Tyrkisk risdessert – Fırın sütlaç
Tyrkiet byder på mange forskellige typer dessert, blandt andet tyrkisk risdessert – Fırın sütlaç.
Fırın sütlaç kan minder på mange måder om risengrød, men har samtidig en lækkert anderledes twist
Ingredienser til tyrkisk risdessert – fırın sütlaç:
1 L mælk (Frisk mælk, sødmælk eller letmælk kan bruges)
1,5 dl grødris
2,5 dl vand
1 dl sukker
1 tsk vanilje
Fremgangsmåde:
Kom risene i en gryde med vand og lad det koge ved svag varme, indtil der næsten ikke er mere vand. Brug en tykbundet gryde, så det ikke brænder på. Hæld mælken i og rør rundt engang imellem, indtil det koger.
Tilsæt sukker og vanilje og lad det koge meget svagt, indtil det får en tykkere konsistens. Den må helst ikke blive for tyk. Massen bliver også efterfølgende tykkere i konsistensen, når den står i køleskabet.
Hæld grøden over i forme, der kan tåle varme og sæt dem på en bagerist og bag dem øverst i ovnen ved 250 grader varmluft . Overfladen skal bare få farve og det går rigtigt stærkt, så hver opmærksom.
Lad fırın sütlaç køle af og spis det eller stil det i køleskabet med noget husholdningsfilm over.
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!
- Tyrkisk mad
- Tyrkiske opskrifter
- Mad fra Tyrkiet
- Dessert med ris
- Vegetarisk dessert
- Tyrkisk dessert
Alanya.dk har indgået et samarbejde med Esra Alici Pedersen fra 2verdener.dk.
Tusen takk for 1 fin mat blogg 😉 jeg lavet sütlaç åååå den blev god 👍💜👍 Hilsen Lisbet i Oslo