Lavas (fladbrød) og dip opskrifter
Forretten Lavas brød, også kaldet fladbrød, med dip en er populær forret i Alanya.
Oftest serveres retten gratis før hovedretten på restauranterne i Alanya, til stor begejstring for både turister og fastboende.
Men når ferien er slut, kan lysten til lavas brødet nemt opstå i det kolde nord.
Derfor giver vi dig her opskriften, så du selv kan lave det lækre lavas brød og de tilhørende dips derhjemme.

Opskrift på Lavas (Fladbrød)
INGREDIENSER
2,5 dl lunkent vand
25 gr gær
1/2 tsk. salt
1/2 spsk. sukker
Hvedemel til det ikke klistrer
1 spsk. olivenolie
1 æggeblomme til pensling
Sesamfrø og nigellafrø til at drys.
FREMGANGSMÅDE
Opløs gær, salt og sukker i vandet. Tilsæt mel indtil dejen er glat og elastisk, uden at den klistrer. Tilsæt olien og ælt det godt sammen.
Lad dejen hæve tildækket i 2 timer.
Fordel dejen i 2 boller. Rul bollerne ud, så de er 1 cm tykke. Placerer dem på en bageplade med bagepapir. Pensel med æggeblommen og drys sesamfrø og nigellafrø ud over brødet.
Bag brødet i en forvarmet ovn på 250 grader på øverste rille i ca. 6-8 minutter.
Afiyet olsun!

Opskrift på Haydari (Yoghurtdip)
Til: 4 personer. Tid: 5-10 min. Kategori: Mezze / forret. Note: Vegetarisk.
INGREDIENSER
4 dl yoghurt naturel
200 gr fetaost
2 fed hvidløg
Salt og peber
1 bundt persille
1 bundt dild
1 spsk olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Hak persille og dild fint.
Mos fetaosten med en gaffel og tilsæt de hakkede krydderurter.
Hæld yoghurten i en skål, og riv hvidløgene i yoghurten. Bland det sammen.
Bland yoghurten sammen med fetaosten. Smag til med salt og peber og hæld olivenolie ovenpå.
Afiyet olsun!
Læs også: 3 opskrifter på Haydari (Tyrkisk yoghurt dip)

Opskrift på stærk tomat ezme
Til: 4-6 personer. Tid: 10-15 min. Kategori: Mezze / Forret. Note: Vegansk
INGREDIENSER
Del 1
2 tomater
2 rød peberfrugter
1 grøn peberfrugter
2 fed hvidløg
1 løg
6 stilke persille
Del 2
2 spsk tomatpuré
6 spsk olivenolie
Saften fra 1 citron
1 tsk chiliflager
1 tsk tørret mynte
1 tsk salt
1 tsk peber
FREMGANGSMÅDE
Vask og skære alle ingredienserne fra del 1, med undtagelse af persille, i grove stykker og blende det hele på én gang.

Lad blandingen dryppe af i en si i et par minutter.

Vask og hak persillen fint og stil den til side.


Til del 2, rør tomatpuré, olivenolie, citronsaft, salt og alle krydderierne sammen i en separat skål.

Hæld del 2 over grøntsagsblandingen fra del 1. Tilsæt persillen, og bland det hele godt sammen.
Anret i en serveringsskål og blandingen trække 1 time i køleskabet før servering.
Afiyet olsun!
Læs også: 3 opskrifter på Ezme (Tyrkisk tomat dip)
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!
Denne artikel omhandler:
- Tyrkisk mad
- Tyrkiske opskrifter
- Mad fra Tyrkiet
- Vegetarisk mad
- Tyrkisk fladbrød
- Tyrkisk forret
- Tyrkiske dressinger
Billederne udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk, tyrkiskeopskrifter.dk og danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.
PIN IT!



Lukket for kommentarer.