Det kan du få på Alanyas markeder i September

Del på:

September er en af de måneder af året, hvor flest frugter og grønsager kan fås friske. Alanyas bazarer (markeder) er det perfekte sted af finde frisk grønt.

Vi har været en tur på marked, og lige nu er udvalget kæmpe stort!

Det er på sæson i september:guide til alanya, tips og tricks til alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, alt om alanya, guide alanya, alanya guide, guide til alanyas strande, abc guide til alanya, az guide alanya, tips og fakta alanya, guide tyrkiet, Bykort over Alanyas Bazarer, bykort over bazar, bykort over bazar alanya, bykort over alanya, Bazar i alanya, bazar alanya, hvor er der bazar i alanya, hvilke dage er der bazar i alanya.
Æbler, pærer, tomater, røde og lyse vindruer, røde og gule kirsebær, jordbær, vandmelon, majs, mynte, rucola, agurker, squach, kartofler, ferskner, blommer, løg, okra, peberfrugter, chili, citroner, jordbær, gulerødder, persille, honningmelon, champions, broccoli, blomkål, pærer, æbler, figner mandler, jordnødder, brumbær og bønner i alverdens udgaver.

Note: Nogle er tingene har sæson hele året.

Det må du ikke gå glip af:

Når man som turist er på marked, er der naturligvis nogle frugter og grøntsager der er mere interessante end andre. Vi kan varm anbefale du køber følgende:

Cennet narı / Kudret narı: En speciel frugt med gul skal. Indeni er der små røde kerner Bærene er utrolig sød og klistret –  hvis altså du undlader at spise kernen. Spiser du kernen bliver Cennet narı en bitter og grov oplevelse. Læs mere om frugten her.

Okra:Okra er grønne, kantede lange bælge, der spidser til i enderne.  Du kan bage, dampe, sautere og grille okra. Skær dem i skiver og spis dem i supper eller omeletter.

Friske pistacienødder: Hvis elsker nødder men aldrig har prøvet andet end supermarkedet saltet pictacienødder, så venter der sig en lækker oplevelse på byens bazar. Snyd ikke dig selv for den lækre oplevelse det er at prøve friske pistacienødder.

Advokadoer fra Alanya: Snyd ikke dig selv for Alanya lækre advokadoer, som har en tynd skral og en skøn frisk smag. Produktion af avokado i Alanya området startede i 1990. Siden har det vokset sig kæmpe stort. I dag producerer Alanya området 70% af  Tyrkiets samlet produktion af avokadoer. Der produceres 14 forskellige slags avokadoer, med en samlet vægt på 581 ton, som vokser på ca. 10.000 træer i Alanya. Der laves 8 forskellige retter mad med avokado i Alanya.

 Vil du gerne besøge en Bazar i Alanya?

Klik her for at se hvornår og hvor der er bazar
GemGem

Facebook
error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.