BørnefamilierGratis seværdighederNyhederSeværdighederTyrkisk historie

Oplev Alanyas historiske havn

Alanyas Havn er byens mest centrale sted.

Hvert år afholdes mange af byens sociale begivenheder på havnen.  F.eks afholdes julemarkedet, triathlon og Jazz festivalen på havnen.

Men ud over at være et samlingssted for sociale begivenheder, så rummer havnen også en stor mængde af Alanyas historie.

Red Tower, alanya havn red tower, Alanya, ferie i alanya, bolig ejer i alanya, bolig i antalya, lejlighed i alanya, billig lejlighed alanya, job i alanya, gode råd til ferien, batterier i alanya, bådtur i alanya, red tower, red tower alanya havn, alanya red tower, Red Tower, alanya havn red tower, Alanya, ferie i alanya, røde tårn, røde tårn alanya, alanya røde tårn, det røde tårn i alanya, museum i alanya, alanya havn, aktiviteter i alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, guide til alanya,

Red Tower

Red Tower, eller Kizil Kule som det kaldes på tyrkisk, er et af Alanyas vigtigste vartegn. Tårnet har fået sit navn efter de røde sten. Red Tower er bygget over en seksårig periode fra 1221til 1226, det. Det er 33 meter højt, 12,5 meter bredt, er ottekantet og har fem etager.

Red Tower blev åbnet for besøgende i 1979, og tårnets nederste etage er i dag taget i brug som etnologisk museum, som fortæller om opbygningen af fortet. Museumet udstiller blandt andet historiske samlinger af våben, skibsmodeller og redskaber fra den seljukkiske og osmaniske periode af tyrkisk historie og er en oplevelse for alle historieelskere.

Læs mere om Red Tower her

Rejs-til-tyrkiet-alanya

Bådtur i Alanya

En bådtur er en af de oplevelser, man ikke må snyde sig selv for, når man er i Alanya. Mange bådture har pirater med på turen, men de er ikke de første pirater i Alanya.

Alanya har en forhistorie som hovedkvarter for pirater indtil år 67 f. Kr. Forbjerget hvor resterne af Borgen ligger i dag, blev brugt som forsvarsposition af de kilikiske pirater, da de romerske herskere besluttede at indtage området, i frustration over at deres handelsvarer fra østen, blev bestjålet af pirater.

Ovenpå piraternes ruiner, blev der senere bygget på forbjerget af de kristne byzantinerne i det 12. århundrede. I dag kan kloster og kirke fra denne tid stadig ses indenfor borgmurerne.

På Alanyas havn findes der et stort udvalg af både. Nogle af bådende er familie-venlige, mens andre er festbåde med høj musik og fest på vandet. Det er også muligt at tage på bådtur med en af de små fiskerbåde, som ligger for enden af Alanyas havn, tæt ved Red Tower. Læs mere om bådture her. 

bådtur i Alanya, bådtur alanya, alanya bådtur, tur med båd alanya, brother five, alanya catamaran, catamaran alanya, familiebåd alanya, stille bådtur alanya, alanya stillebådtur, turistbåd i alanya, feriebåd alanya, båd tur alanya, alanya båd tur

Alanyas Borg

Borgen som den ser ud i dag er primært bygget af de muslimske seldsjukkere i det 13. århundrede. Seldsjukkerne byggede den 6,5 km lange borgmur med 140 udkigstårne, tunnelsystemer, moskeer, forrådskamre, badeanstalter og fangehuller. Utroligt nok blev borgen bygget på kun 6 år. Læs mere om Alanyas borg her

Alanyas-skibsværft

Skibsværftet på havnen

Når man står ved udsigtspunktet på Alanyas havn, foran Red Tower, kan man ikke undgå at se Alanyas gamle skibsværft.

På tyrkisk hedder det gamle skibsværft i Alanya Tersane, og som navnet indikere er det her man tidligere byggede skibe. Værftet stod færdig i 1227 efter ordre fra Alaeddin Keykubads og det blev Alaeddin Keykubads anden flådebase, da hans første allerede lå ved Sortehavet. Alaeddin Keykubads er også sultanen som står bag byggeriet af Alanyas borgRed Tower og borgen i Alara.

Læs mere om Alanyas skibsværft her
Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.