November markeder i Alanya: Sæsonens frugt og grønt

November måned i Alanya byder på tonsvis af frisk frugt og grønt på byens markeder.

Alanya´s mange frugt og grønt markeder er aldrig kedelige. Hver måned kommer noget nyt på sæson og november måned er ingen undtagelse.

I november er majs, rødbeder, avokado og græskar f.eks på sæson, og derfor er denne sæson perfekt til at lave retter som avokado dip og rødbede hummus.

Sol.sunweb.dk - generelt banner

Læs også: Bykort over Alanyas markeder

markeder i alanya, alanya markeder, bazar i alanya, alanya bazar, sæsonens frugt og grønt i Tyrkiet, sæsonens frugt og grønt i Alanya, frugt og grønt fra alanya, shopping i Alanya, alanya shopping,

Det kan du få på markederne i november:

Vindruer, bananer, kaki frugter, ingefær, myrte, avokado, porre, rødbeder, granatæbler, kvæder, mandariner, appelsiner, grapefrugt, æbler, pærer, agurker, grønne bønner, peberfrugter, blomkål, broccoli, majs, jordnødder, gulerødder, røde gulerødder, hvidkål, rødkål, græskar, salat, spinat, persille, dild, spinat, løg (røde og hvide), kartofler, radiser, champions, skow svampe, auberginer, squash, hvidløg, diken kabağı, dragefrugt (20 tl pr. stk), mango (50 tl pr. stk), jordbær (10 tl pr. kg) blommer, kiwi, grapefrugt, valnødder, cantaloupe melon, cennet nari.

Delikatesser på sæson: Dragefrugter, kaki, mango, myrte, ingefær, skovsvampe, græskar, kvæder, grape og diken kabağı.

Dragefrugt: Dragefrugten koster lige nu 20 tl Dragefrugten gror på et kaktustræ. Den har en rød / pink skal og er hvid eller rød indeni med sorte kerner. Frugten bliver omkring 12 cm lang. Farven indeni afhænger af sorten.  Den røde skal er ca 3-6 mm tyk. På skallen sidder der aflange skæl, der som regel er lysegrønne eller gullige. Skindet er læderagtigt og det slipper let den øvrige frugt. Frugtkødet er blødt, geleagtigt og saftigt. Smagen er forholdsvis neutral men en smule sød og en smule syrlig. Pitahaya stammer oprindeligt fra Columbia og Venezuela i Sydamerika, og de dyrkes normal mest i Syd- og Mellemamerika og i det sydlige USA. Læs mere om dragefrugten her.

Myrte: Der findes flere forskellige slags myrtebær og de vokser vildt flere steder i Tyrkiet, blandt andet i Alanya. Bærrene har sæson i efteråret og vinteren efter at være afblomstret over sommeren. Myrtebær er syrlige i smagen og bærrene indeholder mange små fine kerner. Farven varierer fra hvid og lilla alt efter arten. Bladene fra træet bliver brugt til at krydre mad ligesom laurbær.

markeder i alanya, alanya markeder, bazar i alanya, alanya bazar, sæsonens frugt og grønt i Tyrkiet, sæsonens frugt og grønt i Alanya, frugt og grønt fra alanya, shopping i Alanya, alanya shopping,
De mange friske kakifrugter fra bazaren i november.

Kaki: Kakifrugten er mere end 500 år gammel og stammer oprindeligt fra Sydøstasien, formentlig Japan eller Kina. I dag dyrkes frugten i hele Middelhavsområdet. Den forædlede udgave af kakifrugten kaldes sharonfrugt og er udviklet i Israel, men for ikke-kendere kan det være svært at opdage forskellen. Kaki indeholder frø; sharon er kerneløs. Den ”gammeldags” kaki som sælges i Alanya kan først spises, når den er næsten overmoden og meget blød. Læs mere om Kakifrugten her.




Ingefær: Ingefær er en gammel kulturplante, som stammer fra Sydøstasien. Den bliver brugt som krydderi i mange – måske de fleste – køkkener i verden. Ingefær menes at stamme fra Sydkina og har derfra spredt sig til Tyrkiet, Indien, Afrika og Caribien af arabiske købmænd.

Kvæder: Kvæde er en pære- eller æblelignende frugt, fra kvædetræet. Kvæde har i flere tusinde år, været spist som frugt; men i dag er den nærmest ukendt. Den er meget hård at bide i, og de forskellige sorter har varierende indhold af garvesyre, hvilket gør nogle sorter er meget syrlige eller bitre. Det er svært at afgøre, hvorfra kvæder oprindeligt stammer, for de var populære allerede i oldtiden og i middelalderen. De blev brugt som symbol på frugtbarhed. I 1700-tallet sagde man, at de, der spiste kvæder, fik kloge børn. I dag er populariteten ikke så stor længere, men kvæden dyrkes fortsat mange steder i verden, blandt andet i Asien, Middelhavslandene, Sydafrika, nogle steder i Nordamerika og i Chile.

Diken Kabağı: På tyrkisk hedder græskaret diken Kabağı, oversat til dansk betyder det græskar med pigge på – hvilket det også er. Væsken fra diken kabağı er meget klistret og derfor skal græskaret koges eller steges for at være lækkert at spise. Det kan bruges i forskellige sammenkogte retter eller steges i olie og spises sammen med yoghurt og salt. På græskaret er der små bløde pigge, som giver græskaret et meget specielt udseende. Læs mere om diken kabağı her.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Sol.sunweb.dk - generelt banner

Denne artikel omhandler:

  • Markeder i Alanya
  • Bazar i Alanya
  • På sæson i Alanya
  • Frugter fra Tyrkiet
  • Grøntsager fra Tyrkiet
  • Markedsdage i Alanya
  • November i Alanya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.