NyhederNyt fra AlanyaSeværdigheder

4 tyrkiske vidunder, som du SKAL opleve

Tyrkiet er meget mere end kun de kendte feriebyer.

Det er et land rigt på historie, kultur og naturlig skønhed.

I denne artikel har vi fokus på Tyrkiets mest vidunderlige destinationer i Tyrkiet.

Fra de fortryllende klippeformationer i Kappadokia til de surrealistiske kalkstensformationer i Pamukkale, de gamle ruiner i Troja og de imponerende stenhoveder på toppen af Nemrut-bjerget – landet har en overflod af utrolige steder at udforske og her er en lille håndfuld af dem.

I denne artikel kan du læse om 4 vidundere, som alle bør opleve i Tyrkiet. Alle disse fantastiske steder har også stor historisk betydning for Tyrkiet.

Mange links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

4 tyrkiske vidunder, som du SKAL opleve

Bad i naturlige bassiner i Pamukkale

Afstand fra Alanya: 376 km

Pamukkale betyder bomuldsslottet, og hvem vil ikke gerne besøge et bomuldsslot?

Det er dog ikke bomuld, der gør Pamukkale spektakulært, men i stedet de vældige, kridhvide kalkterrasser med naturligt dannede og menneskelavet bassiner.

Pamukkale er virkelig smukt – og som om det ikke var nok, skulle det tilmed være godt for huden at bade i det mineralrige vand.

Pamukkale er naturligvis på Unescos verdensarvsliste, og det er et særsyn at gå rundt i området, der nærmest ligner et snelandskab på grund af den hvide kalk. Romerne brugte stedet som et stort spa-område, og er du alligevel på disse kanter, bør du lige runde romernes hellige by Hierapolis i samme ombæring, som ligger inde i det samme open air museum som Pamukkale. Ved Pamukkale kan du også bade i Cleopatras Pool (som ses på cover billedet på denne artikel)

På rejsebloggen TeaTougaard.dk kan du læse en stor guide til Pamukkale – Det hvide bomuldslot og Hierapolis. Du kan også læse om at rejse fra Alanya til Pamukkale i Alanya.Dks artikel her.

TUR TIL PAMUKKALE FRA ALANYA

Hvis du gerne vil besøge Pamukkale mens du er på ferie i Alanya, så kan du på Getyourguide finde turen

Steder i Tyrkiet du skal se, køreture fra Alanya, Oplevelser fraAalanya, Cappadocia, Kappadokien, Seværdigheder nær Alanya, månelandskab i Tyrkiet, månelandskab på jorden, unikke vandresteder

Vulkanlandskabet i Kappadokien

Afstand fra Alanya: 501 km

Kappadokien, beliggende i det centrale Tyrkiet, er en af de mest enestående og fascinerende destinationer i verden. Med sine fortryllende landskaber, gamle huler og skulpturelle klippeformationer er dette område en sand oase af naturlig skønhed og historisk rigdom.

Et af de mest iøjnefaldende træk ved Kappadokien er dets unikke klippeformationer, der er skabt af vulkansk aktivitet for millioner af år siden. Disse formationer, også kendt som “fairy chimneys” eller “fe-skorstene”, stiger majestætisk op fra jorden og danner en surrealistisk kulisse. Mange af disse klipper har været udhugget for at skabe huler og underjordiske byer, der engang fungerede som hjem for tidlige civilisationer.

Her er interessante fund fra fortiden. Et af dem er den underjordiske by Derinkuyu, hvor beboerne har hugget boliger ud i et etagesystem i klipperne, som er bundet sammen af et sindigt tunnelsystem.

I alt er der fundet 36 underjordiske byer i området. Byens indbyggere var kristne, og i det hele taget er der mange spor efter de første kristne samfund. Simple kirker er hugget ud i klippevægge og kan ses i forbindelse med de øvrige rum i de underjordiske byer.

En af de bedste måder at udforske Kappadokien på er ved at tage en varmluftballon tur over landskabet ved solopgang. Mens du svæver op i himlen, vil du blive overvældet af de fantastiske udsigter over klipper, dale og de farverige balloner, der fylder himlen. Det er en uforglemmelig oplevelse, der vil efterlade dig målløs. En anden must-see attraktion i Kappadokien er Göreme National Park, der står på UNESCOs verdensarvsliste. Dette område er fyldt med gamle klippekirker, hvoraf mange stadig har velbevarede freskomalerier, der dateres tilbage til det 10. århundrede.

