Shopping i Alanya

Skal du til Alanya og påtænker du at shoppe i byen, så læs med her.

Vi har samlet en lille guide dig, til shopping i Alanya og hvad der med fordel kan købes her.

Hvor skal du shoppe? Der er mange muligheder og det afhænger selvfølgelig af, hvad du er på udkig efter.

Her et par muligheder for powershopperen:

alanyum, alanyum shopping center, shopping center alanya, alanya alanyum, alanyum alanya,

Alanyum – pt. byens største shoppingcenter. Det ligger ved 35 m gaden og danner rammerne for shopping som vi kender det, fra et mindre dansk shoppingcenter. Tøj, elektronik, legetøj, sko, tasker, supermarked, legeland og spisesteder under samme tag og med faste priser.

Bazaren – oplagt sted hvor du kan slentre afsted på byens gågader og indsnuse diverse indtryk. Det er også her du må påregne at blive tiltalt, hvis dine øjne falder på et på et produkt, og det er her du finder de kopivarer, som byen er berømt for. I bazaren skal du prutte om prisen og de ansatte gør deres bedste for at få handlen igennem til højeste pris, da de ofte er provisionslønnet. Bazaren ligger i centrum, på begge sider af hovedgaden, fra havnen i syd til dolmusstationen mod nord.

Bag bazaren – er det område der ligger som et bælte bag bazaren, dvs. nord for dolmusstationen. Et område hvor der bor flere lokale og her finder du selvfølgelig mere lokale forretninger. Er du på jagt efter stof/garn, tyrkisk designer tøj, en isenkræmmer, en boghandel eller andet lokalt, så finder du det her. Generelt er prisen lavere her end begge ovenstående steder.

Byens markeder – her findes mange af de varer du også finder i bazaren, men ofte kan du gøre en bedre handel på markedet, da boden på markedet er billigere end en husleje i bazaren. Husk igen at handle om prisen også selvom der står pris på varen.

Hvad kan du med fordel købe i Alanya? En charterguide vil fortælle dig de klassiske 3 produktgrupper: guld, læder og håndlavede tæpper. Guld og læder fordi det er billigere end derhjemme og tæpperne fordi de er håndlavet og en investering. MEN der er mange andre gode ting, du med fordel kan købe i Alanya.

juice and friends, juice and friends alanya, alanya juice and friends, Crazy horse, crazy horse alanya,

Her et par eksempler:

Tøj – Tyrkiet er storproducent af tekstiler og meget af det tøj vi køber hjemme, er produceret i Tyrkiet. Vær opmærksom på kvalitet og kopier. I ATM findes mærker som Vila og h&m. Bag ved bazaren og på de store gader, findes tyrkiske mærker og design som bestemt også er et kig værd. I centrum og i Alanyum Shopping center, ligger LC Waikiki som er det tyrkiske svar på H&M. Derudover er Koton og Defacto også butikker der er værd at besøge.

I bazaren kan du finde tøj af blandede kvalitet og kopivarer, så se dig godt for og her skal du ofte forhandle prisen. Jo mere du køber i samme forretning, jo mere har du at forhandle med.

Solbriller – hvis du er typen der ødelægger 3 par på en sommer, så findes der billige solbriller på næsten hvert gadehjørne. Det er kopier og ofte kan du få et par for 15-20 tl.

Hvis du mere er til kvalitets-solbriller, så gå til optiker og få et par med gode glas og et stel der passer til hovedet. Prisen varierer selvfølgelig, men du sparer ofte mellem 30-50% af prisen derhjemme.

Ure – her gælder samme som solbrillerne. Uanset om du er til de billigere eller dyrere mærker, er der penge at spare. De kendte mærker fås hos byens guldsmede. Alanya.Dk anbefaler Plaza Diamond og Simge til køb af kvalitets ure

Guld – Guld er billigere i Tyrkiet, end det er i Danmark, fordi arbejdskraften i Tyrkiet er billligere. I Tyrkiet kan man få guld i mange kvaliteter og det er også muligt at få specialdesignet smykker til rimelige priser i Tyrkiet.

Krydderier – gode krydderier findes i specialforretninger overalt i byen. Krydderier er billigere i Danmark, men disse smager af mere og derfor bruges mindre mængder og smagen er bedre. Specielt karry, chili og krydderiblanding til kartofler/pasta/kebab.

Hvorfor ikke købe 3 parfumer til 10 euro? Fordi det ganske enkelt ikke kan lade sig gøre at erhverve sig 3 kendte mærker for den pris. Hvis du køber parfumerne ved gadesælgerne, så kan du forvente at købe vand på flotte flasker. Vil du gerne købe parfume af god kvalitet, så besøg de mange små parfumerier som har butikker i centrum af Alanya.
Artiklen er taget fra bloggen Danskityrkiet.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.