Forretter / MezzeHovedretterTyrkisk mad og opskrifterTyrkiske opskrifter

Opskrift: Tyrkiske grøntsagsfrikadeller med kartofler – Mücver

Mücver er tyrkisk grøntsagsfrikadeller med kartofler.

Mücver kan serveres til middagen, puttes i madpakken og er en god sund snack til vegetarer.

Selvom ingredienserne er simple, så smager mücver super godt og du kan nemt give dem et personligt twist ved at tilsætte mere eller mindre af en grøntsag eller krydderurt, som du elsker.

Mücver er en klassisk tyrkisk ret, der ofte serveres som en forret, snack eller en let hovedret. Mücver er også perfekte til madpakken eller picnicen, fordi de smager godt både kolde og varme. Serveret med en frisk yoghurt- eller tzatziki-dip bliver mücver hurtigt et hit blandt gæsterne.

Dette er kun én af mange tyrkiske opskrifter, som vi har lavet og oversat til dansk. Hvis du gerne vil se flere tyrkiske opskrifter, så klik her.

Læs også >> Oversigt: De 10 mest populære krydderier i tyrkisk madlavning

Opskrift på Mücver – Tyrkiske grøntsagsfrikadeller

🍽 4 personer ⏱ 20 min 🌱 Vegetarisk


INGREDIENSER

3 mellemstore kartofler
1 lille potte dild
1 lille potte bredbladet persille
1 stk forårsløg
2 dl revet ost
2 æg
3 spsk mel
½ tsk. chilipulver/flager
1 tsk salt
1 tsk peber

Andet:

Kartoflerne kan også skiftes ud med squash eller gulerødder.


FREMGANGSMÅDE

Riv kartoflerne på et groft rivejern og vrid væden fra.

Dild, persille og forårsløg hakkes fint og vendes i kartoflerne sammen med æg, revet ost og krydderier. Tilsæt mel.

grøntsagsfrikadeller med kartofler, grøntsagsfrikadeller med kartofler, Grønsagsfrikadeller med kartofler, kartoffeldeller, kartoffelfrikadeller, Mücver kartofeldeller, frikadeller med kartofler, tyrkiske frikadeller, tyrkiske frikadeller mucver, Mücver fra tyrkiet, tyrkiske Mücver, Grønsagsfrikadeller med kartoffler grønsagsfrikadeller, tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad

Hæld lidt olie på panden og fordel dejen med en spiseske på panden.

grøntsagsfrikadeller med kartofler, grøntsagsfrikadeller med kartofler, Grønsagsfrikadeller med kartofler, kartoffeldeller, kartoffelfrikadeller, Mücver kartofeldeller, frikadeller med kartofler, tyrkiske frikadeller, tyrkiske frikadeller mucver, Mücver fra tyrkiet, tyrkiske Mücver, Grønsagsfrikadeller med kartoffler grønsagsfrikadeller, tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad

Steg ved svag varme, indtil de får en gylden farve på begge sider.

Serveringsforslag:

Servere Mücver sammen med en lækker salat, grillet kyllingespyd eller en cremet græskar hummus og frisk bagt brød.

Kun fantasien sætter grænser for hvad du kan spise Mücver sammen med.

Afiyet olsun!

grøntsagsfrikadeller med kartofler, grøntsagsfrikadeller med kartofler, Grønsagsfrikadeller med kartofler, kartoffeldeller, kartoffelfrikadeller, Mücver kartofeldeller, frikadeller med kartofler, tyrkiske frikadeller, tyrkiske frikadeller mucver, Mücver fra tyrkiet, tyrkiske Mücver, Grønsagsfrikadeller med kartoffler grønsagsfrikadeller, tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad

Mücver i det Osmanniske Køkken

Mücver var en af de vigtigste retter på de osmanniske middagsborde. Retten blev lavet med hakket kød eller forskellige grøntsager, hvilket gav en stor variation i smag.

Selvom mücver i dag mest kendes som en ret lavet med squash, var det i det osmanniske køkken faktisk en madlavningsteknik. I de osmanniske optegnelser blev det skrevet som mücmir, men udviklede sig til dagens betegnelse.

De mest almindelige varianter i det osmanniske køkken blev lavet med aubergine, kadayif (ovnbagt strimlet dej), æg, hakket kød, lever eller grønne bønner. Den specielle stegepande, som blev brugt til at forme æggene i små skåle, blev kaldt mücver-tavası.

I gamle kogebøger blev mücver ofte kategoriseret sammen med kødboller, da opskrifterne typisk bestod af hakket kød, æg og mel – altså ikke kun som en grøntsagsret.

I dag steges mücver oftest, men der er også en tendens til at bage dem i ovnen med lidt olie som et sundere alternativ.

Tyrkiske retters brug af grøntsager

Tyrkerne er mestre i at udnytte grøntsagernes fulde potentiale i deres køkken.

Med en madkultur, der er dybt forankret i friske råvarer og sæsonens grøntsager, formår de at skabe retter, der både er nærende og fulde af smag. Fra de velkendte fyldte grøntsager som dolma, hvor auberginer, peberfrugter og tomater fyldes med krydret ris og urter, til de simple, men smagfulde salater som çoban salatası, bringer det tyrkiske køkken grøntsager i centrum.

Tyrkerne er også kendt for deres kreative brug af grøntsager i retter som imam bayıldı – en aromatisk ret med auberginer, tomater og løg – eller deres mange variationer af børek, hvor spinat og andre grøntsager ofte spiller hovedrollen.

Selv i gryderetter og supper er grøntsager en naturlig del af smagsuniverset. Denne dygtighed stammer ikke kun fra tradition, men også fra en dyb respekt for naturens ressourcer og en forståelse for, hvordan man kan fremhæve hver grøntsags unikke smag og tekstur.

All inclusive i Tyrkiet

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkiet

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Grøntsagsfrikadeller med kartofler
  • Vegetarisk mad
  • Tyrkiske grøntsagsfrikadeller
  • Tyrkiske kartoffel frikadeller
  • Mücver
  • Opskrifter på tyrkisk mad
  • Mad med tyrkisk inspiration
  • Hvad spiser man i Tyrkiet

PIN IT!

grøntsagsfrikadeller med kartofler, grøntsagsfrikadeller med kartofler, Grønsagsfrikadeller med kartofler, kartoffeldeller, kartoffelfrikadeller, Mücver kartofeldeller, frikadeller med kartofler, tyrkiske frikadeller, tyrkiske frikadeller mucver, Mücver fra tyrkiet, tyrkiske Mücver, Grønsagsfrikadeller med kartoffler grønsagsfrikadeller, tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad
error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.