De bedste tyrkiske film og serier på Netflix

Tyrkiet er et land, der på mange måder er i en rivende udvikling.

En af de steder, hvor det for alvor går stærkt, er i den tyrkiske filmindustri.

Siden 2018 har Tyrkiet produceret mange populære film og serier til Netflix. De kan ses med danske undertekster og med tyrkisk eller engelsk som sprog.

Vi har samlet en oversigt med nogle af de mest populære tyrkisk produceret film og serier til jer her, inklusiv trailer.

Læs også >> Iotape – Alanya´s bedst gemte seværdighed

Note: Listen er sidst opdateret D 31/8 2021

Fatma

Om serien: Da Fatma sætter sig for at søge efter hendes mand Zafer, begår hun et uventet drab, og hun bliver ved med at dræbe for at overleve.

Fatma kommer med både tyrkisk og engelsk tekst og danske undertekster.

Indspilnings år: 2021

Type: Serie (1 sæson)
Genrer: Thriller, Krimi
IMDb-karakter: 7,5

The Protector

Om serien: En ung mand i nutidens Istanbul opdager sin forbindelse til en gammel orden og begiver sig ud på en mission for at redde byen fra en udødelig fjende.

The Protector (Sæson 3) havde premiere på Netflix Danmark den 6. marts, 2020 og kan findes på streamingtjenesten med danske undertekster.

Indspilnings år: 2018 –

Type: Serie (3 sæson)
Genrer: Thriller serie, Romantiske fantasy-serie
IMDb-karakter: 6.9

Resurrection: Ertugrul

Om serien: Da en god gerning uforvarende bringer hans klan i fare, accepterer en tyrkisk kriger i det 13. århundrede at kæmpe mod en af sultanens fjender i bytte for ny jord.

Indspilnings år: 2014

Type: Serie (5 sæson)
Genrer: Dramaserie
IMDb-karakter: 7,6

G.O.R.A

Om serien: Han tror ikke på rumvæsner – lige indtil de kidnapper ham. Denne tæppesælgers liv blev lige en tand mere spændende.

Indspilnings år: 2004

Type: Film
Genrer: Komedie
IMDb-karakter: 8.0

WOLF

Om serien: Medlemmerne af politiets specialstyrke, der tildeles risikable missioner overalt i Tyrkiet, må håndtere farer og tragedier både i marken og derhjemme.

Indspilnings år: 2018

Type: Serie (1 sæson)
Genrer: Thrillerserie, Romantiske fantasy-serie
IMDb-karakter: 8.3

Verdens imperier osmannerriget

Om serien: Osmannerrigets sultan Mehmed 2. indleder et episk felttog for at erobre den byzantinske hovedstad Konstantinopel og former historien flere hundrede år frem i tiden.

Indspilnings år: 2020

Type: Serie (1 sæson)
Genrer: Historisk dokumentar
IMDb-karakter: 8.1

Müslüm: Voice of Pain

Om serien:Efter en smertefuld barndom hæver den tyrkisk/arabiske sanger Müslüm Gürses sig over sin dystre fortid og bliver et beundret idol. Inspireret af virkelige begivenheder.

Indspilnings år: 2018

Type: Film
Genrer: Film baseret på virkelige hændelser
IMDb-karakter: 7.8

Ethos

Om serien: Ethos fortæller historien om Meryem, en deltidsrens fra en konservativ familie, der bor i udkanten af Istanbul. Hun oplever besvimelser og rådfører sig med Peri, en psykiater, hvis baggrund er dramatisk anderledes fra Meryems: hun er uddannet, velhavende og sekulær og har fordomsfulde opfattelser af åbent religiøse mennesker. Peri ser selv en terapeut, til hvem hun klager over den voksende konservatisme i det tyrkiske samfund. Serien præsenterer en lang række karakterer, herunder en rig, men deprimeret playboy, en middelklassisk kurdisk familie, en sæbeopera-skuespillerinde, en voldtægtsoverlevende, en tidligere soldat og en hodja og hans lukkede homoseksuelle datter, som alle på en eller anden måde er forbundet via Meryem og sammen fremvise mangfoldigheden i det tyrkiske samfund.

Indspilnings år: 2020

Type: Serie
Genrer: Drama, Thriller
IMDb-karakter: 8,6

The Gift

Om serien: En maler i Istanbul begiver sig ud på en personlig rejse, da hun afslører universelle hemmeligheder om et anatolisk arkæologisk sted og dets forbindelse til hendes fortid.

Indspilnings år: 2020

Type: Serie
Genrer: Drama, fantasi, mysterie
IMDb-karakter: 7,2

Læs også >> Toldreglerne ind og ud af Tyrkiet

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.