Forretter / MezzeSalatTyrkisk mad og opskrifterTyrkiske opskrifter

Opskrift: Tyrkisk bønnesalat – Fasulye piyazı

Tyrkisk bønnesalat, på tyrkisk kaldet Fasulye piyazı,  hører til en af tyrkernes egne favoritter.

Den bliver spist i stor stil fordi den er lækker og har utrolig meget smag og så passer den til virkelig mange retter.

Tyrkerne bruger bønnesalaten til alt lige fra frokosten, til picnicen og det store tyrkiske meze-bord og til at servere sammen med köftefisk og kylling eller bare som en del af en selvstændig vegetarret med en god salat.

Blandt lokale siges det at Fasulye piyazı er en ret, som oprindelige kommer fra Antalya området, som Alanya hører under. Det er også en af grundene til opskriften er så populær i Alanya.

Derudover er denne tyrkiske bønnesalaten nem og billig at lave og der er stor sandsynlighed for, at du allerede har alle ingredienserne derhjemme. Den tyrkiske bønnesalat har et stort indhold af protein.

Opskrift på Fasulye piyazı – tyrkisk bønnesalat med hvide bønner

👤 4 personer 🕚 30 min 🌱 Vegansk


INGREDIENSER

250 g tørret hvide bønner

2 mellemstore tomater – eller 2 mellemstore radiser.

1 peberfrugt

1 løg

2 æg

1 håndfuld bredbladet persille

Dressing:

1 dl tahin

1 dl vand

1 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1 lille citron

1 tsk salt

Knivspids peber


FREMGANGSMÅDE

Ligger de tørrede bønner i blød min 8 timer før. Kog dem til de er bløde. Hæld de kogte og skyllede bønner i en stor skål. Hak løget og persille fint, skære tomaten/ radiserne i grove stykker.

Kog æggene til de bliver hårdkogte. Del de hårdkogte æg med en æggedeler. Tilsæt grønt og æg til skålen med bønnerne.

Dressing: Bland finthakket hvidløg, tahin, vand, olivenolie, saften fra citronen, salt og peber til det er en ensartet.

Tilsæt dressingen til bønnesalaten. Retten kan spises med det samme eller spises på et senere tidspunkt. Retten kan holde sig et par dage i køleskabet

Afiyet olsun!

Fakta om hvide bønner

Hvide bønner, også kendt som baked beans eller cannellini bønner, er en super kilde til kalium, der har central betydning for hvert eneste hjerteslag. Får du for lidt kalium i kosten, viser forskning, at du har en øget risiko for forhøjet blodtryk og hjerteslag. Hvide bønner hører til bælgfrugterne og er en variant af almindelige havebønner.

Hvor længe skal hvide bønner lægge i blød?

Tørrede hvide bønner skal lægge i blød i 8-10 timer før du koger dem. Bønnerne skal koges  i frisk vand for at uskadeliggøre bønnernes indhold af lektiner. Lektiner kan resultere i diarré, opkast, kolikagtige mavesmerter og kredsløbsforstyrrelser.

Hvor længe skal hvide bønner koges?

Hvide bønner skal koges i 45-60 minutter.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

rejser med sunweb, sunweb, sunweb alanya, sunweb tyrkiet, tyrkiet sunweb, alanya sunweb, alt om alanya, alanya dk, eurodan alanya, alanya eurodan
lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkiet

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Bønne salat
  • Tyrkisk bønnesalat
  • Salat med hvide bønner

Billederne er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk, tyrkiske opskrifter og danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.

PIN IT!

tyrkisk opskrifter, opskrifter Tyrkiet, tyrkisk bønne salat, tyrkisk salat med hvide bønner, opskrifter på tyrkisk mad, opskrifter på tyrkisk mezze, opskrift på tyrkisk salat, mad fra Tyrkiet, hvid bønne salat, opskrifter med hvide bønner, tyrkiske mad pinterest, pinterest tyrkisk mad

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.