Tyrkiets længste ord – Det er 70 bogstaver langt!

Mange synes tyrkisk lyder utroligt svært.

Og på mange måder er det heller ikke et nemt sprog, særligt ikke hvis man skal lære det fra bunden.

Det tyrkiske sprog bliver bestemt heller ikke nemmere at lære, når man finder ud af, at Tyrkiets længste ord er et ord / en sætning som er 70 bogstaver langt.

Forklaringen på at tyrkiske ord kan blive så utrolig lange, lægger i deres grammatik.

Vil man sige jeg løber, bliver det på tyrkisk Koşuyorum. På tyrkisk er personbetegnelsen for hvem der gør det bagerst i ordet så Koş betyder løb i bydeform, u er bindebogstav, og yorum betyder jeg gør i sætningen.

Derudover sætter man flertalsendelser, ordet med, til og fra og meget mere på ordet, og derfor kan de blive så utroligt lange.

Det længste ord, tyrkerne har “fundet” er 70 bogstaver langt og ordet er muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine. 

Ordet er en sætning som betyder på engelsk As though you are from those whom we may not be able to easily make into a maker of unsuccessful ones.

På dansk betyder sætningen noget Ala: Selvom du er fra en af dem,  som vi måske ikke har været i stand til nemt at gøre til en producent af mislykkede dem. (Der går lidt forståelse tabt i oversættelsen)

Det lange tyrkiske ord er designet og skabt for at blive det længste ord. Før det 70 bogstaver lange ord/sætning, var det længste ord/sætning Çekoslovakyalılaştıramadıklarımızdanmısınız, som på dansk betyder Er De en af dem,som vi ikke kunne gøre til en tjekkoslovak.

Kigger man i ordbogen er de længste ord (som er ord og ikke sætninger) 20 bogstaver lange. I ordbogen kan man finde disse tyrkiske ord kuyruksallayangiller, ademimerkeziyetçilik, egzistansiyalizm og elektroensefalografi.

Se Alanya.Dks dansk-tyrkiske parlør liste her

Bestil dansk-tyrkisk ordbog her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.