Dim Cave grotten i Alanya

Oplev en fantastisk drypstenshule i Alanya, besøg den verdenskendte Dim Cave grotten.

Grotten Dim Cave er en stor og fantastisk flot drypstensgrotte.

Dim cave drypstensgrotten er en af de største drypstensgrotter i Tyrkiet. Den komplette længde af grotten er 360 meter lang, og flere steder i grotten er der mellem 10-15 meter fra gulv til loft. Det er den 2. største drypstenshule i Tyrkiet, som er åben for turister. Drypstensgrotten er 232 meter over havets overflade.

Grotten har været åben for turister siden 1998, og der er en gangsti igennem hele grotten. I den ene ende ender Dim Cave ved en lille sø. Temperaturen er stabil hele året på 18-19 º C og luftfugtigheden er ca. 90 % året rundt. Den høje luftfugtighed er gavnlig for astma patienter. 
Dim cave alanya, dim cave, din cay, drypstensgrotte, grotte tyrkiet, Alanya, ferie i alanya, bolig ejer i alanya, bolig i antalya, lejlighed i alanya gode råd til ferien, udflugter i alanya, oplevelser i alanya, seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, drypstensgrotte,

Gennem tiden har vand løbet ned langs klipperne og skabt de helt unikke formationer. Grotten anslås til at være 1 million år gammel.

Dim cave er inddelt i flere gallerier. I et af dem er der fundet et kranie, en underkæbe og andre dele af et menneskeskelet. I et andet galleri er der fundet skeletrester af børn og voksne mænd og kvinder. Knoglerne sidder fast i underlaget på grund af det kalkholdige vand, der også har skabt drypstenene. Knogleresterne beviser tydeligt folk har boet i grotten. I nyere tid, før turisterne fik adgang i 1998, brugte lokale hyrder grotten til deres dyr.

I grotten sidder der ofte en ældre tyrkisk mand og spiller føjte, og musikken giver en helt speciel stemning i grotten.

 Dim cave alanya, dim cave, din cay, drypstensgrotte, grotte tyrkiet, Alanya, ferie i alanya, bolig ejer i alanya, bolig i antalya, lejlighed i alanya, job i alanya, gode råd til ferien, udflugter i alanya, oplevelser i alanya, seværdigheder i alanya, tyrkisk drypstensgrotte, kør selv ture alanya, alanya seværdigheder,
Hvordan opstår en drypstensgrotte?

Drypstensgrotter består af stalakitter og stalagmitter, som skabes ved at kalkmættet vand siver gennem loft og vægge i en underjordisk hule og derved – dråbe for dråbe – afsætter små kalklag når vandet er fordampet. Gennem århundreder bliver det til de velkendte drypsten.

Mødes en stalakit og en stalagmit dannes der en søjle. Det tager 100 år at lave 1 cm.

Der er ca. 40.000 drypstenshuler i Tyrkiet. Ud af dem er kun de 800 blevet udforsket.
Sådan kommer du op til Dim cave

Den nemmeste måde at komme op til grotten i en taxi eller lejet bil. Der er p-afgift for parkering, ved grotten.

Dim cave grotten er en oplagt seværdighed i Alanya, de dage hvor solen er meget stærk. Grotten ligger ca. 12 km fra Alanya i retning mod Tosmur.

Praktisk information:

Tyrkisk navn: Dim Mağarası

Entre: 15 TL

Åbningstider: Hver dag

Telefon: +90 242 518 22 75 – 242 518 10 70

 E-mail: info@dimcave.com.tr

Hjemmeside: dimcave.com.tr

Adresse:

 

Efter besøg i Dim Cave grotten er det oplagt at spise en frokost ved Dim Cay floden eller besøge Dim Dæmningen
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.