Kappadokien er også et populært vandreområde med mange stier og vandreruter, der fører dig gennem de betagende landskaber. Du kan udforske de dybe dale, klatre op på klipperne og nyde den fredelige atmosfære i naturen. Husk at besøge Ihlara-dalen, der er kendt for sin naturlige skønhed og de mange kirker hugget ind i klipperne.

En anden must-see attraktion i Kappadokien er Göreme National Park, der står på UNESCOs verdensarvsliste. Dette område er fyldt med gamle klippekirker, hvoraf mange stadig har velbevarede freskomalerier, der dateres tilbage til det 10. århundrede. Gå en tur gennem de underjordiske byer som Derinkuyu og Kaymakli for at få et glimt af, hvordan mennesker levede i fortiden.

Udover naturen og historien tilbyder Kappadokien også en unik kultur og gæstfrihed. Du kan besøge lokale landsbyer og få et indblik i den traditionelle tyrkiske livsstil. Smag på lækre lokale retter, udforsk håndværk og kunsthåndværk og bliv imponeret over den varme og venlige modtagelse fra de lokale indbyggere. Kappadokien er en destination, der vil fortrylle dig med sin naturlige skønhed, historie og kulturelle rigdom.

På rejsebloggen TeaTougaard.dk kan du læse flere indlæg om Cappadocia.

TUR TIL CAPPADOCIA FRA ALANYA

Hvis du gerne vil besøge Cappadocia mens du er i Alanya, er den nemmeste og mest stressfrie måde med en guide tur. Fra Alanya kan du købe både 2-dags turer og 3-dages turer.

Nemrut bjerget, Unesco steder i Tyrkiet, unikke steder i Tyrkiet, Oplevelser i Tyrkiet

Bjergtagende Nemrut Dagi

Afstand fra Alanya: 821 km

Over to kilometer over havets overflade i Taurusbjergene, i det sydøstlige Tyrkiet, er der et forunderligt mausoleum over – og rejst af – Kong Antiochus I, som regerede over det daværende kongerige Kommagene ca. 40 år før vores tidsregning.

Mausoleet består af et tempel med en kongerække af gigantiske statuer, som forestiller persiske og græske konger. Selve gravmonumentet består af en 50 meter høj gravhøj med ni meter høje, smukke statuer af den hedengangne konge og de græske guder og er utrolig avanceret i forhold til den tid, det blev bygget i.

Den dag i dag er mange af hovederne intakte, selv om de er trillet af deres ejermænd, hvilket gør de nu står placeret på jorden. En del af magien ved stedet er, at det ligger højt oppe på et bjerg, så udsigten er betagende, og det er imponerende, at det lykkedes at bygge dette på så afsides et sted.

Udover de imponerende stenhoveder byder Nemrut også på en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab. Fra toppen af bjerget kan du se de omkringliggende bjerge, floderne og de grønne dale, der strækker sig så langt øjet kan se.

For at nå toppen af Mount Nemrut skal du tage en kort vandretur, der fører dig op ad stentrin og gennem smukke omgivelser. Selvom stien kan være udfordrende, er belønningen ved at nå toppen det hele værd. Det anbefales at besøge Nemrut om foråret eller efteråret, når vejret er mildt, og landskabet er frodigt og farverigt.

Det sagnomspundne Troja

Afstand fra Alanya: 826 km

Troja ligger i det nordvestlige Tyrkiet, og den er en af de mest berømte arkæologiske seværdigheder i verden, omgærdet af myter og sagn. Troja, en legendarisk by, der blev berømt gennem Homers Iliaden.

Det er en arkæologisk skat med en historie, der strækker sig tilbage over 4.000 år. Der har levet mennesker i 3700 år, og byen er flere gange blev destrueret for at poppe op igen. Den gamle by blev genopdaget i 1800-tallet af den tyske arkæolog Heinrich Schliemann.

Troja er berømt for sin ikoniske træhest, der blev brugt som en strategisk fælde under den trojanske krig. I dag er der bygget en kopi til de besøgende.

Her kan du besøgende udforske de imponerende ruiner, der omfatter byporte, templer, boliger og den velbevarede bymur. Troja er et must-see sted for historieentusiaster, der ønsker at dykke ned i myter og legender og opleve et arkæologisk vidunderland.

Hvis du gerne vil på en guide tur i Troja og Canakkale (Byen som Troja ligger ved) så tjek Getyourguide ud

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkiske steder man bør se
  • Byer man kan besøge fra Alanya
  • Seværdigheder i Tyrkiet
  • Oplevelser i Tyrkiet
  • Smukke steder i Tyrkiet

PIN IT!

tyrkiske vidundere du skal opleve, oplevelser i Tyrkiet, must see steder i Tyrkiet, de mest unikke steder i Tyrkiet,

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.