Bo og BoligNyheder

Se her: Pillepas ved rejse til Tyrkiet?

Har du behov for at medbringe medicin ved din rejse til Tyrkiet? Så er det en god idé at undersøge reglerne omkring dette først. Vi har undersøgt sagen nærmere.

Når du rejser til udlandet, vil de fleste lande kræve en forklaring på, hvorfor du rejser med medicin. Myndighederne er især særlig forsigtig omkring medicin med euforiserende stoffer pga. stoffernes misbrugspotentiale. Du kan spørge på apoteket eller hos din læge, hvis du er i tvivl, om din medicin indeholder euforiserende stoffer.

De enkelte lande fastsætter selv deres regler og det er derfor dit eget ansvar at undersøge reglerne for indførsel af medicin i det pågældende land. Dette kan man gøre ved landets ambassade i Danmark.

Pillepasset er ikke gyldigt i Tyrkiet

Et pillepas er dokumentation for, at den medbragte medicin er til dit eget brug, som du på forlangende kan vise myndighederne ved indrejse. Pillepasset gør det lettere at rejse med medicin til andre lande omfattet Schengen-samarbejdet. Attesten kan fås på apoteket og er gratis.

Desværre er Tyrkiet ikke omfattet af dette samarbejde og pillepasset anerkendes derfor ikke ved indrejse med medicin til Tyrkiet. Derimod kan du fra din egen læge få udstedt en medicin attest.

Se hvilke lande der er omfattet af Schengen-samarbejdet her

Medbring en medicinattest udstedt fra din egen læge

Den Tyrkiske Ambassade i Danmark oplyser at ved indrejse til Tyrkiet med medicin, skal man medbringe en medicinattest. Denne kan man få udstedt en fra sin egen læge mod et gebyr.

Medicinattesten er også gældende i andre lande, hvor pillepasset ikke anerkendes. Reglerne kan dog igen variere fra land til land, da landende selv fastsætter deres regler. Husk derfor altid at kontakte det pågældende lands ambassade inden du rejser.

Vi har kontaktet Den Tyrkiske Ambassade via mail og fået følgende svar:

tyrkiet, pillepas, medicinattest, medicin i tyrkiet, rejse med medicin, regler
Tyrkiet kræver altså at medicinattesten minimum er på engelsk og at den som minimum beskriver
a) den behandling som medicinen er udskrevet til
b) den daglige dosis der er ordineret.
c) Antallet af flasker/pakninger som skal medbringes til Tyrkiet af den pågældende medicin.

Desuden skal den ovennævnte attest være skrevet højst 2 uger før afrejsen til Tyrkiet. Bemærk venligst, at det ikke er tilladt at indføre medicintyperne Ketodon og Ketegor.

Referencer:

Frimodt, Steen. TYRKIET, INFORMATION OG REJSETIP. 1st ed. Copenhagen: Den tyrkiske Ambassade, Afdelingen for Kultur og Turisme, 2007. Web. 2 Sept. 2016.

“Medicin Med Euforiserende Stoffer – Hvad Gør Man Ved Rejse Til Udlandet?”. Apoteket.dk. N.p., 2016. Web. 2 Sept. 2016.

“Medicin På Rejsen”. Um.dk. N.p., 2016. Web. 2 Sept. 2016.

“Om Pillepasset – Apoteket.Dk”. Apoteket.dk. N.p., 2016. Web. 2 Sept. 2016.

“Rejse Og Ophold – FAQ”. Tyrkiet.um.dk. N.p., 2016. Web. 2 Sept. 2016.

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.