Mücver – Tyrkiske grøntsagsfrikadeller med kartofler
Mücver er tyrkisk grøntsagsfrikadeller med kartofler.
Mücver kan serveres til middagen, puttes i madpakken og er en god sund snack til vegetarer.
Selvom ingredienserne er simple, så smager mücver super godt og du kan nemt give dem et personligt twist ved at tilsætte mere eller mindre af en grøntsag eller krydderurt, som du elsker.
Mücver er også perfekte til madpakken eller picnicen, fordi de smager godt både kolde og varme.
Dette er kun én af mange tyrkiske opskrifter, som vi har lavet og oversat til dansk siden 2015. Hvis du gerne vil se flere tyrkiske opskrifter, så klik her.
Læs også >> Oversigt: De 10 mest populære krydderier i tyrkisk madlavning
Opskrift på Mücver – Tyrkiske grøntsagsfrikadeller
🍽 4 personer ⏱ 20 min 🌱 Vegetarisk
INGREDIENSER
3 mellemstore kartofler
1 lille potte dild
1 lille potte bredbladet persille
1 stk forårsløg
2 dl revet ost
2 æg
3 spsk mel
½ tsk. chilipulver/flager
1 tsk salt
1 tsk peber
Andet:
Kartoflerne kan også skiftes ud med squash eller gulerødder.
FREMGANGSMÅDE
Riv kartoflerne på et groft rivejern og vrid væden fra.
Dild, persille og forårsløg hakkes fint og vendes i kartoflerne sammen med æg, revet ost og krydderier. Tilsæt mel.
Hæld lidt olie på panden og fordel dejen med en spiseske på panden.
Steg ved svag varme, indtil de får en gylden farve på begge sider.
Serveringsforslag:
Servere Mücver sammen med en lækker salat, grillet kyllingespyd eller en cremet græskar hummus og frisk bagt brød.
Kun fantasien sætter grænser for hvad du kan spise Mücver sammen med.
Afiyet olsun!
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!
Denne artikel omhandler:
- Tyrkisk mad
- Tyrkiske opskrifter
- Mad fra Tyrkiet
- Grøntsagsfrikadeller med kartofler
- Vegetarisk mad
- Tyrkiske grøntsagsfrikadeller
- Tyrkiske kartoffel frikadeller
- Mücver
- Opskrifter på tyrkisk mad
- Mad med tyrkisk inspiration
- Hvad spiser man i Tyrkiet
PIN IT!