3 eksotiske frugter, der er på sæson lige nu!

I december er der nogle meget lækre og eksotiske frugter på sæson i Tyrkiet.

I denne artikel går vi i dybden med kakifrugter, granatæbler og dragefrugter, som alle sammen kan købes lige nu i Alanya.

markeder i alanya, alanya markeder, bazar i alanya, alanya bazar, sæsonens frugt og grønt i Tyrkiet, sæsonens frugt og grønt i Alanya, frugt og grønt fra alanya, shopping i Alanya, alanya shopping,

Kakifrugter

Tyrkisk navn: Trabzon Hurması / Cennet hurması.

Kakifrugten ligner på mange måder en stor orange bøftomat, men sagen er markant anderledes.

Kakifrugten er sød i smagen og klar til at spise, når den er næsten overmoden og så saftig at skinnet ligner det er ved at springe. Jo mørkere orange den er, jo mere spiseklar er den.

Kakifrugten stammer oprindeligt fra Kina og er udbredt hele i Asien og Mellemøsten. I Israel dyrker man en ”lillebror” til kakifrugten, almindelig kendt som sharonfrugt. De to frugter minder på mange måder om hinanden, men i kakifrugten er der kerner, mens sharon-frugten er kernefri.

Anvendelse: Skyl den i vand og skærer den i både, koger den i sammenkogte retter eller tørrer den til sprøde sunde snacks. Skallen kan spises, men nogle gange er den meget sej. Du kan også komme kakifrugter i frugtsalat, på ostebordet, i salater, servere den som tilbehør til vaniljeis eller blot nyde den som sund snack.

Kakifrugter har bedst af at ligge ved stuetemperatur. Her kan en moden kakifrugt holde 2-4 dage.

Læs mere om kakifrugter her.

granatæbler, fakta om granatæbler, gode egenskaber granatæbler, granatæbler egenskaber, granatæbler fakta, vitaminer i granatæbler, granatæbler vitaminer, eksotiske frugter, alanyadk, alanya, naturligt liv, naturlig liv, naturlig pleje, naturligtliv, lev naturligt, fakta om frugt
Granatæbler

Tyrkisk navn: Nar.

Efterår og vinter er granatæble sæson i Alanya, og intet er lækre end kernerne fra et solmoden granatæble eller et glas friskpresset granatæble, som ikke kun smager fantastisk men også er super sundt!

Granatæblet har altid været forbundet med stor sanselighed, frugtbarhed og optræder både i Bibelen, Koranen og mange arabiske eventyr. Bag den tykke læderagtige skræl gemmer de små lækre kerner sig lag på lag.

Granatæblet menes at stamme fra Mellemøsten og dyrkes overalt i landene omkring Middelhavet, f.eks. i Alanya, Tyrkiet.

Frugten variere i størrelse fra et stort æble til en lille melon.

Anvendelse: Skær med en skarp kniv en cirkel rundt om toppen og bunden af granatæblet. Skær derefter langs de udgående del af granatæblet. Åben forsigtigt granatæblet og pil kernerne ud.

Granatæbler har bedst ved at ligge i stuetemperatur. Et frisk granatæble kan holde sig i mange uger, såfremt der ingen huller eller revner er i skrællen.

Læs mere om granatæbler her.

pitahaya, dragefrugt, fakta pitahaya, fakta om pitahaya, fakta om dragefrugten, pitahaya tyrkiet, pitahaya alanya, pitahaya gazipasa, dragefrugten tyrkiet, dragefrugten tyrkiet
Dragefrugter

Tyrkisk navn:  Ejder meyvesi

Dragefrugter er også kendt som pitahaya. Det er en eksotisk frugt er siden 2016 blevet dyrket i Gazipaşa.

Botanisk set er dragefrugten et bær, som vokser på en kaktus. Der findes flere varianter, men i Gazipaşa/Alanya området er det den lyserøde/røde variant, der bliver dyrket.

Skindet på dragefrugter er læderagtigt og slipper nemt frugtkødet. Dragefugtens frugtkødet er hvidt/glasklart eller pink/mørkerødt. Det er fyldt med små sorte fro som kan spises.

Dragefrugten stammer oprindeligt fra Columbia og Venezuela i Sydamerika.

Anvendelse: Dragefrugters frugtkød kan spises som frisk frugt, skindet er ikke spiseligt. Grundet dragefrugtens smukke udseende, bruger mange også dragefrugterne til at pynte desserter med.

Læs mere om dragefrugter her.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Sol.sunweb.dk - generelt banner

Denne artikel omhandler:

  • Frugter fra Alanya
  • Bazar i Alanya
  • Frugter på sæson i Alanya
  • Eksotiske frugter fra Tyrkiet

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.