Gratis seværdighederSeværdigheder

Besøg Alara Borgen i byen Alara
Alara borgen ligger i byen Alara tæt ved Avsallar, i retning mod Antalya.

Turen til Alara borgen er natursmuk og en utrolig historisk oplevelse.

Borgen ligger tæt ved en smuk flod, med flere picnic steder, hvor man kan nyde en lækker frokost. Borgen selv er bygget op ad et bjerg. Borgen blev bygget på bestilling fra Seljuks sultan Alaadin Keykubat i år 1232. Sultan Alaadin byggede også Borgen i Alanya, Red Tower og gav Alanya sit daværende navn Alaiye som betyder ”Ala´s by”. Borgen hedder på tyrkisk Alara Kalesi

Alara borgen ligger 37 km vest for Alanya, og ca. 9 km væk fra havet.

Borgen ligger mellem 200-500 meter oppe på bjerget.

Flere steder er der advarselsskilte med at det er farligt at gå op til borgen, og vi anbefaler naturligvis man følger disse skilte, eller forstår at turen op til borgen er på eget ansvar.

For at komme op til borgen bestiger man en del af bjerget, og derefter går ind i en æld gammel, mørk og stejl tunnel, hvor det er rarest at have medbragt en form for lygte. Tunnel er højst sandsynlig også fra 1232 og en af de 2 beskrevne indgange til Alara borgen.

Borgen består af 2 dele, og den øverste del tager ca. 1,5 time at bestige.

Alanya.Dk besteg den første del af bjerget, og til vores overraskelse var der også mange andre der havde taget turen, inkl. en stor gedeflok, som gik og græssede på borgen.

I området omkring Alara borgen, kan du se mange forskellige typer firben, og plukke friskelaurbærblade fra de mange laurbærtræer i området

Ønsker man at besøge Alara Borgen bør man ikke være gangbesværet, have en god fitness, ikke tage af sted på en varm dag og altid medbringe en lommelygte og vand. Husk gode lukket sko af nogle af stierne er tilgroet.

Kunne du lide denne artiklen?

Så kan du måske også lide:

Besøg Alanyas Red Tower

Alanyas historiske borg

Oplev Syedra i bjergene

Se drypstenshulen på Damlatas

[unitegallery Alara]
Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.