5 rigtige og 5 forkerte myter om solcreme

Der findes mange forskellige myter om solcremer

Nogle er sande mens andre er falske.

Vi har samlet 10 myter om solcreme, som vi nu kan bekræfte eller aflive. Artiklen er skrevet i et reklame samarbejde med Douglas Beauty. På Douglas nye danske webshop finder du blandet andet solcremer til hele familie samt aftersun, til når huden har fået for meget sol.

Det første alle skal vide om solcremer er, at de ikke er en garanti for, at solen ikke skader dig.

At det er vigtigt at bruge solcreme er de fleste solbadere klar over. Men myterne om mængde, faktor-tal og hvornår solcremen er for gammel overskygger den reelle viden om den beskyttende solcreme, og det får nogle til at fravælge at bruge solcremer. Lad os får slået nogle myter om solcremer ihjel!

seværdigheder i alanya, alanya seværdiheder, oplevelser i alanya, Kleopatra stand, Cleopatra beach, Cleopatra strand, europas bedste strande,
Der er kræftfremkaldende midler i solcreme.

Falsk: Alle indholdsstoffer i cremen er godkendte. Det eneste skadelige, der kan være ved solcreme er, at nogle mennesker får kontaktallergi ved indholdsstofferne i cremen.

Solcreme kan skade miljøet

Sandt: Hvis du f.eks svømmer omkring et koralrev kan det være en god idé at være opmærksom på, at solcremen kommer ud i vandet, hvilket er uhensigtsmæssigt for miljøet.

Kan solcremen blive for gammel?, alanya, er solcrenem blevet for gammmel, kan solcreme blive for gammelt, alanya dk, palm beach alanya, suncharter, primo tours, ferie, ferie i alanya, guide til alanya, guide til tyrkiet, solcreme, gode råd til solcreme, myter om solcreme, alanya, alt om alanya, alanya dk, fakta om alanya
Faktoren blokerer ikke altid for UVA-røntgenstråler

Falsk: Faktoren skal altid beskytte med en tredjedel for UVA-stråling.

Solcreme kan blive for gammel

Sandt: Hold altid øje med, hvordan solcremen ser ud og lugter. Hvis den er frisk i både farve og duft, så kan du sagtens bruge den, du har stående fra sidste år. Solcreme kan holde i flere år, hvis du opbevarer den rigtigt, men skal selvfølgelig smides ud, hvis den har ligget i et varmt handskerum eller er blevet fyldt med sand.

tyrkiet, pillepas, medicinattest, medicin i tyrkiet, rejse med medicin, regler
Medicin kan gøre dig mere sårbar for stråling

Sandt: Der er mange slags medicin, som kan gøre dig ekstra følsom over for solskoldninger. Læs altid indlægssedlen på den medicin du tager og vær opmærksom, når du går ud i sommervejret.

Du kan spise dig fra en solskoldning

Falsk: Der er ingen vitaminholdige frugter eller lignende, der kan forhindre din hud i at blive ildrød, hvis du solbader uden at have solcremer på.

Myter on solcremer, rigtig og forkert om solcremer, bliver solcremer for gamle, fakta om solcremer, fakta om solen, fakta om solen,
Varedeklarationen kan holde mere end den lover

Falsk: Hvis der på solcremen står, at den er vandfast eller, at den holder hele dagen, så kan du godt regne med det. Alle solcremer på det danske marked skal være testede for de ting, der står på varedeklarationen.

Der kan selvfølgelig altid være brodne kar, men der er generelt en god kontrol med solcremer i Danmark. Gå efter svanemærket, der fortæller om solcremen er miljøvenlig og Astma Allergi Forbundets godkendelse.

Faktor-nummeret har ikke den store betydning

Sandt: Faktor 30 er ikke dobbelt så godt som faktor 15. Kig mindre på faktoren på din solcreme og mere på den mængde du smører på. Brug rigelige mængder ellers så falder effekten drastisk og dermed faktoren. Jo længere sydpå du kommer og jo tættere på Ækvator, jo højere faktor skal du have med i kufferten. Men under danske himmelstrøg er faktor 15 nok, hvis du har en gennemsnitlig hudtype.

Kan solcremen blive for gammel?, alanya, er solcrenem blevet for gammmel, kan solcreme blive for gammelt, alanya dk, palm beach alanya, suncharter, primo tours, ferie, ferie i alanya, guide til alanya, guide til tyrkiet, solcreme, gode råd til solcreme, myter om solcreme, alanya, alt om alanya, alanya dk, fakta om alanya
Dagcremer med faktor er ikke nok

Sandt: Du skal se på hvordan din dagligdag ser ud og vurdere ud fra det. Din creme skal leve op faktor-tallene. Læs desuden varedeklarationen: Nogle dagcremer beskytter kun mod UVA, som er medvirkende til, at du får rynker på huden.

At indtage D-vitamin er ikke en undskyldning for at skippe solcremen

Falsk: D-vitamin får man fra solen og kan ikke bruges i omvendt forstand ved at beskytte mod solen. D-vitamin producerer man hurtigt ved almindelig daglig færdsel eksempelvis på vej til og fra arbejde, og også når vi solbeskytter os med skygge og solcreme.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Myter om solcremer
  • Bliver solcremer for gamle
  • Douglas beauty
  • Rigtig og forkert om solcremer
  • Solcreme fakta
  • Undgå at blive solbrændt

Kilde: q.dk

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.