Hospitaler i Alanya

På hospitalerne i Alanya dækker det gule- og  blå sygesikringsbevis ikke.

Det er derfor vigtigt at man tegner en rejseforsikring som dækker i Tyrkiet, ofte kaldt Udvidet Europa hos de fleste forsikringsselskaberne.

Der er stor forskel på de forskellige forsikringer som man kan tegne, og hvad de dækker, og ikke mindst hvor længe de dækker. De fleste forsikringer har ekstra tillæg, hvis man rejser mere end 4 uger i træk.

Hospitalskoder til boligejere.

hospitalskode_baskent_hospital
Baskents hospitalskode

Er man boligejer i Alanya, kan det være en god ide at få lavet en hospitalskode. Koden får man lavet på det hospital man ønsker at benytte i tilfælde af ulykke eller sygdom. På hospitalet registrerer man sin bolig, og får efterfølgende en magnet med et nummer på. Nummeret er din hospitalskode og ved ulykke eller sygdom i hjemmet, ringer man til hospitalet og oplyser sin kode. Fordelen ved koden er at man ikke skal oplyse sin tyrkiske adresse, når man ringer til hospitalet, du skal blot oplyse koden, som er registret på din adresse. Husk derfor også at koden kun kan bruges når man befinder sig på adressen.

 

Alamcentralen 1-1-2

Kommer man til skade, har Tyrkiet heldigvis det samme telefonnummer til alarmcentralen som i Danmark, nemlig 1-1-2. Man kan ringe til alarmcentralen fra sin danske telefon, og man skal ikke trykke 0090 foran for at komme igennem. Når man ringer til alarmcentralen anbefales det, hvis muligt, at få hjælp fra en tyrker, da ikke alle på alarmcentralen kan snakke engelsk.

Skandinavisk personale

Alle privat hospitalerne har engelsktalende personale. De store privathospitaler har i Alanya også ansat skandinavisk talende personale, f.eks har Baskent en dansk kvinde ansat. Nogle hospitaler tilbyder at kontakte dit forsikringsselskab for dig, hvilket kan være en stor hjælp, når man står i en nødsitaution på et tyrkisk hospital i Alanya.


4 thoughts on “Hospitaler i Alanya

 • 14. October 2015 at 8:52
  Permalink

  Hej. Vi har også en hospitalskode til Anadolu, men det hjælper ikke nå nattevagten ikke kan engelsk.
  Så er der kun en taxi og de virker hurtigere en end ambulance.
  Hilsen
  Jan Mertz

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.