3 opskrifter på Haydari (Tyrkisk yoghurt dip)
Det tyrkiske fladbrød Lavas (se opskrift her) og de lækre dips der serveres sammen med, er nogle af de mest populære forretter i Alanya.
Men efter en ferie i Alanya, vil mange gerne selv eksperimentere med de lækre Mezze retter derhjemme.
Derfor har vi samlet opskrifterne på 3 forskellige yoghurt dips – på tyrkisk kaldet Haydari.
Opskrifterne på den tyrkiske yoghurt dip har ofte hvidløg og krydderurter som f.eks persille, mynte eller dild i, men hvis du er den kreative type man du nemt designe din egen haydari med tiden.
Nem Haydari
Til 4 personer
Ingredienser:
4 dl græsk yoghurt
2 knust fed hvidløg
2 tsk tørret dild
salt og peber
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne og smag til med salt og peber. Stil begge køligt inden servering.
Haydari med chili og mynte
Til 4 personer
Ingredienser:
200 gram tyrkisk fåreost eller fetaost
175 gram naturel yoghurt
1 bundt persille
1 tsk. chili flager
1 tsk. tørret mynte
1 tsk citron
2 fed hvidløg
Til pynt:
Små stykker frisk chili eller mynte blade.
Fremgangsmåde:
Mas osten fint med en gaffel og rør den til en cremet masse med yoghurten.
Hak persillen fint. Husk at gemme lidt til evt. pynt. Kom persillen i den cremet oste og yoghurt masse og tilsæt chili og tørret mynte.
Smag cremen til med presset hvidløg og citron. Pynt med hele persille blade.
Haydari med fetaost og dild
Til 4 personer
Ingredienser:
4 dl yoghurt naturel
200 gr fetaost
2 fed hvidløg
1 bundt persille
1 bundt dild
1 spsk hakket mynte
Olivenolie
Fremgangsmåde:
Hak persille, mynte og dild fint.
Mos fetaosten med en gaffel og tilsæt de hakkede krydderurter.
Hæld yoghurten i en skål, og riv hvidløgene i yoghurten. Bland det sammen.
Bland yoghurten sammen med fetaosten. Smag til med salt og peber og hæld olivenolie ovenpå.