AprilJuniMajTyrkisk mad og opskrifter

Guide til alt om Japansk mispel frugten

Alanya er et skønt paradis af eksotiske frugter.

I foråret og sommeren er det sæson for japansk mispel, som denne artikel handler om.

Japanske mispel, kendt som både “musmula”, ”yeni dünyasi” og “Malta eriği” på tyrkisk. Det er en sød frugt som er elsket af både lokale og turister.

Frugten vokser i de varmeste områder af Tyrkiet og derfra eksporteres den til de øvrige områder af Tyrkiet. I Tyrkiet bruges japanske mispels ofte i traditionelle desserter eller laves til syltetøj. Den kan også spises frisk eller tørres samt konserveres.

Alanya markeder, frugt og grønt bazar, markeder i Alanya, marked i April, alanya april marked, Alanya i April,

Sådan genkender du japanske mispels

Mispeltræet blev først dyrket i Kina for over 2.000 år siden. Det spredte sig senere til Japan og andre dele af Østasien.

Træet, der bærer mispelfrugterne, tilhører den botaniske familie Rosaceae. Frugten har en rund form og en glat, orange eller gylden gul skal. Den er typisk på størrelse med en abrikos eller et lille æble når den er størst. Indeni frugten er der 3-4 store brune kerner.

Mispelfrugten har en sød og aromatisk smag, der minder om en blanding af abrikoser og ferskner. Dens sødme gør den til en populær snack eller ingrediens i forskellige desserter og bagværk.

Mispeltræet har om i vinteren hvide blomster, som frugten efterfølgende vokser de fra. Frugten starter grøn og er modne når de er gule/orange, og sødest når de er mørke i farven.

Muşmula-sæsonen starter i april og varer ca. 2 måneder afhængig af solen, som modner frugten.

muzmulla, frugt fra tyrkiet, frugt fra alanya

En sund frugt med mange fordele

Mispelfrugter betragtes som næringsrige og er en kilde til fibre, C-vitamin og antioxidanter. De siges at have sundhedsmæssige fordele, blandt andet at de hjælper på fordøjelsen og forbedret immunforsvar.

I Tyrkiet har musmula også en lang historie og er blevet dyrket og spist i mange generationer. Det er blevet en del af det tyrkiske køkken og bruges i forskellige traditionelle retter og desserter.

Som mange andre frugter, blev mispelfrugter introduceret i forskellige dele af verden gennem handel og udveksling af kultur og varer, blandt andet på silkevejen, som førte igennem Tyrkiet.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Eksotiske frugter fra Alanya
  • Alanyas eksotiske frugter
  • Eksotiske frugter fra Tyrkiet
  • Tyrkiets eksotiske frugter
  • Frugter du kan smage i Tyrkiet
  • Japansk mispel
  • Musmula frugter

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.