Guide til det tyrkiske fiske marked
Tyrkiet er et stort land som har flere verdenshave omkring sig.
Alanya har Middelhavet, mens de i nord har Sortehavet og i vest har Agean havet. Marmarahavet deler Tyrkiet op mellem Asien og Europa og de mange have gør Tyrkiet til at paradis for fisk og skaldyr.
For mange fisk starter sæsonen i september og derfra er fiske udvalget stort.
I vores liste igennem går vi, hvad fisk der er på sæson hvornår.
Vi guider dig til de mest populære fiske i Alanya og en lille parlør, så du selv kan shoppe fisk hos din lokale fiskehandler. Vores store fiske parlør kan du se her.
Guide til det tyrkiske fiske marked
Blåbars / Bluefish (På tyrkisk Lüfer)
Om Bluefish: Bluefish er en af det Tyrkiske køkken mest almindelig fisk. Derfor er den også kendt som “kongen af de tyrkiske have”.
Sådan tilbereder du den: Bluefish indeholder meget fedt og derfor er den bedst kogt eller grillet.
Høj sæson: August – december.
Bonito (På tyrkisk Palamut)
Om Bonito: Bonito er mørk i farven og skinnet er fint og glat. Fisken lever hovedsageligt i sorte havet og er rig på A og D vitamin
Sådan tilbereder du den: Bonito indeholder også meget fedt og derfor er den bedst kogt eller grillet. Griller du den anbefaler vi du pensler den let med olie.
Høj sæson: August – januar.
Størrelses krav: 25 cm.
Rød mullet (På tyrkisk barbunya)
Om Red mullet: Rød mullet er relativt dyr sammenlignet med andre fisk. Rød Mullet lever i Aegan havet og Middelhavet fordi den elsker det varme vand. På engelsk hedder den red mullet grundet den rødlige farve.
Sådan tilbereder du den: Den kan tilberedes i en pande eller “pilaki”, som er et tyrkisk udtryk der referer til at koge den i en sovs f.eks bestående af løg, hvidløg, gulerødder, kartofler og tomater. Du kan skifte de friske tomater ud med flåede tomater sammen med lidt olivenolie.
Høj sæson: Juli – oktober
Størrelses krav: 13 cm.
Aborre (På tyrkisk Levrek)
Om Aborre: Måske den mest populære fisk i Alanya. Den kan fås på alle restauranter som tilbyder seafood. Fisken fås måde fra havet og som opdrættet. På restauranter er den som regel grillet og bliver serveret med en salat.
Sådan tilbereder du den: Den er allerbedst grillet med lidt olien olie men den er også god i ovnen med citron og salt.
Høj sæson: fra sidst i maj til start august.
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook!
Denne artikel omhandler:
- Tyrkiske fiske
- Tyrkiske parlørs
- Fisk fra Tyrkiet
- Alanyas fiskehaller
- Fiskehallerne i Alanya
- Oversigt over fisk fra Tyrkiet