NyhederTyrkisk mad og opskrifter

Røde bananer i Alanya

For 2 år siden bragte Hüseyin Güllü, fra Alanya, sig et lille rødt banan træ med sig hjem.

Træet kom oprindelig fra Ecuador og var dengang for lille til endnu at bære frugter.


Nu 2 år efter har træet givet din første omgang røde bananer. Hüseyin slog stolt et billede af sit nye træ op på Facebook, og siden er billedet blevet liket og delt mange gange på hele Facebook.

Der er formentlig ikke tale om en reel produktion af røde bananer i Alanya endnu, men efter Hüseyins træ har givet frugt, er det nu blevet bevist, at Alanya området er mildt nok til, at den røde udgave af den velkendte frugt, også kan leve her.

Læs også: I november 2015 havde gartner Mehmet Emin Yüksel succes med at dyrke den eksotiske drage frugt i Alanya. Se artiklen her.

Fakta om røde bananer

De røde bananer kommer oprindelig fra Sydamerika og Asien.

Den røde banan er mindre end en almindelig gul banan, men den er stadig større end babybananer. Frugtkødet i røde bananer er gulbrunt med et rødligt stænk.

Smagen af den røde banan er lidt mere fyldig end en almindelig banan og nogle mener de smager lidt af hindbær. konsistensen af selve bananen er blødere mens skralden er tykkere end på gule bananer og de kan derfor være sværere at åbne.

Læs også: Sådan kom bananen til Alanya
Kilde: Yenialanya.com

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.