BørnefamilierSeværdigheder

Fakta om Alanyas Red Tower

Red Tower på Alanyas Havn

Red Tower, eller Kizil Kule som det kaldes på tyrkisk, er en af Alanyas vigtigste varetegn.

Tårnet har fået sit navn efter de røde sten, det er bygget med i år 1221-1226. Red Tower er ottekantet, med fem etager. Det er 33 meter højt og 12,5 meter bred.

Red Tower blev åbnet for besøgende i 1979, og tårnets nederste etage er i dag taget i brug som etnologisk
museum, som fortæller om opbygningen af fortet. Museet udstiller blandt andet historiske samlinger af våben, skibsmodeller og skiftende udstillinger. Red Tower er en oplevelse for alle historieelskere.

En tyrkisk rejsende, der var i Alanya i 1671, berettede om Red Tower og at det kunne underbringe 2000 soldater og at vagtmandskabet var på 40 mand.

red tower, red tower alanya, røde tårn alanya, det røde tårn i alanya, museum i red tower, alanya borgen, alanya dk, alanyadk, fakta om alanya, guide til alanya,
Red Tower set fra borgen i Alanyas udsigtspunkt

Red tower er en af de bedst bevarede bygninger fra sin tidsperiode, og Alanyas kommune ligger stor vægt på at bevarer det, da tårnet blandt andet også bruges på byens flag. Red tower og borgen i Alanya er opført af Sultan Alaeddin Keykubad.

Red tower ligger på Alanyas havn , helt ud til vandkanten, og var bygget med det formål at forsvare byen mod fjender fra havet – en funktion det havde i mange 100 år herefter.

red_tower_udsigt
Udsigten fra toppen af Red Tower
Udsigten fra toppen

Inde i museumet har man også mulighed for at tage de 85 trin op til bygningens øverste etage og se den helt utrolige udsigt over Alanyas havn og hav. Følger man murerne sydpå når man til skibsværftet, Tersane. Beskyttelsen af værftet var en af Red Towers vigtigste opgaver. Læs mere om skibsværftet her.

Red Tower set udefra

Udvendig ses smalle skydeskår og udhæng med spalter til at hælde kogende vand og tjære i hovedet på fjenden.

Tårnets arkitekt er nævnt i en inskription på den nordlige side. Det var Ebu Ali Reha el Rettani fra Aleppo i Syrien. Det var almindeligt, at seldsjukkerne anvendte syriske arkitekter og stenhuggere til fæstninger, tårne og bymure.

En anden inskription på 7 linjer på sydsiden omtaler sultan Alaeddin Keykubad og at han er hersker over nationer, sultanernes sultan, retfærdighedens forsvarer, sultanen over land og to have (Middelhavet og Sortehavet) og muslimernes beskytter.

Tårnet blev restaureret 1951-53, inden Alanya blev en stor turist destination.


Åbningstider: Alle dage 09.00-19.30

Pris: TL 4,5

[unitegallery red_tower]

seværdigheder i alanya, alanya seværdiheder, oplevelser i alanya

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.