SalatTyrkisk mad og opskrifterTyrkiske opskrifter

Opskrift: Tyrkisk hyrde salat – Çoban salatası

Denne tyrkiske hyrde salat serveres på restauranter og i private hjem over hele Tyrkiet.

Çoban salatası er den mest udbredte salat i Tyrkiet – måske fordi den smager så godt.

Kombinationen af friske tomater, peberfrugter, løg og agurker gør salaten er utrolig frisk. Derudover er den SUUUUPER nem at lave.

Du skal bruge tomater, agurker, peberfrugter og løg til at lave salaten, MEN har du f.eks ingen peberfrugter eller er du ikke en stor fan af løg, så kan du nemt undlade det, du ikke ønsker i din salat.

Er du vild med persille, mynte eller dild så kan de også sagtens tilføjes i salaten.

Det der giver salaten sin perfekte finish er den tyrkiske granatæble sirup / nar ekşisi, som er en dressing, der kan købes i alle tyrkiske supermarkeder. Er du på ferie, så husk at købe et par flasker med hjem! Der er også nogle orientalske supermarkeder i Danmark, som sælger denne lækre salatdressing, som naturligvis kan bruges i alle former for salat.

Denne salat har fået navnet tyrkisk hyrde salat, fordi Çoban er det tyrkisk ord for hyrde, derfor oversætter vi den til hyrde salt.

Tyrkisk salat, tyrkisk hyrde salat, tyrkisk coban salat, opskrift på tyrkisk salat, tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrifter på tyrkisk salat, tyrkisk salt med tomat og agurk, alanya salat, salater fra tyrkiet, nemme opskrifter på salat, anderledes salat
Opskrift på Tyrkisk hyrde salat (Çoban salatası)

👤 4 personer 🕚 10 min 🌱 Vegetarisk 🍴Salat


INGREDIENSER

4 tomater
1 løg
2 grønne peberfrugter
1 agurk
1 tsk salt
Saften fra en halv citron
Olivenolie
Chiliflager
Granatæble sirup (nar ekşisi)


FREMGANGSMÅDE

Rens/vask grøntsagerne og hak dem i tern.

Drys salt udover grøntsagerne. Pres saften fra citronen over grøntsagerne.

Bland salaten grundigt, så salt og citron bliver fordelt.

Anretning:

Anret salaten på et fad eller i en stor dybtallerken.

Hæld olivenolie og granatæble sirup over salaten. Du bestemmer selv mængden, men heller for lidt, end for meget.

Drys chiliflager over salaten før servering.

Afiyet olsun!

Har du børn med i køkkenet?

Vil du gerne have din børn med i køkkenet, så er denne salat en super nem ret, som I kan lave sammen. Når børnene er gammel nok til at håndtere en kniv, så kan de lave denne salat.

Mange eksperter mener at det er nemmere at få børn til at spise maden, hvis de selv har været med til at lave den. Hvis du gerne vil have dine børn til at spise salat, så lav denne tyrkiske hyrde salat.

PIN IT!

Tyrkisk salat, tyrkisk hyrde salat, tyrkisk coban salat, opskrift på tyrkisk salat, tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrifter på tyrkisk salat, tyrkisk salt med tomat og agurk, alanya salat, salater fra tyrkiet, nemme opskrifter på salat, anderledes salat

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk salat
  • Tyrkisk hyrde salat
  • Tyrkiske opskrifter
  • Opskrifter på tyrkisk mad
  • Mad fra Tyrkiet

Billederne er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk, tyrkiske opskrifter og danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.