AprilNyt fra AlanyaTyrkisk mad og opskrifter

April bazar i Alanya: Sæsonens frugt og grønt

April i Alanya betyder varmere dage og sæson for rigtig mange lækre frugter, som kun er på sæson i foråret.

Frugt og grønt markederne er en sanse oplevelse hele året og det bedste sted at få friske råvare.

I april er f.eks jordbær, blåbær, japanske mispel, Çağla og mango på sæson. Det er også nu rigtig mange solmodne tomater kan købes, så det er den perfekte årstid til at lave tyrkisk hyrde salat, den tyrkiske bulgursalat kisir og tyrkisk tomat dip.

Sol.sunweb.dk - generelt banner

Læs også: Bykort over Alanyas markeder

Det kan du få på markederne i april:

Artiskokker, vandmeloner, rødbeder, morbær, blåbær, japanske mispel, passionsfrugter, mango, papaya, gulerødder, radiser, blomkål, broccoli, jordbær, sukkerærter, ærter, avokado, appelsiner, mandariner, citroner, spinat, salat, forårsløg, auberginer, peberfrugt, pærer, æbler, bananer, galiamelon, vindruer, kartofler, løg, kumquat, kiwi, mynte, agurk, tomat, græskar, hvidløg, porrer, chili, persille, dild squash, grønne bønner, champions, hvidkål, rødkål, Çağla og majroer.

Delikatesser på sæson i april: Çağla, kumquat, artiskokker, ærter, jordbær, blåbær, mango, passionsfrugter, papaya, japanske mispel og morbær.

Det skal du smage:

muzmulla, frugt fra tyrkiet, frugt fra alanya
Muşmula, Yeni dünya eller Malta eriği? Kært barn har mange (tyrkiske) navne.

Japansk mispel

Muşmula, Yeni dünya eller Malta eriği? Kært barn har mange (tyrkiske) navne. På dansk kender vi den under navnet japansk mispel, og har man ikke besøgt Alanya i foråret, har man formentlig aldrig smagt denne søde frugt. Muşmula-sæsonen starter i april og varer ca. 2 måneder afhængig af solen, som modner frugten. Muşmula er modne når de er gule/orange, og sødest når de er mørke i farven. Skindet er tyndt og blødt og kan pilles af, hvis man ønsker det. Indeni er der normalt 3-4 kerner.

Læs mere om de janpanske mispel her

Kumquat, eksotiske citrus frugter, små appelsiner, de små appelsiner kumquat, miniature appelsiner, eksotiske frugter, eksotiske frugter fra Alanya

Kumquat

En miniature appelsin, som skal spises hel. Kumquat er en plante der har eksisteret i mange tusind år og som sandsynligvis stammer fra det sydlige Kina. Den kom til Europa i midten af 1800-tallet, først som potteplante, senere som eksportvare. Kumquats er en citrusfrugt med spiselig skal. De små orangegule frugter er på størrelse med valnødder, og smagen er krydret bittersød. Modsat appelsinen sidder sødmen i skallen på en kumquat, mens frugtkød og saft er mere syrligt.

friske mandler, alanya markeder, alanya bazar, suncharter, umodne mandler, grønne mandler, Çağla, rejs til tyrkiet, alanya dk, palm beach alanya, alt om alanya, alanya dk, airnavia

Çağla

Çağla er det tyrkiske navn for mandler, mens de stadig er umodne, og helt grønne og bløde indeni. For tyrkerne er Çağla ens betydning med forår og det er en af sæsonens første frugter i Tyrkiet. Mange spiser Çağla dyppet i salt, da kombinationen af de friske umodne syrlige mandler og saltet er en utrolig lækker smagsoplevelse. Andre tilbereder Çağla som en del af deres madlavning, f.eks i salater. Çağla indeholder C og E vitamin, hjælper til et bedre kolesteroltal and det siges at være kræft forebyggende. Det styrker også dit immunsystemet, maven og kan eftersigne kunne stoppe hoste.

Læs mere om Çağla her

artistoker Alanya, artistoker Tyrkiet, Alanya markeder, frugt og grønt bazar, markeder i Alanya, marked i April, alanya april marked, Alanya i April,

Artiskokker

Artiskokken har været kendt i Middelhavsområdet i mere end 2000 år. I 1500-tallet blev den introduceret til England, Frankrig og Holland og videre til USA i 1800-tallet. Artiskokken er en plante, hvor den lukkede blomsterstand høstes lige før blomstring. Det er de nederste dele af bladene og bunden, der spises.

Læs også: Fakta om artiskokker og dens historie

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Sol.sunweb.dk - generelt banner

Denne artikel omhandler:

  • April i Alanya
  • Markeder i Alanya
  • Bazar i Alanya
  • April bazar i Alanya
  • På sæson i Alanya
  • Frugter fra Tyrkiet
  • Grøntsager fra Tyrkiet
  • Markedsdage i Alanya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.