BørnefamilierSeværdigheder

Drypstenshulen på Damlatas

I Alanya findes der 2 smukke drypstenshuler.

Damlatas drypstenshulen ligger på Kleopatra stranden helt op imod bjerget som borgen ligger på og er en mini udgave af Dim cave.

Damlatas dryptensgrotten blev opdaget i 1948 i forbindelse med opbygningen af havnen. Den anslås til at være formet i mellem 10.000 år og 15.000 år f.Kr.

Damlatas betyder “dryppende sten” og grotten har fået sit navn på grund af det dryppende vand, der har formet grotten gennem mange årtusinder.

Grotten er 50 meter lang og 15 meter høj. Drypstenshulen er ikke egnet for gangbesværet og barnevogne, da grotten har en stejl trapper og små stier.

Læs også: 6 fascinerende drypstensgrotter i og omkring Alanya

Drypstenshulen på Damlatas, Drypstenshulen alanya, Drypsten alanya, dansk Tv i Alanya, dansk tv i udlandet, dansk tv i Tyrkiet, dr i udlandet, tv3 i udalndet, tv i udlandet, se dansk fjernsyn i tyrkiet, home service i alanya, Home service, se tv over internettet, fakta om alanya, tips til alanya, gode råd alanya, guide til alanya. ferie i alanya, alt om alanya, alanya.dk, alanya dk

Temperaturen i drypstensgrotten.

Temperaturen inde i grotten er betydelig køligere end den varme tyrkiske sommer udenfor. Med en konstant temperatur hele året på 22,3 C og en fugtighed på 92 – 98 %, har grotten god egenskaber for astma patienter. Temperaturen i grotten er den samme både om sommeren og vinteren.

Det er svært at tage flotte billeder i grotten, pga den lave belysning derinde. Så nyd naturen fantastiske vidunder, og husk det i hovedet.

Praktisk information om Damlatas drypstenshulen

Pris:
Voksne: 4,5 TL
Studerende: 2,5 TL (husk studiekort)

Åbningstider:

Mandag – Fredag: kl 10.00 – 19.30

Adresse:

Når i har besøgt grotten, kan man gå videre til den gamle kirkegård, hvor der er mulighed for at se fritgående skildpadder.

Har man lyst til at se en større drypstensgrotte, så besøg Dim Cave som er den 2. største grotte i Tyrkiet.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Drypstenshuler i Alanya
  • Drypstensgrotter i Alanya
  • Drypstensgrotter i Tyrkiet
  • Drypstenshuler i Tyrkiet
  • Oplevelser i Alanya
  • Grotter i Alanya
  • Grotter i Tyrkiet
  • Seværdigheder i Alanya

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.