Sensommer delikatesse: Tyrkiske Kaktus figner
En af sensommerens og efterårets lækre delikatesser er kaktusfigner.
Over sommeren blomstre kaktusserne på deres knopper. Knipperne er kendt som figner, og der skrifter over sæsonen farve fra grøn til rød. Når den er rød/orange så kan kaktusfigen spises.
Se udskærings instruktion nedenfor↓.
På tyrkisk hedder kaktus fignerne Dikenli incir og i øjeblikket kan man købe kaktus figner på Alanyas bazarer eller finde voksende vildt på kaktusserne.
Så længe skrællen er på kaktus knopperne, så skal man passe på med at rører dem med hænderne og helst håndtere dem med en madtang eller lignede for ikke at få torne i fingrene.
Kaktus fignerne er meget saftige og søde med store kerner indeni og på mange måder minder de om et stort stikkelsbær. De er veleget til desserter og kager.
Om kaktusfigner
Kaktusfigen tilhører kaktusfamilien (Cactaceae). Den stammer fra Mexico, hvor den stadig har stor betydning i de ørkenagtige områder mod syd. Spanierne bragte kaktusfigen med til Europa, hvorfra den via Egypten bredte sig til de øvrige verdensdele herunder Tyrkiet.
I dag dyrkes eller lever kaktusserne i tørre, subtropiske områder. Planten er en op til 4 meter høj kaktus, hvis stængel består af flade, skiveformede led. Blomsterne er små og gule og kaktusfigen minder i form og størrelse om pærer. Kaktusfigner er blandt de meget energi holdige frugter og indeholder blandt andet en vis mængde C-vitamin, magnesium, kobber, og kalcium.
Udskærings guide:
Trin for trin guide:
Vil du vide mere om, hvordan du spiser den tyrkiske kaktusfigner, så tjek Tea´s rejseblog
Denne artikel omhandler:
- Tyrkisk mad
- Tyrkisk kaktus
- Spiselige kaktus knop
- Spiselige kaktus frugt
- Kaktus figner
Lukket for kommentarer.