Opskrift: Tyrkisk bulgur salat – Kisir
Tyrkerne er verdens mestre i bulgur og fantastiske retter med bulgur.
En af de meget velsmagende retter som tyrkerne laver er Kisir, som er en bulgur salat, der kan spises som en lille ret for sig selv, til tyrkiske mezze eller som salat til en hovedret.
Det er også en forfriskende og farverig tyrkisk bulgursalat. Den vækker smagsløgene med sin blanding af krydderier, friske grøntsager og bulgur Denne populære bulgur salat er en favorit i det tyrkiske køkken og er kendt for at være smagfuld og indeholde sunde ingredienser.
Opskrift på Tyrkisk bulgur salat – Kisir
Til: 4-6 personer. Tid: 25 min. Kategori: Mezze / Forret / Salat
INGREDIENSER
250g fin bulgur
3 dl. kogende vand
1 dl. olivenolie
2 spsk. tomatpuré
1 fed hvidløg
1 hakket løg
1 agurk
½ salathoved
3 tomater
2 tsk. salt
1 tsk. peber
Saften fra ½ citron
FREMGANGSMÅDE
Kog bulguren i ca. 20 min. i en lukket gryde med periodisk omrøring.
Vandet hældes fra bulguren (ingen panik, hvis der ingen væske er, det betyder bare at bulguren at absoberet det)
Bland olivenolien, salt, peber, presset hvidløg og tomatpuré i en skål. Tilsæt det til bulguren og rør til bulguren har taget farve fra tomatpuréen.
Alle grøntsagerne snittes og blandes med bulguren. Citronsaften hældes over til sidst.
Serveringsforslag:
Den tyrkiske bulgur salat, kisir, smager perfekt som den er. Man kan også bruge den som salat eller servere den som en del af et mezze bord.
Du kan også servere kisir sammen med salatblade, hvor du så placere 1-2 spsk i hvert salatblad og derefter overhælder det med granatæble sirup.
Afiyet olsun!
Tag med på madpakken eller gør den personlig
Kisir er ikke kun en lækker tyrkisk bulgursalat, men det er også en nem og praktisk ret at forberede til madpakken. Den kræver minimal tilberedningstid og er ideel til at tage med på farten.
Det bedste ved Kisir er, at du kan tilpasse den efter dine præferencer og gøre den mere personlig. Tilføj ekstra smag og tekstur med ingredienser som oliven, peberfrugter eller gulerødder for at skabe din helt egen variation af Kisir.
Du kan også eksperimentere med krydderier som paprika, citronsaft eller granatæblesirup for at give din Kisir en unik smag.
For et ekstra proteinboost kan du også overveje at inkludere f.eks. kikærter eller hakket nødder.
Kisir er så alsidig, at du har mulighed for at tilpasse den til årstiden eller bare til din personlige smag. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvordan du vil lave din Kisir og skabe din egen unikke version af denne skønne tyrkiske salat.
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!
Denne artikel omhandler:
- Tyrkisk bulgur salat
- Kisir opskrift
- Tyrkiske forretter
- Tyrkiske opskrifter
- Tyrkisk bulgur ret
- Opskrifter på tyrkisk mad
- Mad fra Tyrkiet
PIN IT!
Billederne er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk og tyrkiske opskrifter. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.