Börek med spinat og løg
Börek er en af Tyrkiets mest populære snack.
En hver tyrkisk bager med respekt for sig selv, sælger altid minimum én slags börek.
Börek spises både som morgenmad og som snack i Tyrkiet, og den kan nydes både varm og kold. Börek kan laves med mange forskellig slags fyld, som f.eks fetaost/persille og spinat/løg.
Opskrift på Börek med spinat/løg:
1 pakke filodej (börek dej)
2 spinathoved/frossen spinat
3 løg
3 dl mælk
3 æg
lidt chili
olie til bradepande
evt. smør
Fremgangsmåde:
Start med først at lave fyldet og væsken. Fyldet: skær løgene i tern, svits til de er klare og tilføj da spinat sammen med chilli. Væske: Pisk mælk og æggene sammen.
Bradepanden smøres med olie og første lag dej ligges i.
Ca. 1/2 dl. væske smøres på dejen med en pensel.
Der tilføjes 1/4 del af fyldet.
2. lag af dej ligges i.
Ca. 1/2 dl. væske smøres på dejen med en pensel.
Der tilføjes 1/4 del af fyldet. Fortsæt sådan indtil du ikke har mere fyld.
Der sluttes af med det sidste væske. Tilføj evt smør på toppen, hvilket giver en sprød skorpe. Sæt bradepanden i ovnen på 200 grader i ca. 20 min. Tag den ud når den er gylden.
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!
- Tyrkisk mad
- Tyrkiske opskrifter
- Mad fra Tyrkiet
- Tyrkisk retter
- Tyrkisk börek
- Tyrkisk morgenmad
PIN IT!
Lukket for kommentarer.