Nyheder

Guide til drikkepenge i Tyrkiet

Er du også i tvivl om hvornår og hvor meget du skal ligge i drikkepenge i Tyrkiet?

Her er guiden til drikkepenge i Tyrkiet.

I Tyrkiet er det almindeligt at lægge drikkepenge på restauranter, hoteller, tyrkiske bade (hamam), og frisøren. Man ligger normalt 10% i drikkepenge.

Kører man i taxi er det normalt at runde op, og give det til til chaufføren i drikkepenge. Giv man eventuelt lidt ekstra, hvis han har ydet ekstra god service til jer. Mange taxichauffører er gode guider, og kender området super godt.

Bor man på hotel, så læg drikkepenge til stuepigen. Det er desværre oftes dem der arbejder hårdest, som får den mindste løn i Tyrkiet. Vi hos Alanya.Dk har mødt mange børn af stuepiger, som alle har været meget taknemlige for de ekstra penge, eller slik som deres mor har haft med hjem efter en arbejdsdag på hotellet. 

Mange turister, som har en bestemt stamrestaurant, ligger et større beløb i drikkepenge den første dag. På den kan man måske sikre sig ekstra service de efterfølgende dage man kommer.

Derfor er det vigtigt at ligge drikkepenge i Tyrkiet:

Mindstelønnen i Tyrkiet er 800 Tl pr. mdr. og derfor er rigtig mange familier afhængig af de drikkepenge de laver i sommersæsonen i turistbyerne.

De fleste restauranter i Alanya deler drikkepengene imellem tjenerene og kokkene. Men pengene deles normalt ud efter et specielt pointsystem, som er afstemt efter hvilken rank personen har på resturanten.

Oversigt over drikkepenge:

Restauranter: 10%

Hoteller: 10%

Tyrkiske bade (hamam): 10%

Frisøren: 10%

Rengøring: 2-5 tl pr. dag

Drikkepenge hedder bahşiş på tyrkisk.

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.