis skyet. Luftfugtigheden varierer fra behagelig 30% til fugtig 82%. Daglige vindhastigheder varierer fra let luft til moderat brise.

Vejret i september i Alanya

I september begynder sommeren at forsvinde fra Alanya, Tyrkiet, og kølige temperaturer vender gradvist tilbage. September er kendetegnet ved forholdsvis konstante temperaturer, med et fald i løbet af måneden. Den gennemsnitlige temperatur er omkring 25°C, når den er højest er den på omkring 29°C og lavest når den er på omkring 19°C.

Der er cirka 12 timers gennemsnitligt dagligt solskin, og i løbet af måneden falder dagslængden med cirka en time. Den længste dag er den 1. september med 12,57 timer dagslys, og den korteste dag er 11,50 timer.

Den gennemsnitlige havtemperatur i september er omkring 27°, så der er stadig perfekt badevejr i Alanya.

Der er meget lidt nedbør i september, med kun 4 dage med chance for nedbør. Den gennemsnitlige månedlige nedbør måler omkring 10 mm. Når det regner, kan det være som let regn eller en mild tordenstorm.

Himlen over Alanya i september er typisk mest klar eller delvis skyet. Luftfugtigheden varierer fra behagelig 30% til fugtig 81%. Daglige vindhastigheder varierer fra let luft til moderat brise.

Occo beach club restaurant, Occo Beach Club, Restaurant anmeldelse Alanya, Alanya resturanter, Kleopatra restaurant, restauranter nær stranden i Alanya, Sushi i Alanya, Tyrkisk mad resturant cleopatra siden, Occo beach, Occo Restaurant

Vejret i oktober i Alanya

Hovedforskellen i klimaet i oktober i Alanya, Tyrkiet, vil blive set i nattemperaturerne. Dagene er stadig meget varme og falder kun lidt i forhold til sommermånederne.

Oktober har ensartede temperaturer, med et fald i løbet af måneden. I begyndelsen er gennemsnittet omkring 24°C, med temperaturer på 29°C og laveste temperaturer på 18°C. Dagen er stadig lang, med mere end 10 timers sollys. Ved slutningen af måneden er dagene blevet kortere, nedbøren er steget, og gennemsnittet er omkring 18°C, med temperaturer på 24°C og laveste temperaturer på 13°C. Om aftenen kan der være let køligt, så husk en tynd jakke og evenutelt et par lange bukser.

Der er cirka 10 timers gennemsnitligt dagligt solskin. Dagslængden falder med cirka en time i løbet af måneden. Den 1. oktober er den længste dag med 11,47 timers sollys, og den 31. oktober er den korteste med 10,40 timer.

Den gennemsnitlige havtemperatur i oktober er omkring 24°C, så det er stadig varmt nok til både at svømning og og dyrke vandsport.

Der vil være mulighed for lidt mere nedbør, men ikke meget. Det er også nødvendigt efter de utrolig tørre somre i Alanya. Man kan forvente omkring 7 dage med nedbør og en månedlig måling på 80 mm. Regn forekommer typisk som let regn eller en lille tordenstorm.

Luftfugtigheden varierer fra behagelig 32% til fugtig 81%. Daglige vindhastigheder varierer fra let luft til moderat brise. Vindene blæser typisk ind fra nord eller nordvest, selvom de nogle gange kommer fra syd.

Er Alanya sikkert nu, Derfor demonsterer de i Alanya, er alanya sikker, hvorfor er der demonstration i alanya, alanya demonstration, demonstration alanya, demonstration tyrkiet, PKK, turister i Alanya, er alanya sikkert rejsemål, demonstration i alanya, er alanya sikkert at rejse til, alanya er sikkert, ferie i alanya, ataturk statuen, fredelig demonstration, demonstration i alanya, er alanya sikkert at rejse til, alanya er sikkert, ferie i alanya, ataturk statuen, fredelig demonstration, Retningerne på tyrkisk, alanya retninger, retninger på tyrkisk. tyrkisk parlør, dansk-tyrkisk parlør

Vejret i november i Alanya

I november er den gennemsnitlige temperatur omkring 15°C, med en maksimumstemperatur på omkring 21°C og minimumstemperatur på 12°C. November er kendetegnet ved forholdsvis konstante temperaturer, med et fald i løbet af måneden. Dette er stadig ganske behageligt til sightseeing og lange timer på stranden, selvom nogle måske finder vandet lidt for koldt til at svømme.

Den gennemsnitlige havtemperatur i november er omkring 21°C. For nogle er det for køligt til svømning men flertallet finder det stadigt behageligt at svømme i både hav og pool.

Der er cirka 9 timers gennemsnitligt dagligt solskin. Dagslængden falder med cirka 50 minutter i løbet af måneden. Den længste dag er den 1. november med 10,38 timers sollys, og den korteste dag er den 29. november med 9,51 timer.

November har ca. 9 dage med nedbør, med målinger på omkring 171 mm. Regn forekommer typisk som let regn eller tordenvejr.

Himlen over Alanya i november er typisk delvis skyet. Luftfugtigheden varierer fra behagelig 36% til fugtig 84%. Daglige vindhastigheder varierer fra let luft til moderat brise. Vindene blæser typisk ind fra nord eller nordvest, selvom de nogle gange kommer fra syd.

Julemarked i Alanya 2022, Alanya julemarked, Alanya nytårsmarked, seværdigheder i Alanya, Alanya seværdigheder, jul i Tyrkiet, julemarked i Tyrkiet, festivaller i Alanya

Vejret i december i Alanya

December er en af de koldeste måneder i Alanya, Tyrkiet, med moderate vinde, der blæser ind fra Middelhavet. Klæd dig varmt på og medbring dit regntøj, da der kan være dage med regn.

December er kendetegnet ved forholdsvis konstante temperaturer, med et fald i løbet af måneden. I begyndelsen er gennemsnittet omkring 14°C, med maksimumstemperaturer på 20°C og minimumstemperaturer på 9°C. Ved månedens afslutning er gennemsnittet omkring 13°C, med maksimumstemperaturer på 16°C og minimumstemperaturer på 6°C.

Der er ca. 7 timers gennemsnitligt dagligt solskin. Dagslængden forbliver nogenlunde den samme hele måneden. Den længste dag er den 1. december med 9,49 timers sollys. Den korteste er den 20. december med 9,38 timer.

Den gennemsnitlige havtemperatur i december er omkring 19°C. Nogle vil stadig svømme på denne tid af året, selvom andre vil finde vandet for koldt.

December har ca. 11 dage med nedbør, med målinger på omkring 224 mm. Regn forekommer typisk som let regn eller tordenvejr.

Himlen over Alanya i december er typisk delvis skyet. Luftfugtigheden varierer fra behagelig 42% til meget fugtig 86%. Daglige vindhastigheder varierer fra let luft til moderat brise. Vindene blæser typisk ind fra nord eller nordvest, selvom de nogle gange kommer fra syd.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Sol.sunweb.dk - generelt banner

Denne artikel omhandler:

  • Vejret i Alanya
  • Vejret i Alanya hele året rundt
  • Hvordan er vejret i april i Alanya
  • Hvordan er vejret i maj i Alanya
  • Hvordan er vejret i marts i Alanya
  • Hvordan er vejret i juni i Alanya
  • Hvordan er vejret i juli i Alanya
  • Hvordan er vejret i Alanya
  • Varmeste måned i Alanya
  • Koldeste måned i Alanya

Kilde: www.holiday-weather.com

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.