AugustJuliNyhederNyt fra AlanyaOktoberSeptemberTyrkisk mad og opskrifter

Okra: I det tyrkiske køkken og historisk

En velsmagende delikatesse med sundhedsmæssige fordele

Okra, kendt som ladies fingers på englesk og som Bamya på tyrkisk, er en frugt med masser af personlighed. 

Okra trives især i varme klimaer og har sin oprindelse i Østasien, men den dyrkes også i områder som Vestafrika, Indien og Spanien. Denne plante er i familie med hibiscus og plantet udvikler sig til høje buske med gule blomster, der senere modnes til karakteristiske aflange, spidse frugter. 

Sæsonen for okra i Alanya strækker sig fra slutningen af juni til oktober måned og i den periode kan de findes på alle Alanya bazarer.

Okra: Smag og sundhed 

Okra har en mild smag og en let knasende tekstur, der gør den god i mange forskellige retter. En berømt okra-ret er “bamya yemeği” (oversat: okra fad) som er en velsmagende gryderet med okra som hovedingrediens. Okra bruges også i supper eller syltes. Du kan tilberede den på forskellige måder, f.eks kan den steges, grilles, dampes eller sauteres.

Okra er fyldt med vigtige vitaminer og mineraler. Den indeholder masser af A- og C-vitaminer, der er gode for din krop. Den har også vigtige mineraler som calcium, kalium, magnesium og fosfor. Okra er også rig på fiber, som er godt for fordøjelsen.

Men okra er mere end bare god mad – den har også mange sundhedsmæssige fordele. Udover at hjælpe fordøjelsen og styrke immunsystemet, bidrager dens næringsstoffer og vitaminer til din generelle sundhed. Så okra er ikke kun lækkert, det er også godt for din krop og velvære.

Okra’s naturlige fortykningsmiddel

I årtier har landene i Nordafrika vist, hvordan man udnytter okraens naturlige evne til at gøre retter tykker uden brugen af mel. Den umodne frugt indeholder en naturlig geléagtig saft, som virker som et optimal fortykningsmiddel, pga af det høje indhold af naturlig stivelse.

Okra kan ikke spises rå, da den har en udtalt bitterhed, men når den anvendes i gryderetter eller supper, tilføjer den en mild og delikat smag til retterne. Okra tilføjer også en lækker visuel tiltrækning til retterne. 

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Friske okra
  • Hvad er okra
  • Hvordan tilbereder man okra
  • Opskrifter med okra
  • Alanyas tropiske frugter fra Alanya
  • Tropiske grøntsager fra Tyrkiet
  • Tyrkisk mad
  • Det tyrkiske køkken

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.