13 tyrkiske retter du skal smage i Tyrkiet


Iskender Kebab

iskender kebab, tyrkisk mad, mad fra tyrkiet,

Denne ret vil helt sikker falde i god smag hos alle, som elsker kød. Iskender Kebab er oksekød placeret ovenpå små stykker hvid brød, der er overhældt med en lækker tomatsovs og varm smør. Retten serveres normalt med kold yoghurt til og sammensat smager det himmelsk.

 

Biber Dolması

fyldte peberfrugter, fyldte peber, peberfrugter med fyld, tyrkisk mad, opskrifter på tyrkisk pizza, opskrifter på tyrkisk mad, opskrifter tyrkisk, tyrkisk mad, tyrkisk mad opskrifter

På dansk kender vi biber dolması for fyldte peberfrugter, og det er en populær ret i Tyrkiet, når peberfrugt sæsonen er på sit højeste. Peberfrugterne fyldes som regel med en ris og kød blanding, og derefter koges de møre i en stor gryde.

Se opskriften på fyldte peberfrugter her!

 

Mercimek çorbası

tyrkisk linsesupper, mercimekcorba, tyrkisk rød supper, rød supper fra tyrkiet, suppe med linser

På dansk kender vi den som rødlinse suppe, men på tyrkisk hedder den Mercimek çorbası og enhver tyrkisk husmor har sin egen personlige opskrift på, hvordan hun laver den.

De fleste tyrkiske restauranter med respekt for sig selv har Mercimek suppe på deres menukort og retten serveres altid sammen med brød, som man dypper i suppen.

Se opskriften på Mercimek suppe her!

 

Lahmacun

lahmacun alanya, lahmacun tyrkiet, tyrkisk pizza, opskrifter på lahmacun, opskrifter på tyrkisk pizza, opskrifter på tyrkisk mad, opskrifter tyrkisk, tyrkisk mad, tyrkisk mad opskrifter

Lahmacun er Tyrkiets helt egen udgave af Pizza og en populær take-away ret I Tyrkiet. Den bliver ofte serveret sammen med en lille salat og dressing, som man kan lægge indeni, og rulle det sammen til en rulle.

Se opskriften på Lahmacun her!

 

Gözleme
gözleme, tyrkiske pandekager, traditional tyrkisk mad

 

Er man i Tyrkiet, må man ikke snyde sig selv for at prøve gözleme. Gözleme er tyndrullet dej, fyldt med forskellige former for fyld og derefter bagt på en særlig plade over åben ild. Kører man lidt ud fra storbyerne, vil man finde utallig gözleme steder langs vejen og oppe i bjergene, hvor tyrkiske kvinder sidder, ruller og bager gözleme til deres kunder.

Se opskriften på Gözleme her!

 

Döner kebab

Doner kebab - friendly vendor in a Turkish fast food eatery, cutting meat with sharp knife in front of skewer

En Rullekebab er noget de fleste danskere kender og elsker. Men i kebabbens hjemland er smagen dog lidt anderledes. F.eks laves de fleste Döner kebabs i tykkere brød, end de danske gør.

En Döner kebab er en hurtig og billig frokost i Tyrkiet. De fleste steder kan du finde Döner kebab med Ayran til 6-7 tl.

 

Menemen

Menemen opskrift, opskrift på menemen, menemen, tyrkisk menemen, sådan laver du menemen, alanya.dk, j.o. dreams, palm beach, alt om alanya, tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad

Menemen er tyrkernes egen lækre grønsagsomelet. Retten spises som regel til morgenmad sammen med hvidt brød, oliven, ost, honning og forskellige andre lækre små retter, som er en fast del af den tyrkiske morgenmad.

Se opskriften på Menemen her!

 

Sigara Böreği

tyrkiske opskrifter, sigara börek, sigara börek opskrift, sagara börek med ost, sigara börek med persille

Filodej rullet sammen i små ”cigarer” fyldt med ost og i nogle tilfælde krydderurter. Sigara Böreği er en velsmagende forret, der kan bestilles på de fleste tyrkiske restauranter som en velsmagende starter før hovedretten.

Se opskriften på Sigara Böreği her!

 

Kuru fasulye pilavı

100120141237079203981_2

En traditionel og meget folkekær ret i Tyrkiet er Kuru fasulye pilavı, som består af hvide bønner kogt i en traditionel tomatsovs og serveret sammen med ris, som er kogt i tyrkiske krydderier. I ”luksus” udgaven er der også mørkogt oksekød i retten.

 

Karnıyarık

Karnıyarık, Fyldte auberginer, Fyldte auberginer med oksekød, tyrkiske Fyldte auberginer, tyrkiske opskrifter, naturlige opskrifter, opskrifter med auberginer, aubergine opskrifter, Fyldte auberginer opskrift, opskrifter med Fyldte auberginer

Auberginer er en grøntsag, som ofte bruges i tyrkisk madlavning. På dansk er Karnıyarık kendt som fyldte aubergine både og retten kan f.eks laves med oksekødsfyld. Er man vild med Auberginer, eller vil man gerne prøve noget nyt, så skal man prøve Karnıyarık i Tyrkiet.

Se opskriften på Karnıyarık her!

 

Pide

pide, tyrkisk pide, tyrkisk mad du skal smage, tyrkisk pizze

Pide er en speciel form for tyrkisk brød. Den originale pide består i al sin enkelthed af en bund (pizzabund) med forskellige former for fyld. Blandingen fordeles på bunden af dejen og bages inde i oven. Mange restauranter tilbyder et stort udvalg af forskellige pideer på deres menukort og pide serveres som regel sammen med lille smule salat og Ayran.

 

Çiğ köfte

shutterstock_101739988

Oprindelig var Çiğ köfte råt kød, tilberedt med forsekllige krydderier. I dag er det dog de færreste steder som stadig laver det med rå kød. I stedet bruges der i dag bulgur, for at gøre retten mere økonomisk og for at undgå baktier. Vil mange gerne smage det lækre Çiğ köfte, skal man sjældent lede længe. Små Çiğ köfte butikker findes nemlig overalt i Tyrkiet og du kan enten nyde det på stedet eller få det som take-away.

 

Içli köfte

shutterstock_164248550

En anden sjov tyrker snack er içli köfte, som er formet som en aflang bolle, lavet på bulgur og indeni er der lækkert krydret oksekød. Nyd en lækker Içli köfte med citron, på en af de små lokale steder mens du drikker en kop tyrkisk te.

 

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

En mening om “13 tyrkiske retter du skal smage i Tyrkiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.