AprilHelligdage og mærkedageKulturNyt fra Alanya

23. april: Børnenes dag i Tyrkiet

Den 23. april er det børnenes dag i Tyrkiet.

Dagen er en officiel helligdag i Tyrkiet og derfor har mange kontorer og alle offentlige steder i dag lukket.

Historien om D. 23 april – Børnenes dag.

Under uafhængighedskrigen i 1920 fandt den første nationalforsamling sted den 23. april, og det siges, at Mustafa Kemal Ataturk dedikerede den nye republik til børnene i Tyrkiet.

Kampen for uafhængighed begyndte den 19. maj 1919, hvilket førte til befrielsen af ​​Anatolien og den internationale anerkendelse af Tyrkiets grænser ved Lausanne-traktaten.

Læs også >> 19 maj: Atatürks mindedag, ungdoms og sportsdag

Besættelsen af ​​Izmir ved Grækenland og de grusomheder, der blev begået mod tyrkiske borgere, førte til national modstand og til sidst en uafhængighedskrig under Atatürk, der dengang var en ung osmannisk militærofficer.

Da de allierede besatte Istanbul og det osmanniske parlament blev opløst, kom Atatürk med en ny lovgivning i Tyrkiet.

Atatürk blev udnævnt til den første præsident for den tyrkiske republik. Han fastslog, at der ikke skulle være nogen magt “over forsamlingen”, der satte scenen for Republikken Tyrkiet til at overtage det osmanniske imperium. Forsamlingen etablerede en hær, der støttede i de allierede styrkes nederlag og skabte en sekulær, demokratisk republik.

Tyrkiet var det første land til at skabe en helligdag dedikeret til børn. I 1925 anerkendte verdenskonferencen i Genève den tyrkiske ferie, I 1979 anerkendte UNICEF denne børnenes dag, som en vigtigt international begivenhed, og i 1980 oprettede UNICEF International Children’s Day, der fejres den 1. juni.

ataturk, atatürk, tyrkiets leder, Tyrkiets nationalhelt, lærernes dag, tyrkiske helligedage, specielle dage i Tyrkiet, nyheder om Tyrkiet
Fester og traditioner på børnenes dag

Børnenes dag anerkendes på mindesmærker, ved lægning af kranse og ved taler i hele Tyrkiet. Det mest populære mindesmærke at mødes ved, er på Atatürks Mausoleum i Ankara, hvor mange højtstående embedsmænd normalt deltager i festlighederne.

Børn fra forskellige steder i Tyrkiet får en plads i regeringen og børnene får lov til at styrer Tyrkiet i en dag. To børn vælges til at fungere som præsident og premierminister, og de skal udfører officielle opgaver og optræder på tv. Mange skoler holder udstillinger, taler og markeder. Der er også parader i hele landet sammen med aktiviteter og taler af lokale embedsmænd.

Det er igennem årene blevet en tradition at børn fra 14 lande blevet inviteret til at fejre Børnenes dag i Tyrkiet. De inviterede børn skal bo hos tyrkiske familier i en uge og deltage i festlighederne.

Alanya corona, Alanya Covid-19, Alanya 2020, Tyrkiet Karantæne, karantæne i Tyrkiet, COVID 19 tyrkiet, corona virus i tyrkiet, weekend karantæne i Tyrkiet
Atatürk står som altid og holder øje med byen, for tiden en meget tom by.
Børnenes dag i Alanya

I Alanya er der optog i centrum og flere andre steder rundt omkring i byen. I 2023 falder dagen sammen med den 3 dage lange afslutning på ramadanen, kendt som Şeker Bayramı og oven i det falder den på en søndag, som normalt er en fridag for måde skoler og offentlige kontorer.

Da det i år er på en søndag, er festlighederne lidt anderledes men normalt er det at på mange af byens skoler fejres børnene med forskellige festligheder. På nogle af skolerne er der forskellige boder som sælger mad og kager, og børnene har ofte også forberedt forskellige tyrkiske danse eller sange, som de optræder med på denne specielle dag.

På tyrkisk hedder børnenes dag Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Læs også >> Helligdage i Tyrkiet

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Børnenes dag i Tyrkiet
  • Helligdage i Tyrkiet
  • Tyrkiske helligdage
  • Børnenes dag i Tyrkiet
  • 23 april i Tyrkiet

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.