BørnefamilierFerie tipsGratis seværdighederNyhederSeværdigheder

Guide til Alanyas strande

Alanya er en skøn rejsedestination, hvis man gerne vil ligge på stranden.

Byen byder på mange forskellige strande og i denne guide kan du læse om flere af dem.

Alanyas strande, guide til Alanya, de bedste strande i Alanya, Alanya´s bedste strand, strand nær Alanya, Øst stranden i  Alanya, Damlatas strande Alanya, Cleopatra straden Alanya

Værd at vide om strandene

Størstedelen af strandene i Alanya er offentlige og man kan derfor frit bade og ligge sit håndklæde i sandet.

På strandene i Alanya, er det også flere steder mulig at leje sig en strandsol med parasol for 10-15 TL eller være heldig ar finde en beach-bar, som tilbyder dem gratis.

Du kan også selv medbringe håndklæde eller tæppe og slå sig ned i det varme sand.

Nøgenbadning er forbudt i Tyrkiet. Dette glæder dog ikke børn.

Oversigt med Alanya´s strande
Alanyas strande, alanyas strande, strandene i alanya, hvilken strand er bedt i alanya, hvor ligger cleopatrastranden, bedste strand i alanya, Badeflag i tyrkiet, hvad betyder flagene på stranden, strande i alanya, flag på alanyas strande, livredderflag, fakta om alanya, fakta om alanyas strande, det rødgule flag, badeflag, strande i alanya, verdens bedste strande

Cleopatra stranden / Vest stranden

Cleopatra stranden og Damlatas stranden er de mest populære strande. Det er de pga. sandet er fint og stort set sten- og klippe frit. Vandet på Cleopatra stranden bliver hurtige dybt, hvilket gør stranden mindre børnevenlig.

Vandet ved Damlatas stranden bliver ikke så hurtigt dybt, da stranden ligger tæt op ad borgens klippe. På Damlatas er der også en handicap strand.

Har man brug for at blive kølet ned mens man er på Damlatas stranden så kan man besøge drypstenshulen på Damlatas. Vil man gerne se fritlevende skildpadder, kan dette også gøres ved Damlatas. Fra Damlatas går Bus nr. 4 op til borgen.

guide til strandene i Alanya, Alanya strande, guide itl Alanya´s strand, strand guide

Keykubat stranden / Øst stranden

Keykubat stranden, eller øst stranden som den også kaldes, har flere sten og klipper end Cleopatra og Damlatas strandene.

Tilgengæld bliver der ikke så hurtigt dybt på øst stranden, hvilket gør denne side mere børnevenlig. Langs stranden er der flere steder badebroer, hvor man kan gå eller springe i vandet fra.

Alanyas strande, guide til Alanya, de bedste strande i Alanya, Alanya´s bedste strand, strand nær Alanya, Øst stranden i Alanya, Den hemmelige strand Alanya, Red Tower straden Alanya

Den hemmelige strand ved Red Tower

Ved Red Tower, i centrum af Alanya, ligger der en lille hemmelig strand. For at komme ned til stranden skal man igennem en lille port.

Området her er perfekt at dykke i, da der er mange fisk og krabber at kigge på. Fra denne strand kan man også følge de mange både, der sejler ud hver dag i sommersæsonen.

Incekum strand, stranden i Incekum, Alanya Incekum, Camping Incekum, Camping i Alanya

Incekum stranden

Ca 20 km udenfor Alanya ligger den hyggelige park og strand Incekum. Incekum betyder “Fint sand”.

Området er naturskønt med store nåletræer som giver skygge, picnic steder, camping område og lækre sandstrande. Incekum har fint sand og er meget børnevenlig. Der er små fisk i vandet.

ulas beach, ulas strand, strande i Alanya, Alanya strande, strand Ulas alanya, guide til Alanya, Alanya guide,

Ulas Beach

Lidt udenfor Alanya ligger Ulas Park og strand. Ulas Beach er én af de bedste strande udenfor Alanya og et meget populært picnic område for tyrkerne.

Der er borde og bænke samt bålpladser, en kiosk og offentlige toiletter ved Ulas.

Alanya ligger ud til middelhavet, og vandet er saltvand.

water sport alanya, alanya water sport, alanya guide, guide til Alanya
Sport ved stranden og på vandet

Langs strandene i Alanya er der flere steder opstillet velbevaret beachvolley baner. Banerne er gratis at benytte og tyrkerne elsker at spille beachvolley, så det er ikke et problem at lave 2 hold til et spil på stranden.

Er man mere til en tur på vandet, så er der et bredt udbud af vandsport i Alanya, f.eks. vandski, windsurfing, paraglidning og dykning. Priserne varierer alt efter, hvad man gerne vil prøve og hvor lang tid man gerne vil være på vandet.

Læs også: 25+ seværdigheder i Antalya, Tyrkiet

Gode råd til Alanyas strande

  • Respekter badeflagene. Når det røde flag er hejst, er det livsfarligt at gå i vandet.
  • Husk at få rigeligt med vaske ala vand og drik ikke for mange øl. Læs her hvordan du undgår hedeslag.
  • Husk høj faktor solcreme. Solen er stærk ved Alanyas strande.
  • Husk små mønster, når du skal på toilettet. Mange toiletter er bemandet med små selvstændige, som tjener deres levebrød ved at varetage og rengøre toiletterne for kommunen.
  • Støt de små lokale strandbare.

Hvis du er heldig kan du også opleve havskildpadder i vandet ved Alanya. Læs mere om hvilke typer af havskildpadder, der lever ved Alanya her.

Badeflag på stranden
Badeflag, hvad betyder flagene på stranden, strande i alanya, flag på alanyas strande, livredderflag, fakta om alanya, fakta om alanyas strande, det rødgule flag, badeflag, strande i alanya

Det rød-gule badeflag

Det rød-gule flag er livredderflaget. Kan du se det rød-gule flag er du i et område, hvor der er livredderovervågning af badegæster. Derfor er det en god huskeregel at bade mellem flagene.

Badeflag i tyrkiet, hvad betyder flagene på stranden, strande i alanya, flag på alanyas strande, livredderflag, fakta om alanya, fakta om alanyas strande, det rødgule flag, badeflag, strande i alanya

Det gule badeflag

Det gule badeflag betyder, at du skal være meget opmærksom og udvise stor forsigtighed under din badning. Det gule flag hejses af kystlivreddere, hvis badeforholdene i området er usikre. Selvom vandet ser stille og roligt ud, kan det snyde. Bølger, strøm og brandmænd kan også være årsag til at hejse det gule badeflag.

Badeflag i tyrkiet, hvad betyder flagene på stranden, strande i alanya, flag på alanyas strande, livredderflag, fakta om alanya, fakta om alanyas strande, det rødgule flag, badeflag, strande i alanya

Det røde badeflag

Det røde flag betyder det er livsfarligt at gå i vandet! Stol altid på det røde badeflag og eksperterne, som har hejst flag. Gå ikke i vandet når det røde flag er oppe!

Badeflag i tyrkiet, hvad betyder flagene på stranden, strande i alanya, flag på alanyas strande, livredderflag, fakta om alanya, fakta om alanyas strande, det rødgule flag, badeflag, strande i alanya

Det blå badeflag

Det blå flag er din garanti for, at badevandet er rent og pænt. Det blå flag findes ofte på Alanyas strande. Flaget symbolisere at stranden lever op til de krav der er sat for strandens faciliteter, vandkvalitet, miljøinformation, sikkerhed og service.

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.