Tag en tur med Alanyas Svævebane

Alanya har det hele: Middelhavet, bjerge, historie og solskin over 300 dage om året.

D. 19 august 2017 åbnede Alanyas svævebane på Damlatas, som kombinere byen med den historiske borg, som har stået på klippehalvøen i mere end 2000 år. 

Turen med svævebanen er en oplevelse i sig selv, men også en praktisk transport måde til borgen. Turen med svævebanen tager ca 5. minutter og den flotte moderne svævebane giver en fantastisk udsigt over havet, byen og kleopatra siden af Alanya.

Svævebanen rykker sig ca. 5 m/s, hvilket giver dig masser af tid til at nyde udsigten over Alanya, samt tage et par skønne feriefotos af byen igennem de store vinduer i vognen. På vej op kan du blandt andet se Kleopatra siden, I ♥ Alanya skiltet, middelhavet og stranden.

Fra toppen af svævebanen Alanyas borg er der også en skøn udsigt til begge sider af Alanya by inklusiv Alanyas havn, hvor du kan se fyrtårnet, Red tower og de mange både, der hver dag tager turister med ud på bådture omkring Alanya.

alanya svævebane, svævebane alanya, seværdigheder i Alanya, alanya seværdiheder
Udsigten fra svævebanen over Kleopatra siden.
Fra svævebanen op til borgen

Fra svævebanen går der en gangsti op til Alanyas borg. Ved borgen er det muligt at opleve de historiske ruiner, shoppe tyrkiske souvenirs, nyde en kop tyrkisk te eller spise lækre hjemmelavet gözleme.

På borgen kan du gå op opdagelse omkring området Ehmedek, hvor du blandt andet finder en gammel karavanestation, besøge Süleymaniye moskeen fra 1231 eller se hvordan et hjem i Alanya så ud før i tiden i det gratis museum, Alanyas kultur hus.

Er det første gang du besøger Alanya, må du ikke snyde dig selv, for at opleve dette skønne historiske område i Alanya.

Læs også: Svævebanen er åbnet – Se LIVE videoen

alanya svævebane, svævebane alanya, alanya teleferik, alanya seværdigheder, oplevelser i Alanya

Tur eller Tur/retur.

Når du køber billet til svævebanen kan du enten købe en enkel tur, eller en tur/retur.

Nogle køber en enkelt tur, fordi de ønsker at vandre ned fra borgen efter at have nydt omgivelserne og de historiske ruiner på toppen. Ved siden af svævebanen går en vandre sti ned til Damlatas. En enkelt tur koster 12 tl.

Tur/retur er den billet flest køber, og billeten koster 15 tl. Med tur/retur kan du besøge borgen og derefter nyde den skønne tur ned igen med svævebanen.

alanya svævebane, svævebane alanya, seværdigheder i Alanya, alanya seværdiheder

Praktiske informationer om svævebanen i Alanya

Tur/retur billet: 15 tl pr. person.

Enkelt billet: 12 tl pr. person.

Åbningtider: 9.30 – 22.30

 

Åbningsdato: 19. august 2017

Ledningslængde: 830 m.

Højeste punk over havet: 161 meter.

Turens tid: ca. 5 min.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.