AugustFerie tipsJuliJuniNyheder

5 Råd til at undgå dårlig mave og sygdom på ferien

Det er de færreste som ønsker at blive syg eller få dårlig mave på ferien.

Ferie er fritid og kvalitetstid, som man gerne vil undgå at bruge på lange besøg på toilettet og sygdom i sengen.

Ved at følge nogle enkle gode råd, er det muligt at forebygge dårlig mave og sygdom, så ferie kan blive en succes for hele familien. Det handler om at tænke sig om, bruge den sunde fornuft og ikke overskride sine grænser, bare fordi man er på ferie.

Efes øl, Eves pilsner, alt om alanyas øl, alt om efes pilsner, tyrkisk parlør, lær tyrkisk,

5 Råd til at undgå dårlig mave og sygdom på ferien

 1. Drik købevand på flaske. Vandet fra hanen har en anden bakterieflora end vi er vant til i Europa, og det er derfor nemt at blive syg, hvis man drikker det. Sørg samtidig for at drikke masser af vand (fra flaske eller filter) gerne 1,5-3 liter om dagen, for ikke at dehydrer eller får et hedeslag i sommer varmen.
 2. Vask og sprit hænder ofte. Tyrkerne sætter stor ære i at give hånd, og på den måde spredes bakterier hurtigt. Mange restauranter udleverer vådservietter før/efter maden, så der er mulighed for at rengøre hænderne.
 3. Den rigtig klorbalance er afgørende for en god badeoplevelse og et godt helbred. Poolen bør tilsættes klor ca. 1 gang om dagen og helst tidligt om morgenen, da kloren ellers kan fordampe i løbet af dagen, på grund af de høje temperaturer. En forkert klorbalance kan nemt give øreproblemer. I værste fald kan det gøre dig syg, både hvis der er for meget klor i vandet eller for lidt. Kroppen kan ikke tåle for meget klor og for lidt klor, gør at ikke alle bakterier dør. Spørg eventuelt hvor du bor, hvordan de fører kontrol.
 4. Øl, drinks og cocktails er en naturlig del af manges ferie. Men ligesom derhjemme rådes du til ikke at blande for mange typer alkohol, da tømmermænd bliver meget værre når det er 30 grader udenfor. Det anbefales også at drikke alt igennem sugerør, da mange steder vasker deres glas op i hånden.
 5. Spis kun mad, der er gennemstegt eller kogt, og tilberedt kort tid før servering, dette er særlig vigtigt med fisk, skalddyr og kylling. Frugt og grønt bør være skrællet eller skyllet i rent vand.

Læs også >> Sådan undgår du hedeslag i varmen

sygeforsikring Tyrkiet, tyrkisk sygeforsikring, sygeforsikring, forsikring, tyrkisk forsikring, forsikring alanya,

Hvis uheldet er ude

Læge: Hver fjerde tror det blå kort dækker i Tyrkiet, men det gør det ikke, da det er udenfor EU. For at være dækket på ferien skal du have en tegnet en sygeforsikring der dækker i udlandet, ellers kan du betale kontant hos lægen eller på hospitalet. Der er mange læger og hospitaler i Alanya med personale der snakker engelsk.

Apotek alanya, enerji apotek alanya, pharmacy alanya, alanya pharmacy, Enerji Ezcane, månendens virksomhed, virksomhed i alanya, alanya dk, alanya, alanya tyrkiet,
Yasin er uden tvivl Alanyas mest smilende apoteker. Derudover snakker han flydende tysk og engelsk.

Apotek: Hedder på tyrkisk ezcane. De fleste apoteker har engelsk talende medarbejdere. Størstedelen af alt medicin i Tyrkiet er ikke receptpligtig. På apoteket kan du købe loperamid og imodium til at få maven tilbage i god stand.

I Alanya er der altid min. 1 døgnåben apotek. Hvilket apotek det er forskelligt fra dag til dag. Ved de lukkede apoteker kan man se adresse og navn på dagens døgnåben apotek. Størstedelen af medicinen i Tyrkiet er ikke receptpligtig. Det er vigtigt ikke at blande eller prøve nyt medicin uden sin danske læges godkendelse. Læs mere i artiklen Døgnapoteker.

Læs også:

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

 • Undgå sygdom på ferien
 • Undgå dårlig mave på ferien
 • Ferie i Alanya
 • Apotek i Alanya
 • Sygehus i Alanya
 • Hospital i Alanya

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.