AugustNyhederNyt fra AlanyaTyrkisk mad og opskrifter

Månedens frugt og grønt: Alanya´s bazar i august

Solen skinner skønt i Alanya og markederne er fyldt med lækre frugter og grønsager.

Vi har været en tur på marked, og i august er udvalget som altid kæmpe stort!

I august er f.eks honningmelon, kirsebær, dragefrugter og figner på sæson. Det er også nu du kan få store lækre squash, som du f.eks kan lave denne veganske squashkage eller tyrkisk yoğurtlama med og forskellige bønner er også på sæson, som du kan lave tyrkisk retter ala Etli taze fazulye (grønne bønner med oksekød) med.

Læs også: Bykort over Alanyas markeder

Det kan du få på markederne i august:

Dragefrugter, papaya, mango, hornmelon, hindbær, æbler, pærer, tomater, friske pistacienødder, røde og lyse vindruer, røde og gule kirsebær, figner, vandmelon, majs, mynte, rucola, agurker, squash, kartofler, porre, ferskner, blommer, løg, forårsløg,  okra, radiser, rødbeder, peberfrugter, chili, citroner, jordbær, gulerødder, persille, honningmelon, kantalupmelon, galiamelon, vandmelon, kudret narı, avokado, champions, skov svampe, valnødder, broccoli, rødkål, hvidkål, auberginer, salat, isbjerg salat, dild og bønner i alverdens udgaver.

Note: Nogle er varerne er på sæson hele året.

Det må du ikke gå glip af:

Når man som turist er på marked, er der naturligvis nogle frugter og grøntsager der er mere interessante end andre. Vi kan varm anbefale du køber følgende:

Cennet narı, Kudret narı, tyrkisk frugt, specielt gul tyrkisk frugt, tyrkisk frugt med røde bær, tyrkisk frugt med røde bær indeni, alanya bazar, bazar i alanya, frugter i alanya, frugtbazar alanya, paradise frugt

Cennet narı / Kudret narı

En speciel frugt med gul skal. Indeni er der små røde kerner Bærerne er utrolig sød og klistret –  hvis altså du undlader at spise kernen. Spiser du kernen bliver Cennet narı en bitter og grov oplevelse. Læs mere om frugten her.

Hornmelon, eksotiske frugter fra Alanya, kiwano, Cucumis metuliferus, gelémelon, markeder i alanya, alanya markeder, bazar i alanya, alanya bazar, sæsonens frugt og grønt i Tyrkiet, sæsonens frugt og grønt i Alanya, frugt og grønt fra alanya, shopping i Alanya, alanya shopping,

Hornmelon

På dansk har frugten mange navne, f.eks den afrikanske hornede agurk, hornede melon, spidsmelon, gelémelon, kiwano, cuke-a-saurus og på Latinsk hedder den Cucumis metuliferus. På tyrkisk hedder den Kiwano. Er fra melon og agurk familien. Det er en eksotisk melontype fra Sydafrika, som i dag også vokser i Tyrkiet.

Planten vokser på en slyngplante og frugterne består af ovale orange frugter med en længde på 10-15 cm og 5-8 cm i tykkelsen. Frugterne indeholder saftigt grønt frugtkød, der har en sød og syrlig smag. Frugtkødet er kendt for at smage som en blanding mellem lime, agurk og banan. Sammen med frugtkødet er de lyse flade frø.

Mange bruger hornmelonen som en pyntegenstand men det kan også spises. Den kan f.eks spises med en lille smule sukker og en ske, som en del af en frugtsalat eller som eksotisk tilbehør til is.

Okra, bamya, hvad er okra, tyrkiske okra, okra fra tyrkiet, markeder i alanya, Alanya markeder, alanya bazar, bazar i Alanya, grøne aflange bønner med kanter, bønner med runde kerner

Okra

Okra er grønne, kantede lange bælge, der spidser til i enderne.  Du kan bage, dampe, sautere og grille okra. Skær dem i skiver og spis dem i supper eller omeletter.

Historisk set blev okra først dyrket i det gamle Egypten og derefter spredt sig til Middelhavsområdet og Mellemøsten, herunder Tyrkiet. I Tyrkiet har okra været en vigtig del af den kulinariske tradition i mange århundreder. Det siges, at okra blev indført i Tyrkiet gennem handelsruter fra Afrika og Indien, og den blev hurtigt en populær ingrediens i det tyrkiske køkken.

pistacienødder, friske pistacienødder, bazar i alanya, nødder i Tyrkiet, tyrkiske nødder

Friske pistacienødder

Hvis elsker nødder men aldrig har prøvet andet end supermarkedet saltet pistacienødder, så venter der sig en lækker oplevelse på byens bazar. Snyd ikke dig selv for den lækre oplevelse det er at prøve friske pistacienødder.

Friske pistacienødder er ikke så almindelige som de tørrede, som de fleste mennesker er vant til at spise. De fleste pistacienødder, der sælges kommercielt, er tørrede, ristede og saltede. Dog, når du har mulighed for at prøve de friske, er de virkelig en udsøgt oplevelse, som adskiller sig markant fra de tørrede.

Læs også >> 6 smukke steder i Tyrkiet, alle bør se!
avokado, fakta om avokado, guide til avokado, gode grunde til at spise avokado

Avokadoer fra Alanya

Snyd ikke dig selv for Alanya lækre avokadoer, som har en tynd skral og en skøn frisk smag. Produktion af avokado i Alanya området startede i 1990. Siden har det vokset sig kæmpe stort. I dag producerer Alanya området omkring 70% af  Tyrkiets samlet produktion af avokadoer. Der produceres 14 forskellige slags avokadoer, med en samlet vægt på 581 ton, som vokser på ca. 10.000 træer i Alanya. Der laves 8 forskellige retter mad med avokado i Alanya, f.eks denne denne avokado dip med citron.

dragefrugt, dragonfruit, bazar i Alanya, Alanya bazar, markeder i Alanya, August, frugt og grønt fra Tyrkiet, marked i Alanya, hvad kan man få i Alanya i august, Alanya i augustmåned, sæsonens frugt i august,

Dragefrugt:

Dragefrugten kom til Alanya regionen i 2015, hvor den første landmand begyndte at dyrke dem. Derefter er flere landmænd begyndt at dyrke den smukke frugt, som nu er en stor industri i området.

Dragefrugten gror på et kaktustræ. Den har en rød / pink skal og er hvid eller rød indeni med sorte kerner. Frugten bliver omkring 12 cm lang. Farven indeni afhænger af sorten.  

Den røde skal er ca 3-6 mm tyk. På skallen sidder der aflange skæl, der som regel er lysegrønne eller gullige. Skindet er læderagtigt og det slipper let den øvrige frugt. Frugtkødet er blødt, geleagtigt og saftigt. Smagen er forholdsvis neutral men en smule sød og en smule syrlig. Pitahaya stammer oprindeligt fra Columbia og Venezuela i Sydamerika, og de dyrkes normal mest i Syd- og Mellemamerika og i det sydlige USA. Læs mere om dragefrugten her.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • August i Alanya
  • Markeder i Alanyai august
  • Bazaar i Alanya
  • August bazar i Alanya
  • Oplevelser i Alanya
  • Frugter fra Tyrkiet
  • Grøntsager fra Tyrkiet
  • Markedsdage i Alanya
  • Seværdigheder i Alanya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.