Se her: Pillepas ved rejse til Tyrkiet?

Har du behov for at medbringe medicin ved din rejse til Tyrkiet? Så er det en god idé at undersøge reglerne omkring dette først. Vi har undersøgt sagen nærmere.

Når du rejser til udlandet, vil de fleste lande kræve en forklaring på, hvorfor du rejser med medicin. Myndighederne er især særlig forsigtig omkring medicin med euforiserende stoffer pga. stoffernes misbrugspotentiale. Du kan spørge på apoteket eller hos din læge, hvis du er i tvivl, om din medicin indeholder euforiserende stoffer.

De enkelte lande fastsætter selv deres regler og det er derfor dit eget ansvar at undersøge reglerne for indførsel af medicin i det pågældende land. Dette kan man gøre ved landets ambassade i Danmark.

Pillepasset er ikke gyldigt i Tyrkiet

Et pillepas er dokumentation for, at den medbragte medicin er til dit eget brug, som du på forlangende kan vise myndighederne ved indrejse. Pillepasset gør det lettere at rejse med medicin til andre lande omfattet Schengen-samarbejdet. Attesten kan fås på apoteket og er gratis.

Desværre er Tyrkiet ikke omfattet af dette samarbejde og pillepasset anerkendes derfor ikke ved indrejse med medicin til Tyrkiet. Derimod kan du fra din egen læge få udstedt en medicin attest.

Se hvilke lande der er omfattet af Schengen-samarbejdet her

Medbring en medicinattest udstedt fra din egen læge

Den Tyrkiske Ambassade i Danmark oplyser at ved indrejse til Tyrkiet med medicin, skal man medbringe en medicinattest. Denne kan man få udstedt en fra sin egen læge mod et gebyr.

Medicinattesten er også gældende i andre lande, hvor pillepasset ikke anerkendes. Reglerne kan dog igen variere fra land til land, da landende selv fastsætter deres regler. Husk derfor altid at kontakte det pågældende lands ambassade inden du rejser.

Vi har kontaktet Den Tyrkiske Ambassade via mail og fået følgende svar:

tyrkiet, pillepas, medicinattest, medicin i tyrkiet, rejse med medicin, regler
Tyrkiet kræver altså at medicinattesten minimum er på engelsk og at den som minimum beskriver
a) den behandling som medicinen er udskrevet til
b) den daglige dosis der er ordineret.
c) Antallet af flasker/pakninger som skal medbringes til Tyrkiet af den pågældende medicin.

Desuden skal den ovennævnte attest være skrevet højst 2 uger før afrejsen til Tyrkiet. Bemærk venligst, at det ikke er tilladt at indføre medicintyperne Ketodon og Ketegor.

Referencer:

Frimodt, Steen. TYRKIET, INFORMATION OG REJSETIP. 1st ed. Copenhagen: Den tyrkiske Ambassade, Afdelingen for Kultur og Turisme, 2007. Web. 2 Sept. 2016.

“Medicin Med Euforiserende Stoffer – Hvad Gør Man Ved Rejse Til Udlandet?”. Apoteket.dk. N.p., 2016. Web. 2 Sept. 2016.

“Medicin På Rejsen”. Um.dk. N.p., 2016. Web. 2 Sept. 2016.

“Om Pillepasset – Apoteket.Dk”. Apoteket.dk. N.p., 2016. Web. 2 Sept. 2016.

“Rejse Og Ophold – FAQ”. Tyrkiet.um.dk. N.p., 2016. Web. 2 Sept. 2016.

6 thoughts on “Se her: Pillepas ved rejse til Tyrkiet?

 • 3. august 2017 kl. 13:44
  Permalink

  Virkelig godt at der er lagt dokumentation ind i form af officiel mail 👍🏻

 • 4. juli 2018 kl. 10:38
  Permalink

  Tak for info. Så det vil sige, at “almindelig” medicin som ikke er vanedannende eller euforiserende, må man gerne tage med? Altså ppiller, hovedpinepiller, angstmedicin mv?

  • 10. juli 2018 kl. 2:10
   Permalink

   Ja det vil det sige.

 • 6. april 2019 kl. 15:12
  Permalink

  Hvad med insulin(Sprøjter og kanyler), må man også tage det med uden attest.

  • 17. april 2019 kl. 15:37
   Permalink

   Hej Birthe

   Vi kan kun oplyse det som står i denne artikel. Har du yderlig spørgsmål skal vi henvise til du kontaktet ambassaden for svar.

   Mvh Alanya.Dk

 • 10. april 2019 kl. 14:18
  Permalink

  Når ambassaden skriver “Please kindly note that the aforesaid prescription must have been obtained within a max time of 2 weeks before the start of the journey to Turkey” tror jeg ikke det betyder at du skal have medicinattesten senest 2 uger før din rejse. Jeg tror de siger at du ikke kan få medicin der er udskrevet tidligere end 2 uger med, før din udrejse.

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.