Guide til Alanyas strande

Størstedelen af strandene i Alanya er offentlige, og man kan derfor bade frit.

På strandene i Alanya, er det mulig at leje sig en strandsol med parasol for 10-15 TL eller være heldig ar finde en beach-bar, som tilbyder dem gratis.

Du kan også selv medbringe håndklæde eller tæppe og slå sig ned i det varme sand.

Nøgenbadning er forbudt i Tyrkiet. Dette glæder dog ikke børn.

Fakta om strandene

Cleopatra staden / Vest stranden: Cleopatra stranden og Damlatas stranden er de mest populære strande. Det er de pga. sandet her er fint og stort set sten- og klippe frit. Vandet på Cleopatra stranden bliver hurtige dybt, hvilket gør stranden mindre børnevenlig. Vandet ved Damlatas stranden bliver ikke så hurtigt dybt, da stranden ligger tæt op ad borgens klippe. På Damlatas er der også en handicap strand. Har man brug for at blive kølet ned mens man er på Damlatas stranden så kan man besøge drypstenshulen på Damlatas. Vil man gerne se fritlevende skildpadder, kan dette også gøres ved Damlatas. Fra Damlatas går Bus nr. 4 op til borgen.

Øst stranden: Keykubat stranden, eller øst stranden som den også kaldes, har flere sten og klipper end øst strandene. Tilgengæld bliver der ikke så hurtigt dybt på øst stranden, hvilket gør denne side mere børnevenlig. Langs stranden er der flere steder badebroer, hvor man kan gå eller springe i vandet fra.

Den hemmelige strand: Ved Red Tower ligger der en lille strand. For at komme ned til stranden skal man igennem en lille port. Området her er perfekt at dykke i, da der er mange fisk og krabber at kigge på. Fra denne strand kan man også følge de mange både, der sejler ud hver dag i sommersæsonen.

Alanya ligger ud til middelhavet, og vandet er saltvand.

Sport på stranden

Langs strandene i Alanya er der flere steder opstillet velbevaret beachvolley baner. Banerne er gratis at benytte og tyrkerne elsker at spille beach volley, så det er ikke et problem at lave 2 hold. til et spil på stranden

Er man mere til en tur på vandet, så er der et bredt udbud af vandsport i Alanya, f.eks. vandski, windsurfing, paraglidning og dykning. Priserne varierer alt efter, hvad man gerne vil prøve og, hvor lang tid man gerne vil være på vandet.

Badeflag på stranden

Badeflag, hvad betyder flagene på stranden, strande i alanya, flag på alanyas strande, livredderflag, fakta om alanya, fakta om alanyas strande, det rødgule flag, badeflag, strande i alanyaDet rød-gule badeflag

Det rød-gule flag er livredderflaget. Kan du se det rød-gule flag er du i et område, hvor der er livredderovervågning af badegæster. Derfor er det en god huskeregel at bade mellem flagene.

Badeflag i tyrkiet, hvad betyder flagene på stranden, strande i alanya, flag på alanyas strande, livredderflag, fakta om alanya, fakta om alanyas strande, det rødgule flag, badeflag, strande i alanyaDet gule badeflag

Det gule badeflag betyder, at du skal være meget opmærksom og udvise stor forsigtighed under din badning. Det gule flag hejses af kystlivreddere, hvis badeforholdene i området er usikre. Selvom vandet ser stille og roligt ud, kan det snyde. Bølger, strøm og brandmænd kan også være årsag til at hejse det gule badeflag.

Badeflag i tyrkiet, hvad betyder flagene på stranden, strande i alanya, flag på alanyas strande, livredderflag, fakta om alanya, fakta om alanyas strande, det rødgule flag, badeflag, strande i alanyaDet røde badeflag

Det røde flag betyder det er livsfarligt at gå i vandet! Stol altid på det røde badeflag og eksperterne, som har hejst flag. Gå ikke i vandet når det røde flag er oppe!

Badeflag i tyrkiet, hvad betyder flagene på stranden, strande i alanya, flag på alanyas strande, livredderflag, fakta om alanya, fakta om alanyas strande, det rødgule flag, badeflag, strande i alanyaDet blå badeflag

Det blå flag er din garanti for, at badevandet er rent og pænt. Det blå flag findes ofte på Alanyas strande. Flaget symbolisere at stranden lever op til de krav der er sat for strandens faciliteter, vandkvalitet, miljøinformation, sikkerhed og service.

Køb kvalitets solbriller her

Køb økologisk solcrem her

Køb UV-beskyttende badetøj til børn her

Køb blebadebukser her

Køb solhatte til børn her

Køb Kvalitets svømmebriller her


Indlægget indeholder affiliatelinks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.