Tag en tur med Alanyas Svævebane

Alanya har det hele: Middelhavet, bjerge, historie og solskin over 300 dage om året.

D. 19 august 2017 åbnede Alanyas svævebane på Damlatas, som kombinere byen med den historiske borg, som har stået på klippehalvøen i mere end 2000 år. 

Turen med svævebanen er en oplevelse i sig selv, men også en praktisk transport måde til borgen. Turen med svævebanen tager ca 5. minutter og den flotte moderne svævebane giver en fantastisk udsigt over havet, byen og kleopatra siden af Alanya.

Svævebanen rykker sig ca. 5 m/s, hvilket giver dig masser af tid til at nyde udsigten over Alanya, samt tage et par skønne feriefotos af byen igennem de store vinduer i vognen. På vej op kan du blandt andet se Kleopatra siden, I ♥ Alanya skiltet, middelhavet og stranden.

Fra toppen af svævebanen Alanyas borg er der også en skøn udsigt til begge sider af Alanya by inklusiv Alanyas havn, hvor du kan se fyrtårnet, Red tower og de mange både, der hver dag tager turister med ud på bådture omkring Alanya.

alanya svævebane, svævebane alanya, seværdigheder i Alanya, alanya seværdiheder
Udsigten fra svævebanen over Kleopatra siden.
Fra svævebanen op til borgen

Fra svævebanen går der en gangsti op til Alanyas borg. Gåturen op er smuk med udsigt over Alanyas havn, men den er ikke for gangbesværet eller barnevognsvenlig.

På borgen kan du gå op opdagelse omkring området Ehmedek og Bedesten. Her finder du blandt andet den gammel karavane station, Süleymaniye moskeen fra 1231 og  det gratis museum, Alanyas kultur hus.

Alanya kultur hus

Kultur huset er et renoveret, traditionelt anatolsk hus, som i dag er et gratis museum, du kan besøge.

Huset er et 2 etagers museum, som viser et eksempel på, hvordan et hus i Alanya kan have set ud omkring det 19. århundrede.

Det er ejer af huset, som har foræret det til Alanyas kommune, som så efterfølgende har stået for renoveringen. Huset er renoveret med respekt for det oprindelig hus, og så mange af de oprindelige møbler som muligt er blevet bevaret. Husets oprindelige skabe, døre og vinduer er blandt andet blevet bevaret. Til forskel fra det oprindelig hus, er der nu installeret elektricitet i huset.

På husets 1. sal ser man husets smukke rum og den sparsomme indretning man havde omkring det 19. århundrede. På stueetagen er der en lille udstilling om silke og silkelaver. Der er også flere væve, som viser, hvordan silkelarvens puppe tråd blev brugt i produktion af f.eks tæpper.

Süleymaniye moskeen

Süleymaniye-moskéen, der – ifølge indskriften på muren – dateres tilbage til 1231. Efter moskéen blev ødelagt af lynet, blev den genopbygget af byens daværende hersker, Sultan Alaaddin Keykubat, ved hjælp af dele af den oprindelige bygning. Moskéen kan gratis besøges, hvis du blot husker at dække dig selv passende til og tage dine sko af før du går ind.

I Bedesten er der også flere steder, hvor du kan købe souvenirs, nyde en drink eller spise en gözleme, som er en tyrkisk pandekage med fyld.

Er det første gang du besøger Alanya, må du ikke snyde dig selv, for at opleve dette skønne historiske område i Alanya.

Læs også: Svævebanen er åbnet – Se LIVE videoen

alanya svævebane, svævebane alanya, alanya teleferik, alanya seværdigheder, oplevelser i Alanya

Tur eller Tur/retur.

Når du køber billet til svævebanen kan du enten købe en enkel tur, eller en tur/retur.

Nogle køber en enkelt tur, fordi de ønsker at vandre ned fra borgen efter at have nydt omgivelserne og de historiske ruiner på toppen. Ved siden af svævebanen går en vandre sti ned til Damlatas. En enkelt tur koster 12 tl.

Tur/retur er den billet flest køber, og billeten koster 15 tl. Med tur/retur kan du besøge borgen og derefter nyde den skønne tur ned igen med svævebanen.

alanya svævebane, svævebane alanya, seværdigheder i Alanya, alanya seværdiheder

Praktiske informationer om svævebanen i Alanya

Tur/retur billet: 15 tl pr. person.

Enkelt billet: 12 tl pr. person.

Åbningtider: 9.30 – 22.30

 

Åbningsdato: 19. august 2017

Ledningslængde: 830 m.

Højeste punk over havet: 161 meter.

Turens tid: ca. 5 min.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.