Bo og BoligNyt fra Alanya

Vigtige dokumenter ved boligkøb i Alanya

Når du køber en bolig i Alanya, er der flere vigtige dokumenter, du skal være opmærksom på.

Disse dokumenter er alle sammen med til at sikre at du ejer boligen, har de korrekte abonnementer i dit navn og at boligen er bedst mulig sikret.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Oasis estate, et dansk ejendomsmæglerselskab med mere end 20 års erfaring med køb og salg af boliger i Alanya og som har stor kendskab til de vigtigste dokumenter ved bolig køb. Se hvordan du kommer i kontakt med Oasis estate nederst i artiklen.

Ejendomsekspertiserapport

For udenlandske købere skal der laves en ejendomsekspertiserapport.

Denne rapport omfatter en ejendomsvurdering, ejendomsstatus og alle oplysninger relateret til den købte ejendom. Hovedformålet med rapporten er at sikre at den vurdering som er lavet på boligen også passer til boligens værdi og at boligen ikke er sat til en for lav værdi, for at undgå at betale for meget i ejendomsskat, eller sat for højt, for at kunne få et tyrkisk statsborgerskab på boligen. Ejendomsekspertiserapporten bliver udarbejdet af uafhængige eksperter, som har tilladelse til at lave ejendomsekspertiserapporter.

Denne rapport har været obligatorisk siden 15.02.2019 og den tager 2 til 3 dage at færdiggøre ejendomsvurderingsrapporten.

tyrkisk ejendomsskat, hvad er ejendomsskatten i alanya, Alanya, ferie i alanya, bolig ejer i alanya, bolig i antalya, lejlighed i alanya, billig lejlighed alanya, job i alanya, gode råd til ferien, batterier i alanya, bådtur i alanya, lav tyrkisk lira, historisk lav tyrkisk lira, valutakurs tyrkisk lira, hver liigger den tyrkiske lira på, prisen på den tyrkiske lira, kursen på TL, kursen på Lira, historisk lav Lira, lira, tyrkisk lira, tyrkisk valuta, valutaen i tyrkiet,

Valutadokument

En nylig ændring af lovgivningen gør at det kun er muligt at bruge tyrkiske lira til at betale for ejendomskøb i Tyrkiet.

For at veksle din valuta til tyrkiske lira, skal du først overføre dem til en bank i Tyrkiet. Banken vil give dig et valutadokument (Döviz Alım Belgesi), som vil være bevis på, at valutaen er blevet ændret til tyrkiske lira, som du kan fremvise til ejendomsregistret.

tapu, tyrkisk skøde, hver er et tapu, hvad er et tyrkisk skøde, tapu på boligen, fakta om boligkøb i tyrkiet, iskan, hvad er et iskan, hver er en ibrugstagelsestilladelse, bolig i alanya, ferie i alanya, home service, information om boligkøb i alanya, j.o dreams, 2 base, al ome service, palm beach, god råd til alanya, guide til alanya, ferie i tyrkiet, boligkøb i udalndet, iskan på boligen, iskan på lejligheden, iskan på komplekset, isakn på projektet, hvem er ansvarlig for iskan, bør vi få et iskan, spørgsmål om bolig iskan,

TAPU (Skøde)

Et skøde hedder på tyrkisk TAPU. Det er det officielle dokument, der bekræfter ejerskabet af ejendommen. Det indeholder oplysninger om ejendommens placering, størrelse og ejere.

Står du ikke på tapuét ejer du ikke lovligt boligen, du har købt. Ejerskabet af lejligheden registreret på skødekontoret og hos den tyrkiske stat.

Skødet fås i papirform, men er også registeret i et online register. Mister man sit papirskøde kan man altid få udleveret et nyt.

I denne artikel kan du læse en parlør over hvad de forskellige punkter på dit tyrkiske skøde betyder.

iskan, hvad er et iskan, hver er en ibrugstagelsestilladelse, bolig i alanya, ferie i alanya, home service, information om boligkøb i alanya, j.o dreams, 2 base, al ome service, palm beach, god råd til alanya, guide til alanya, ferie i tyrkiet, boligkøb i udalndet, iskan på boligen, iskan på lejligheden, iskan på komplekset, isakn på projektet, hvem er ansvarlig for iskan, bør vi få et iskan, spørgsmål om bolig iskan,
Eksempel på, hvordan et iskan ser ud.

Iskan (Beboelsesgodkendelse / Ibrugstagningstilladelse)

Dette dokument bekræfter, at ejendommen overholder bygnings- og boligstandarder og er klar til beboelse. Det er vigtigt at sikre, at ejendommen har et gyldig iskan.

Iskanet viser de forskellige godkendte informationer, der er på bygningen og lejligheden herunder: byggeriets slutdato, adressen på bygningen skøderegistreringen, numre, grundandel, m² og andelstype.

Dette dokument bliver udarbejdet af den lokale planlægningsmyndighed i iskanafdelingen. Der findes 2 typer. ön Iskan, som er den første der udstedes af myndighederne. Iskanet tilhører selve bygningen/bygnings komplekser. Dette betyder at selve bygningen er godkendt og klar til brug.

Efterfølgende skal der udarbejdes et ferdi Iskan. Iskanet skal udarbejdes på hver enkelt lejlighed/bolig. Hvis ikke der findes Iskans på din bolig, er det ulovligt at bo i boligen. Det er på baggrund af ferdi iskanet at det er muligt at oprette et vand abonnement.

vandselskabet Alanya, Asat Alanya, Alanya vandregning, vigtige dokumenter ved boligkøb, køb af bolig i Alanya, Hvad er Asat

Navneændring på vand- og el regningen

Når du har købt en bolig i Tyrkiet skal du have skiftet navnet på både vand- og el regningen ved at besøge deres kontorer. Vandkontoret hedder Asat og ligger overfor retten ved 35 meter vejen. Elektricitet kontoret hedder CK og ligger ved Hacet, hvor der er bazar er om søndagen.

Der er et fast gebyr på at få skiftet navnet på abonnementerne.

dask forsikring, tyrkisk jordskælvforsikring, jordskælvsforsikring, tyrkisk forsikring, indbos forsikring , alanya forsikring, forsikring alanya,

Dask, Indbo- og bygningsforsikring

Når du har købt en bolig i Tyrkiet, så er det naturligvis vigtigt at sikre boligen bedst muligt imod skader og uforudsete hændelser.

En dask forsikring, kendt som en jordskælvsforsikring, er en lov pligtigt forsikring for alle boligejere.

En Indbo- og bygningsforsikring er valgfrie forsikringer, men begge forsikringer som er gode at have, før uheldet er ude.

Oasis estate, køb af bolig i Alanya, dansk ejendomsmægler Alanya, køb penthouse i udlandet, køb og salg i alanya, dansktalende ejendomsmægler, Køb lejlighed i Alanya, Oasis bolig

Praktisk information om Oasis Estate

Tlf: +90 242 513 04 40

Instagram: Oasis Estate

Hjemmeside:  www.oasisestate.com

Adresse: Dinek, Zamanoğlu Cd. No:13, 07400 Alanya/Antalya

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Vigtige dokumenter ved boligkøb i Tyrkiet
  • Dansk ejendomsmægler i Alanya
  • Oasis estate
  • Oasis ejendomsmægler
  • Boligkøb i Tyrkiet
  • Ejendomsmægler i Alanya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.