NyhederNyt fra Alanya

Solen er sund for dig, men….

Solen er sund for os, men samtidig skadelig.

Den har artikel handler om alle de gode ting, solen gør for os og vores krop.

For solen er nemlig gavnlig på ligeså mange måder som den er skadelig.

Desværre er der oftest fokus på de negative effekter solen har. Alanya.Dk er et posetivt medie, så vi vil gerne fokusere på alle de gode ting, som solen gør for vores krop og sind.

Alanya corona, Alanya Covid-19, Alanya 2020, Tyrkiet Karantæne, karantæne i Tyrkiet, COVID 19 tyrkiet, corona virus i tyrkiet, weekend karantæne i Tyrkiet

6 Gode ting solen gør

1.Solen giver os D-vitamin

Solen er den vigtigste og bedste kilde til at få masser af D-vitamin. D-vitamin er vigtigt, fordi det både forebygger kræft (prostatakræft, brystkræft, livmoderkræft og mavekræft er solen gavnlig imod) og er vigtig for dit immunforsvar. Derudover stabiliserer D-vitamin calcium og fosfor i vores knogler og tænder.

Note: For meget sol kan give hudkræft, herunder den farlige modermærkekræft. Risikoen øges, hvis du bliver solbrændt.

2. Sollys øger også mængden af de røde blodlegemer

Sollys øger også mængden af de røde blodlegemer og er god for blodcirkulationen. Blodet kan godt lide varme. Fordi sollys er godt for blodcirkulationen, betyder det også, at solen kan være med til at nedsætte blodtrykket, fordi blodet flyder lettere rundt, når blodcirkulation er god.

Sankt Hans, Sankt Hans Alanya, Alanya Sankt hans, midsommer alanya, begivenheder i alanya, oplevelser i Alanya, fakta om alanya, alanya nyheder

3. Solen stimulerer organerne

Solen er med til at stimulerer flere af kroppens organer, og hjælper dem til at nedbryde giftstoffer, der kan fremkalde kræft og andre sygdomme. Sollys er blandt andet godt for leveren, kirtler som bugspytkirtlen, skjoldbruskkirtlen, mavesækken, nyrerne og binyrerne.

4. Solen er med til at stabilisere en god søvn rytme.

Kroppen er bygget til automatisk at blive træt, når det er mørkt og til at vågne, når det er lyst.

I Alanya bliver det mørkt om aftenen hele året (her er ingen lange lyst sommernætter) og lægger man elektronikken fra sig ( som mange bruger som aftens underholdning, inden de skal sove), og lader kroppen mærke efter, kan man med fordel bruge sin ferie på at få en god søvn rytme.

Læs også: Guide: De 10 mest populære krydderier i tyrkisk madlavning

Alanya.dk Photography, fotograf alanya Alanya Fotograf, Phootoshoot alanya, Alanya photoshoot,
Sollys gør dig glad. Foto: Alanya.Dk Photography, Model: Tea Tougaard

5. Dit humør bliver bedre

Solen og varmen gør os glade og giver muligheden for at lave udendørsaktiviteter som f.eks at besøge Sapadere vandfaldet eller Dim Cay floden.

6. Din muskler elsker solen

Solen er sund og sollys er godt for musklerne, fordi det øger mængden af ilt i blodet. Det forbedre også kroppens evne til at sende ilt ud i vævet, herunder til musklerne. Kroppens evne til at aktivere musklerne, bliver også bedre af sollys.

Når alt det positive er sagt, skal man stadig huske de negative og til tider smertefulde effekter solen har. Læs her, hvordan du undgår at blive solbrændt.


error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.