Opskrift: Tyrkisk kødbolle suppe – Topalak
Topalak er lækre små tyrkiske kødboller i suppe.
Topalak (top betyder bold) er en traditionel tyrkisk ret som består af små kødboller i suppe, nogle gange også med kikærter eller forskellige grønsager i suppen.
Bollerne kan laves med både med kød, dej, ris eller bulgur. I denne opskrift er kødbollerne af oksekød og bulgur.
Dette er et perfekt eksempel på ét af mange tyrkiske opskrifter, som både kombinere et sundt måltid og et meget mættende måltid.
Den tyrkiske kødbolle suppe topalak indgår i kategorien “Sulu Yemek” som er tyrkiske retter i saft og væde, som er tilberedte i en kasserolle eller en pande. I langt de fleste retter er der masser af grøntsager, bønner og tomatpure.
Opskrift på hjemmelavet Tyrkisk kødbolle suppe – Topalak
🍽 2-4 personer ⏱ 40-60 min 🍴Hovedret
INGREDIENSER
250 g hakket oksekød (gerne fedtfattig)
1 dl bulgur
1 æggehvide
1,5 spsk. mel
1 hakket løg
1 spsk. tomat puré
2 spsk. olie
1 l bouillon el. vand
Saften fra ¼ citron
Salt
Sort peber
Spidskommen
Valg frit tilbehør:
1 dl kogte kikærter
2 mellemstore kartofler
1-2 peberfrugter
Øvrige grøntsager du kan lide
FREMGANGSMÅDE
Kog bulguren.
Kød, bulgur, krydderier, mel og æggehvide æltes grundigt sammen i en skål.
Fugt dine hænder og tril kød blandingen til små boller på ca. 2-3 cm i diameter. Placer kødbollerne på en plade drysset med lidt mel. Pas på kødbollerne ikke bliver melet til.
Kom olie i en gryde. Hak løgene groft og steg dem i olien til de er lysebrune.
Tilføj tomatpuré og steg yderligere 1 minut før vandet tilføjes. Smag til med salt.
Når vandet koger tilføjes de små kødboller i suppen. Tilføj eventuelt kikærterne og grønsager hvis det ønskes.
Kog suppen på høj varme indtil kødbollerne bliver bløde.
Til sidst tilføjes citronsaften og smag til med salt og peber.
Suppen serveres varm med ris, bulgur og/eller brød.
Afiyet olsun!
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!
Denne artikel omhandler:
- Tyrkisk mad
- Tyrkiske opskrifter
- Mad fra Tyrkiet
- Tyrkisk suppe
- Tyrkiske kødboller