Opskrift: Tyrkiske ansjoser på panden (Hamsi Tava)

Vinter i Tyrkiet betyder at sæsonen for Hamsi er på sit højeste.

Hamsi, på danske bare kendt som ansjoser, er en af de mest populære fiskearter i Tyrkiet.

Ansjoser er en fisk med utrolig meget smag og derfor er tilberedningen også meget simpel, da der ikke behøver tilføjes særligt meget.

I dette indlæg får du opskriften på Tyrkiske ansjoser på panden, på tyrkisk kendt som Hamsi Tava.

Læs også >> Vinterens delikatesse i Alanya: Hamsi fisk

Sådan spiser du ansjoser i Tyrkiet

De fleste tyrkere spiser hamsi med knoglerne indeni, men ønsker man ikke dette, er knoglerne nemme at pille ud efter tilberedning. Denne lækre fiskeret spises ofte sammen med frisk hvid brød, citron og salater, f.eks den tyrkiske hyrde salat.

Hamsi stammer fra Sorte havet og på dansk er det ansjoser. Når vandet bliver varmere i Sortehavet, immigrere hamsi og det er derfor kun muligt at få dem om vinteren i Tyrkiet. Hamsi er en lille foderfisk, der har 144 arter i 17 slægter.

Hamsi, tyrkiske fisk, tyrkiske fiskeopskrifter, udenlandske fiske opskrifter, opskrifter på ansjoser, opskrift på ansjos, stegte ansjoser, mad fra Tyrkiet, Tyrkisk mad, udenlandske opskrifter

Opskrift på Tyrkiske ansjoser i Pande (Hamsi)

👤 4 personer 🕚 20 min 🐟 Fisk 🍴Hovedret


INGREDIENSER

1 kg friske ansjoser

3 dl majsmel

2 spsk olivenolie

1/2 tsk salt

1 citron skåret i både


FREMGANGSMÅDE

Rengør ansjoserne og skyl dem godt (i Tyrkiet rengøre fiskemanden ansjoserne for dig gratis når du køber dem)

Drys salt på ansjoserne.

Hamsi, tyrkiske fisk, tyrkiske fiskeopskrifter, udenlandske fiske opskrifter, opskrifter på ansjoser, opskrift på ansjos, stegte ansjoser, mad fra Tyrkiet, Tyrkisk mad, udenlandske opskrifter

Hæld majsmelet i en skål og bland ansjoserne godt i majsmelet. Alle ansjoserne skal være dækket pænt og jævnt.

Hæld olivenolien i en stor stegepande og varm olien op til middel varme.

Hamsi, tyrkiske fisk, tyrkiske fiskeopskrifter, udenlandske fiske opskrifter, opskrifter på ansjoser, opskrift på ansjos, stegte ansjoser, mad fra Tyrkiet, Tyrkisk mad, udenlandske opskrifter

Læg ansjoserne side om side på panden og steg dem indtil de er gyldne.

Hamsi, tyrkiske fisk, tyrkiske fiskeopskrifter, udenlandske fiske opskrifter, opskrifter på ansjoser, opskrift på ansjos, stegte ansjoser, mad fra Tyrkiet, Tyrkisk mad, udenlandske opskrifter

Tag dem af panden og servere dem varme.

Anretning:

Servere sammen med frisk hvid brød, citron og salat.

Afiyet olsun!

Tyrkiske ansjoser fra Sortehavet

Tyrkiet er omgivet af 3 have; Sortehavet, Det Ægæiske Hav og Middelhavet. Af disse tre have er Sortehavet det koldeste og kulde betyder fed fisk. Jo koldere havet er, jo federe er fisken.

Hamsi-perioden i Tyrkiet er fra november til februar, hvor Sortehavet er i sin koldeste periode. I Tyrkiet siger man, at hvis du skal spise ‘Hamsi Tava’, så vent til årets første sne.

PIN IT!

Hamsi, tyrkiske fisk, tyrkiske fiskeopskrifter, udenlandske fiske opskrifter, opskrifter på ansjoser, opskrift på ansjos, stegte ansjoser, mad fra Tyrkiet, Tyrkisk mad, udenlandske opskrifter

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkiske fiskeretter
  • Tyrkiske ansjoser
  • Tyrkiske opskrifter på fisk
  • Opskrifter på tyrkisk mad
  • Mad fra Tyrkiet

Billederne er udarbejdet af Alanya.Dks tyrkiske opskrifter. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.