Ferie tipsNyhederRejser

3 kortspil, du kan spille i lufthavnen

Kortspil du kan spille i lufthavnen: En ægte rejsende har altid et kortspil i håndbagagen.

Og når ventetiden bliver længere end forventet, og der skal spares batteri på elektronikken, så bliver kortspillet pludselig uundværligt.

Men hvad skal man spille, mens man sidder i lufthavnen? Her er vores favorit spil som du nemt kan spille i lufthavnen:

ace bet business card

Kortspillet: Krig

Krig er uden tvivl et af de mest klassiske kortspil der findes, og for mange er det, der første kortspil de lærte at spille, da det er simpelt at spille.

Kortspillet Krig kan spilles i kort eller lang tid, så det er perfekt at spille, hvis man kun har en lille forsinkelse i lufthavnen.

Krig spilleregler – Sådan spiller du Krig

Del spillet i 2, så hver spiller har lige mange kort

Noter: tag jokeren ud, hvis der er sådan en i spillet. Farven på kortet spiller ingen rolle!

Sådan vinder du: Det gælder om at vinde alle kortene, ved at tage stik.

1. Begge spillere vender samtidig det øverste kort fra sin bunke. Det højeste kort tager stikket.

2. Stikkene lægges i bunden af bunken.

3. Hvis begge spillere vender kort med samme værdi, så er der KRIG!

4. KRIG: Begge spillere lægger 3 kort fra bunken ned på bordet. Hver spiller vender ét kort og den spiller der har det højeste kort, vinder alle kort, der var med i “krigen”.

5. Sådan fortsætter man, indtil en af spillerne har vundet alle kort fra sin modstander.

king jack and queen of spades playing cards
Kortspillet: 500

500 er et super sjovt spil for hele familien. Det er også et spil, hvor man kan tage en hurtig runde, eller spille indtil en af spillerne får 500 points.

500 spilleregler – Sådan spiller du 500

500 spilles bedst af 2-4 spillere. Der skal bruges et fuldt kortspil, dvs 52 kort + jokere.

Sådan vinder du: Få 500 points først.

1. Hver spiller skal have 7 kort og resten samles til en bunke. Et kort fra bunken vendes med billedsiden opad, og lægger det ved siden af bunken. Bunken med billedsiden opad kaldes afspilsbunken, den med billedsiden ned kaldes bare bunken.

2. Første mand efter kortgiveren starter, og som udgangspunkt tager man først et kort op, og man afslutter sin tur med at lægge et kort i afspilsbunken. Når man tager et kort op, har man 3 muligheder. Man kan tage det øverste fra bunken, det øverste fra afspilsbunken, eller man kan tage hele afspilsbunken. At tage hele afspilsbunken ind kræver, at man kan lægge mindst 3 pointkort ned. Kan man ikke lægge de 3 kort ned, eller glemmer man det, får man en straf på f.eks 50 point.

3. Man får point ved at lægge kort ned på bordet. Kort lægges f.eks ned i serier i samme kulør, og der skal lægges mindst 3 kort ned. Som eksempel kan det være Klør 3-4-5. eller kan lægges både til konge og til 2’er. Dvs af 2-es-konge er en gyldig serie. Man kan også lægge tre ens kort, f.eks tre syvere, ned. Når først en serie er startet, må man godt lægge tillægskort ned enkeltvis, og både til egne og de andre spilleres serier.

Læs også: Det glemmer vi oftest i lufthavnen

Jokeren er speciel idet den kan bruges som et vilkårligt kort, når den lægges ned. Til gengæld kan den “hapses”. Hvis man har, eller trækker, det kort som jokeren ligger for, kan man bytte den med jokeren.

4.Hvis en spiller afslutter sin runde med at lægge et kort i bunken, som kan bruges som tillægskort, gælder det om at råbe “500”. Den der råber “500” først får lov til at tage kortet.

5.Man afslutter spillet, hvis det kort man lægger ud, er det sidste man har på hånden, og det ikke kan bruges som tillægskort. Har man ikke et kort på hånden, som man kan lægge i afspilsbunken, går turen blot videre.

6. Når en spiller har lukket spillet, skal der tælles point sammen. Jokere = 25. Es = 15. Billedkort og 10’ere = 10. 2-9’ere = 5. Pointene for kortene på bordet fratrækkes pointene for kortene man har på hånden. Pointene for hvert spil noteres ned, og den der først når 500 har vundet.

joker card
Photo by Akshay Anand on Pexels.com
Kortspillet: Sorteper

Sorteper er er populært gammelt kortspil, og spillet har også fået sin egen udgave med billedkort. Sorteper kan dog stadig sagtens spilles med spillekort, også når du sidder i lufthavnen og er forsinket.

Spilleregler – Sådan spiller du sorteper

Spar knægt er sorteper. Alle kortene deles ud. Det spiller ingen rolle om nogle deltagere får flere eller færre kort end de andre deltagere.

Sådan taber du: Sid med Sorteper når spillet slutter.

1. Sortér kortene på hånden i par f.eks. to femmere, to damer osv. Husk Spar knægt kan naturligvis ikke tages med i et par, da denne er sorteper.

2. De kort, som danner par skal vises for medspillerne og lægges ned på bordet.

3. Kortgiver lader medspilleren til venstre trække et kort fra sin hånd. Kan han/hun bruge det til at danne et par, så lægges de ned. Hvis ikke, så beholder han/hun kortet.

4. Derefter lader han/hun sin sidemand trække et kort fra sin hånd. Sådan fortsætter man bordet rundt.

5. Spillet slutter, når der kun er et kort tilbage. Den som sidder med det sidste kort er Sorteper.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

Denne artikel omhandler:

  • Kortspil på rejsen
  • Gør rejsen nemmere
  • Kortspil i lufthavnen
  • Kortspils regler

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.