KulturNyhederParlør

10 ord, der vil få dig til at forelske dig i det tyrkiske sprog

Moderne tyrkiske tales af mere end 88 millioner mennesker over hele verden

Men oprindelsen af dette gamle sprog er indhyllet i mystik. De tidligste eksempler går helt tilbage til det 7. århundrede, og er blevet opdaget i store regioner, fra Mongoliet til Anatolien, Balkan og Østeuropa til Nordafrika.

Der findes 111027 ord i det tyrkiske sprog. Af dem kommer 14.000 fra fremmedsprog. Ord fra fransk, persisk og latin er en naturlig del af det tyrkiske sprog.

Sproget er fyldt med smukke ord, i denne artikel kan du læse 10 smukke ord, der vil få dig til at forelske dig i det tyrkiske sprog

tyrkisk parlør, tyrkisk dansk, lær tyrkisk, tyrkisk turist parlør, parlør til tyrkiet

Aşk = Kærlighed

Et af de mest magtfulde ord på det tyrkiske sprog er aşk, som betyder kærlighed. Folk i Tyrkiet er betaget af følelser og meget kærlige i deres sprog. Ordet aşk bruges ofte i tyrkisk poesi, sange og landets berømte sæbeoperaer.

Sevgi = Kærlighed

Selvom sevgi og aşk begge betyder kærlighed, udtrykker de forskellige følelser. Aşk repræsenterer en mere lidenskabelig og intim kærlighed, mens sevgi er den slags, der mærkes mellem venner og familie. Jeg elsker dig på tyrkisk er seni seviyorum.

Yürek = Hjerte

Afhængigt af situationen kan yürek bruges på flere måder. Oftest bruges det til at beskrive nogen, der har meget yürek, hvor det så henviser til en person, der har meget mod.

middelhavet, fakta om middelhavet, alanya middelhavet, hvilket hav ligger alanya ud til,

Yakamoz = Havet gnistre

Yakamoz bruges til at beskrive det øjeblik, hvor måneskinnet rammer havets overflade. Videnskabeligt er ordet forbundet med bioluminescens eller det lys, der udsendes af havdyr, der ser ud som mousserende fosforescens på overfladen.

Işıl = Glitrer

Et populært navn blandt piger, ışıl bruges til at beskrive noget, der glitrer eller er lyst. Tyrkiske folk bruger normalt ordet to gange for virkelig at understrege det.

Læs også >> Tyrkiets længste ord – Det er 70 bogstaver langt!

tyrkisk parlør, tyrkisk familie parlør, lær tyrkisk, ord på tyrkisk, nyheder fra Tyrkiet, Alanya.Dk, alt om Alanya,

Babayani = Uhøjtidelig

Dette ord bruges ikke så ofte i hverdagssamtaler, men ordet babayani henviser til en ydmyg og trofast person.

Safderun = kærligt naiv

Ordet har sine rødder i arabisk og farsi. Ordet safderun bruges til at beskrive en person, hvis hjerte er så rent, at de er lette narre. Ordet saf oversættes på arabisk til rent og bruges også på tyrkisk til at beskrive ting, der er uberørt.

Özgürlük = Frihed

Et meget stærkt ord på tyrkisk er özgürlük, som betyder frihed eller uafhængighed.

Corona Alanya, Covid-19 alanya, corona regler i alanya, alanya restriktioner,

Izzetinefis = Ære / Selvrespekt

Et smukt ord, der har sine rødder i arabisk. Izzetinefis består af to separate ord. Izzet (som også er et populært tyrkisk navn) betyder dygtighed og værdighed, mens nefis betyder den menneskelige sjæl. Izzetinefis repræsenterer selvrespekt og tro på nogens sjæl.

Hayal = Drøm

Hayal bruges specifikt til at beskrive en dagdrøm eller et håb. En drøm du har om natten kaldes en rüya, mens det at dagdrømme på tyrkisk er at hayal etmek.

Alanyas strande, alanyas strande, strandene i alanya, hvilken strand er bedt i alanya, hvor ligger cleopatrastranden, bedste strand i alanya, Badeflag i tyrkiet, hvad betyder flagene på stranden, strande i alanya, flag på alanyas strande, livredderflag, fakta om alanya, fakta om alanyas strande, det rødgule flag, badeflag, strande i alanya, verdens bedste strande

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkiske ord
  • Det tyrkiske sprog
  • Lær tyrkisk
  • Tyrkiske parlørs

Kilde: theculturetrip.com

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.