Nyheder

Det glemmer vi oftest i lufthavnen

7.800 forskellige genstande

– tre fjerdedele personlige effekter og en fjerdedel elektroniske – blev glemt i Københavns Lufthavn i de første 5 måneder af 2015.

Køen er lang, folk tripper. Endelig når i frem til security, også skal alt hurtigt op af lommerne, bæltet og skoene skal af, og computeren ud af tasken. Men ikke alle husker at få det hele med sig på den anden side af kontrollen

Mellem 80 og 90 pct. af alt, hvad passagererne glemmer i Københavns Lufthavn, bliver nemlig glemt i Security.

Flere glemte ting end statistikkerne viser

»Det er en stressende situation for passagererne. Vi kan se i statistikkerne, hvordan antallet af glemte sager steg markant efter 2006, hvor reglerne om væsker blev indført, og hvor folk nu skulle have flere ting op af deres tasker og håndtere flere bakker,« siger securitychef Johnnie Müller fra Københavns lufthavn.

Han tilføjer, at antallet af glemte effekter faktisk er endnu større end statistikkerne viser. Personalet når nemlig i langt de fleste tilfælde at få øje på de glemte sager i bakkerne og få råbt deres ejeren op, inden de forsvinder hen i afgangs terminalenerne.

Når personalet ikke at få fat i de passagerer, som er gået fra deres ting, så indleveres de glemte sager til passagerservice i lufthavnen. Her bliver tingene registreret, og de opbevares i 48 timer, hvor ejermændene kan få dem igen, inden de glemte sager sendes videre til Københavns Politis Hittegodskontor.

Proceduren i hittegodskontoret er, at de glemte ting opbevares fra en til tre måneder afhængig af deres værdi. De mindst værdifulde effekter destrueres efter en måned, mens de mere værdifulde sættes på auktion gennem lauritz.com. Det er typisk kameraer, ægte smykker og computere, hvor harddisken bliver fjernet inden som ruger videre til lautitz. Indtægterne fra auktionerne går til statskassen.

Mobiltelefoner og iPads destrueres altid, da de kan indeholde personfølsomme oplysninger fra ejeren.

De glemsomme rejsende

I årets første fem måneder har Københavns Lufthavns passagerservice registreret 7.800 glemte genstande. Og det er de mest utrolige ting, folk glemmer, som Johnnie Müller udtrykker det.

Tandproteser, »voksenlegetøj«, spadserestokke, rollatorer og en trehjulet el-scooter er blandt de mere specielle fund i lufthavnen.

Langt de fleste glemte ting er mindre personlige ting, ikke mindst bælter. En medarbejder regnede sidste år for sjov ud, hvor langt de seneste 15 års glemte bælter ville række: Resultatet blev 10 kilometer.

Af de genstande, som i årets første fem en halv måned er glemt, er knap 23 pct. elektronisk udstyr, mens resten er personlige effekter. Af det elektroniske udstyr er næsten halvdelen computerudstyr, især ledninger og strømforsyninger, mens knap 30 pct. er mobiler.

Hvis du har glemt noget?
  • Københavns Lufthavns passagerservice registrerer de fundne effekter fra både terminalerne og fly, der ankommer til København, i en database, hvor man selv kan søge efter sine glemte sager. Den hedder missingx.com
  • Finder du det, du har mistet, skal du udfylde en kontaktformular.
  • Man kan selv hente sine glemte ting hos CPH Hittegods, Serviceinformationen i Terminal 3, der er åbent dagligt kl. 9 til 15.
  • Lufthavnen opbevarer gerne det glemte til senere afhentning. Det koster 50 kr. pr. dag gældende fra den dag, effekten er registreret. Eller tingen kan sendes, hvilket gøres pr. efterkrav for et gebyr på 150 kr. plus porto.

Kilde: Rejseliv

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.