Vinterens delikatesse i Alanya: Hamsi fisk
Alanya er en by med forskellige delikatesser alt efter sæson.
Om vinteren er en af de største delikatesser hamsi fisk.
Hamsi er det tyrkiske ord for ansjoser. De små fisk kan købes på mange af Alanyas restauranter, hvor de serveres med salat og brød.
Men du kan også helt simpelt lave dem selv. Det er super nemt!
Hamsi fisk kan købes på Alanya´s fiskemarkedet i sæsonen oktober – marts. Fisken kan købes rengjort. Prisen for 1 kg hamsi i højsæsonen ligger på omkring 25 tl.
Hamsi kan enten tilberedes i ovnen med olie og salt eller på panden paneret i mel og salt. Vi har opskriften på Hamsi på panden til dig her.

Sådan spiser du Hamsi
De fleste tyrkere spiser hamsi med knoglerne indeni, men ønsker man ikke dette, er knoglerne nemme at pille ud efter tilberedning. Citron og en frisk salat er det perfekte tilbehør til hamsi.
Hamsi stammer fra Sortehavet og på dansk er det ansjoser. Når vandet bliver varmere, immigrere hamsi og det er derfor kun muligt at få dem om vinteren.
Læs også >> Tyrkiske fisk, shopping og parlør

Køb af fisk og tilberedning
De 2 bedste steder i Alanya at købe fisk er i Fiskehallerne på Kleopatra siden eller i Metro i Oba.
I Alanya tilbyder alle fiske forhandlere at rense dine købe fisk gratis for dig, så med mindre du har en rigtig god grund til ikke at ønske det, så er det en service som gør det meget nemmere at købe fisk i Alanya.
Fisk forhandles efter kilo eller styk pris i Alanya. Prisen er står på skilte ved fisken og vejes derefter, så du får den præcise pris på dine ønsket indkøb.
Fisk er perfekte til både grill, stegning eller en tur i ovnen sammen med sæsons grøntsager.

Hvis de er for små, så lad hver at købe dem.
Os som forbrugere bør være mindst ligeså opmærksomme på fiskenes størrelse, som fiskerne selv skal være.
Hvis vi forbrugere undgår at købe for små fisk som er under minimum grænsen, medvirker vi til at sikre denne del af handlen stopper og de små fisk får lov at leve videre i havet. Dermed er vi også med til at sikre flere fisk i fremtiden have.
Størrelses krav:
Ansjoser: 9 cm
Sardiner: 11 cm
Heste makrel: 13 cm
Pighvar: 45 cm
Muller: 13 cm
Bonito: 25 cm
Sværdfisk: 125 cm
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook!
Denne artikel omhandler:
- Hamsi fisk
- Tyrkisk fisk
- Tyrkisk mad
- Delikatesser i Tyrkiet
- Delikatesser i Alanya
Lukket for kommentarer.