Vinterens delikatesse i Alanya: Hamsi fisk

Alanya er en by med forskellige delikatesser alt efter sæson.

Om vinteren er en af de største delikatesser hamsi fisk.

Hamsi er det tyrkiske ord for ansjoser. De smp fisk kan købes på mange af Alanyas restauranter, hvor de serveres med salat og brød.

Men du kan også helt simpelt lave dem selv. Det er super nemt!

Hamsi fisk kan købes på Alanya´s fiskemarkedet i sæsonen oktober – marts. Fisken kan købes rengjort. Når der er god fangst koster de ca. 5 TL pr. Kg, når der er dårlig fangst koster de ca. 10 TL. pr. kg.

Hamsi kan enten tilberedes i ovnen med olie og salt eller på panden paneret i mel og salt.

Alanyas delikatesser, fisk fra alanya, hamsi, hamsi fisk, hamsi fisken, hvad er hamsi, hvor kan jeg købe hamsi, fisk fra tyrkiet, tyrkiske opskrifter, fiske opskrifter fra tyrkiet, fakta om alanya, tips til alanya, gode råd alanya, guide til alanya. ferie i alanya, alt om alanya, alanya.dk, alanya dk
Hamsi fisk i ovnen
Sådan spiser du Hamsi

De fleste tyrkere spiser hamsi med knoglerne indeni, men ønsker man ikke dette, er knoglerne nemme at pille ud efter tilberedning.

Hamsi stammer fra Sorte havet og på dansk er det ansjoser. Når vandet bliver varmere, immigere hamsi og det er derfor kun muligt at få dem om vinteren.

Citron og en frisk salat er det perfekte tilbehør til hamsi.

Se også: Tyrkiske fisk, shopping og parlør

Køb af fisk og tilberedning

De 2 bedste steder i Alanya at købe fisk er i Fiskehallerne på Kleopatra siden eller i Metro i Oba.

I Alanya tilbyder alle fiske forhandlere at rense dine købe fisk gratis for dig, så med mindre du har en rigtig god grund til ikke at ønske det, så er det en service som gør det meget nemmere at købe fisk i Alanya.

Fisk forhandles efter kilo eller styk pris i Alanya. Prisen er står på skilte ved fisken og vejes derefter, så du får den præcise pris på dine ønsket indkøb.

Fisk er perfekte til både grill, stegning eller en tur i ovnen sammen med sæsons grøntsager.

Hvis de er for små, så lad hver at købe dem.

Os som forbrugere bør være mindst ligeså opmærksomme på fiskenes størrelse, som fiskerne selv skal være.

Hvis vi forbrugere undgår at købe for små fisk til at overholde minimum grænsen, medvirker vi til at sikre denne del af handlen stopper og de små fisk får lov at leve videre i havet, til de er korrekt størrelse. Dermed er vi også med til at sikre flere fisk i fremtiden have.

Størrelses kræv:

Ansjoser: 9 cm

Sardiner: 11 cm

Heste makrel: 13 cm

Pighvar: 45 cm

Muller: 13 cm

Bonito: 25 cm

Sværdfisk: 125 cm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.