Gözleme med 2 slags fyld

Gözleme er en populær ret i Tyrkiet.

Mangler man en lækker snack eller ny inspiration til madpakken, så er Gözleme det perfekte valg.

 

Ingredienser :

Dej:

25 gr. gær

600 ml. lunken vand

1 tsk. olie

1 tsk. salt

700 gr. hvedemel

Fyld med kartofler:

750 g. kartofler, kogte, afkølet og revet fint med et rivejern.

1 løg, skællet og fint hakket.

1 bundt persille, fint hakket.

1 spsk. tomatpure

1 tsk. salt

1/2 tsk. sort peber

(Bland alle ingredienserne sammen)

Fyld med spinat og ost:

350 g. friske spinat, vasket og hakket fint.

1 tsk. sort peber

250 g. revet fetaost

(Bland alle ingredienserne sammen)

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i lunken vand. Tilsæt olie og salt. Hæld lidt efter lidt melen i og ælt dejen til den er blank og smidig. Stil dejen til hævning i et lunt sted. Del derefter dejen i 11 stykker, og rul dem rundt til boller. Dæk bollerne til med et klæde.

Drys mel på bordet. Læg en bolle ovenpå melet og drys lidt mel ovenpå også. Rul derefter dejen ud til den er på størrelse med en stor pizza. (Sørg for hele tiden at have bordet melet under udrulningen, så dejen ikke sætter sig fast på bordet.)

Læg nu ca. 100 gr. valgfrit fyld i midten af dejen, og fordel det. Buk på midten

Sæt et tør pande på varmen, lad den blive varm. Skrue ned for varmen, til middel varme, og læg Gözlemene forsigtigt på panden. Når den har fået lidt farve på den ene side, vender du den om på den anden side. Når den er færdig bagt, tag det op og læg det næste dej i panden. Servere Gözleme lune.

gözleme, tyrkiske gözleme, spinat gözleme, kartoffel gözleme, alanya gözleme, lahmacun alanya, lahmacun tyrkiet, tyrkisk pizza, opskrifter på lahmacun, opskrifter på tyrkisk pizza, opskrifter på tyrkisk mad, opskrifter tyrkisk, tyrkisk mad, tyrkisk mad opskrifter
Husk masser af mel på bordet, mens du ruller dejen
gözleme, tyrkiske gözleme, spinat gözleme, kartoffel gözleme, alanya gözleme, lahmacun alanya, lahmacun tyrkiet, tyrkisk pizza, opskrifter på lahmacun, opskrifter på tyrkisk pizza, opskrifter på tyrkisk mad, opskrifter tyrkisk, tyrkisk mad, tyrkisk mad opskrifter
Dejen og spinatfyld

Kilde: Tyrkiskeopskrifter.dk

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Vegetarisk mad

Indlægget indeholder affiliatelinks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.