KulturNyhederParlør

Tyrkiets længste ord – Det er 70 bogstaver langt!

Mange synes tyrkisk lyder utroligt svært.

Og på mange måder er det heller ikke et nemt sprog, særligt ikke hvis man skal lære at tale det helt fra bunden.

Det tyrkiske sprog bliver heller ikke nemmere at lære, når man finder ud af, at Tyrkiets længste ord er et ord / en sætning som er 70 bogstaver langt.

Se også >> Vil du gerne lærer tyrkisk? Så se hele vores parlør liste her.

Forklaringen på at tyrkiske ord kan blive så utrolig lange, lægger i deres grammatik.

Vil man sige jeg løber, bliver det på tyrkisk Koşuyorum. På tyrkisk er personbetegnelsen for hvem der gør det bagerst i ordet så Koş betyder løb i bydeform, u er bindebogstav, og yorum betyder “jeg gør” i sætningen.

Derudover sætter man flertalsendelser, ordene med, til og fra og meget mere på ordet, og derfor kan de blive så utroligt lange.

Det længste ord, tyrkerne har “fundet” er 70 bogstaver langt og ordet er:

Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine. 

Ordet er en sætning, som på engelsk betyder “As though you are from those whom we may not be able to easily make into a maker of unsuccessful ones”.

På dansk betyder sætningen noget ala: Selvom du er fra en af dem,  som vi måske ikke har været i stand til nemt at gøre til en producent af mislykkede dem. (Der går lidt forståelse tabt i oversættelsen)

Det lange tyrkiske ord er designet og skabt for at blive det længste ord. Før det 70 bogstaver lange ord/sætning, var det længste ord/sætning Çekoslovakyalılaştıramadıklarımızdanmısınız, som på dansk betyder Er De en af dem,som vi ikke kunne gøre til en tjekkoslovak.

Kigger man i ordbogen er de længste ord (som er ord og ikke sætninger) 20 bogstaver lange. I ordbogen kan man finde disse tyrkiske ord kuyruksallayangiller, ademimerkeziyetçilik, egzistansiyalizm og elektroensefalografi.

Vil du gerne lærer mere tyrkisk? Så køb en dansk-tyrkisk ordbog her (reklamelink)

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkiske ord
  • Det tyrkiske sprog
  • Lær tyrkisk
  • Der længste tyrkiske ord
  • Lange ord
  • Ord på 70 bogstaver

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.