Sådan laver du hjemmelavet Ayran

Ayran er en meget populær i mellemøsten.

Den salte yoghurt drik er enten en drik man elsker eller hader.

Er man blandt dem der elsker den, er det godt nyt. Ayran er nemlig en drikkelse, som er super nem at lave.

Sådan laver du hjemmelavet Ayran

1 liter naturel yoghurt
½ liter vand.
½ – 1 tsk. fint salt

Fremgangsmåde:

Hæld alle ingredienserne op i en kande eller en blender og bland / blend det sammen. Tilpas opskriften så den passer til jeres smag. Stil i køleskabet ca. 1 time.

Hvis du gerne vil pifte din hjemmelavet ayran lidt op, kan du putte mynte, lidt basilikum eller fint revet agurk i. Med fint revet agurk hedder drikken også cacık

Er det varmt udenfor, kan du også lave ayran-slush ice. Kom ayranen i fryseren. Når den er helt frossen tages den ud. Røst drikken mens den tør op og efter 15-20 minutter har du lækker ayran-slush ice.

Ayran drikkes traditionelt sammen med stærk mad, men det er også en god drink, når er varmt udenfor, da saltet i Ayranen hjælper med at forhindre dehydrering.

Fakta om Ayran
  • På arabisk hedder Ayran Laban.
  • Ayran er populær i store dele af mellemøsten, blandt andet Aserbajdsjan, Armenien, Libanon, Bulgarien.
  • Ifølge en gammel turkisk ordbog betyder Ayran ”drik lavet af mælk”.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.