FestivallerGratis seværdighederNyt fra Alanya

Julemarked 2022: Rekord mange besøgende

I weekenden blev der holdt julemarked i Alanya for 12. gang.

Og i år blev det 2 dage lange julemarked besøgt af rekord mange besøgende.

Officielt har markedet heddet “Nytår markedet” siden 2021, men for nu fortsætter vi med at kalde det julemarkedet, da det er det de fleste kender det som.

Siden 2019 har julemarkedet været 2 dage lang. Før det blev julemarkedet kun holdt 1 dag. Det blev forlænget med en ekstra dag, fordi det var blevet så populært, at én dag ikke var nok. I år var der rekord mange besøgende, så de 2 dage var næsten heller ikke nok med det store antal besøgende.

Læs også >> Julemanden kommer er fra Tyrkiet

Danske Tea gav nordmændene en hånd

Tea fra Alanya.Dk gav en hånd med i den norske bod, da der ikke er en dansk bod til julemarkedet og allerede før markedet officielt åbnede var der allerede besøgende, som kom forbi den norske bod for at købe nogle af de mange lækre julesnacks og smukke håndmalende juledekorationer. På 2. dagen var alle julesnacks udsolgt, hvilket blev set som en stor succes!

I alt var der over 100 boder på julemarkedet, blandt andet boder fra den tyske kirke, den irske og engelske kvinde forening, sadece sisters (en venskabs gruppe for lokale og udenlandske kvinder i Alanya), den ukrainske forening, den russiske forening, den iranske forening samt mange mange flere.

Alle pengene går til at hjælpe de handicappede i Alanya. Tidligere har pengene blandt andet gået til at købe opladestande til elektriske kørestole, som er placeret forskellige steder i Alanya.

Med egne øjne har Tea også observeret et større antal medier og youtubere, som i weekenden besøgte julemarkedet, så hvis du gik glip af markedet, vil du med sikkerhed kunne finde en masse om det online.

Rekord mange besøgende, men ingen specifikke tal

Det er Alanya kommune og Alanyas borgmester Adem Murat YÜCEL som har udtalt at der var rekord mange besøgende på årets julemarked. Ingen specifikke tal er kommet frem, men borgmesteren udtaler i en pressemeddelelse “Med en befolkning på mere end 350.000, hvoraf 55.000 er udlændinge fra 127 forskellige lande og immigreret tyrkere fra alle 81 provinser i Tykiet, er Alanya hjemsted for en multikulturel civilisation.

Live musik og koncerter med tyrkiske sangere

Under julemarkedet var der liv musik på den store scene. Her optrådte blandt andet danske Charlotte Arnboe med sang, og en af sangene hun havde valgt var Rasmus Seebach “Natteravn”, som gav et fint dansk indspark til julemarkedet. Hun sang også en engelsk og en tyrkisk sang.

Derudover var der lørdag aften koncert med Gülsah Tütüncü og søndag aften var der koncert med Göksel Doğançay. Alle koncerter samt indgang til julemarkedet er gratis for alle besøgende.

rejser med sunweb, sunweb, sunweb alanya, sunweb tyrkiet, tyrkiet sunweb, alanya sunweb, alt om alanya, alanya dk, eurodan alanya, alanya eurodan

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Festivaler i Alanya
  • Julemarked i Alanya
  • Alanya nytårsmarked
  • Alanya festivaler
  • Julemarked 2022 i Alanya
  • Alanya 2022 julemarked
  • Begivenheder i Alanya
  • Nytårsmarked i Alanya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.